POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
AK Parti'den yeni 'uyutma' açıklaması!
AK Parti'den yeni 'uyutma' açıklaması!
Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi
Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi
Fenomen muhtar adayı dolandırıldı!
Fenomen muhtar adayı dolandırıldı!
5 Şubat 2022 Cumartesi - 16:50

CHP'li Taşkın'dan İzmir'de Erdoğan'a 'kredi' göndermesi!

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın İzmir'de partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Dünya Bankası kredisine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çarpıcı bir göndermede bulundu. Taşkın, " 340 milyon dolarlık bir kredi aldı İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Bankası'ndan.... Cumhurbaşkanı imzalamak istiyor AK Parti Genel Başkanı engel oluyor." dedi.

CHP li Taşkın dan İzmir de Erdoğan a  kredi  göndermesi!

Efe Can TAN-GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Örgütü Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın ardından CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın'ı da ağırladı.

İzmir il binasında düzenlenen basın açıklaması öncesinde Balçova ve Konak'ta etkinliklere katılan Taşkın iktidara ekonomi yönetimi vurgulu eleştiriler yöneltirken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Bankası'ndan aldığı ve Cumhurbaşkanı'nın imzasını bekleyen kredi için de çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

TAŞKIN: İKTİDAR YOKSULLARIN SAYISINI ARTIRDI!
Taşkın, ''Benim alanım kırılgan gruplarla ilgili. Konak Belediyesi'nin kendi alanında ilk olan etkinliğine gittik. 11 Roman kuruluşu ile protokol imzalıyor Konak Belediyesi. Herhalde bu bizim belediyeler açısından bir ilk. Roman Eylem Planı'nda bu çalışmalar öngörülüyordu. Öte yandan sosyal yardım aynı ve nakdi yardımda bulunursunuz ama sosyal hizmet çok ayrı bir şey. Örneğin kreş sosyal hizmettir. Yoksul çocuklara kahvaltı, öğle yemeği vermektir. Temel olarak 20 yıldır aşağı yukarı nüfusa paralel şekilde yoksulların sayısı artıyor. İktidar yoksulların sayısını artırdı. İktidar seçime yakın destekleri artırırım diye düşünüyor. Yakın zamanda ısınma desteği tanımlandı. Çünkü seçmen korkusu var. Demokraside seçmenden korkmak iyi bir şeydir. Bu şekilde bir şey elde edemezsiniz. Bir iktidar yoksulların sayısını azaltmak istemiyorsa burada sorun vardır. Dünyanın her yerinde yoksulluktan kurtulmanın yolları var örneğin; eğitim, ve sendikal mücadele. Üretim süreçlerinde yoksulluğu aşabilecek şeyler yapmamız gerekiyor. Mutlaka üretimi artırmamız lazım, bir emeklilik reformu yapacağız. En düşük emekli maaşını asgari ücretle eşitlersek o zaman çok sayıda emekliyi yoksulluktan çıkarırız. Vergi reform, üretim reformu yapmadan yoksullukla mücadelenin bir anlamı yok. Gelir Vergisi'nin asgari ücretten alınmamasını söyledik AK Parti hayata geçirdi biz de mutlu olduk. Biz dahil partiler seçmenden ürkerse bazı şeyler değişiyor. Demokrasi ortadan kalkınca ilk yapılan şey iktidarların toplumu dinlememesidir. Demokrasi barışçıl yöntemlerle iktidarın değiştiği bir sistemdir. Bazen iktidarlar yorulur ve onları alıp nadasa bırakırsınız. CHP yapmadığı şeylerden ötürü çok eleştirilir. İktidarın 20 Aralık'ta oyu zıpladı deniyor... CHP'nin oyu artıyor ama bunu kimse haber yapmıyor. Haksızlıklara işaret ettikçe, CHP'nin oyları artıyor, hedef olarak da birinci parti olmayı hedefliyoruz.''

ÇARPICI 'KREDİ' AÇIKLAMASI!
İzmir özelinde açıklamalarda da bulunana Taşkın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Bankası'ndan aldığı ve Erdoğan'ı imzasını bekleyen kredi için de konuştu.

Taşkın, ''Büyükşehir'in sosyal politikalarını izliyorum. Halkla doğrudan temasla yardım meselesini götürüyorlar. Belediyelerimiz sosyal yardımları 3 katına çıkardı. Biz medyatik hayırseverlikten uzak duruyoruz. Bunu oy oranlarımıza yansıyacağını da düşünüyorum. İzmir'de daha fazla sivil toplum işin içinde. İzmir toplumu uzun yıllar bizim partilerimiz tarafından yönetildiği içn bir demokrasi kültürü oturmuş durumda. İktidarın kendi belediyelerine yolsuzluk anlamında hiç bakmaması sadece bizim belediyelerimize bakması iyi oluyor böylece disipline oluyoruz. Cumhurbaşkanı atanmışlar bir seçilmiş olarak beni çalıştırmıyor diyordu. Örneğin 340 milyon dolarlık bir kredi aldı İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Bankası'ndan.... Cumhurbaşkanı imzalamak istiyor AK Parti Genel Başkanı engel oluyor.''dedi.

 
Çeşme kıyılarında erkek cesedi bulundu
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 6 Masal Evi daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan 'Sakin Şehir'de Büyükşehir'e yol salvosu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha programları kapsamında ...
CHP İzmir'den rozet şov... Salıcı'dan 'iktidar' mesajı!
CHP İzmir'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki törende 450 yeni üyeye ...
Muharrem İnce'den iddialı İzmir çıkışı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tek günlük program için geldiği ...
 
Başdaş: Vatandaş Konak’tan neden kaçıyor!
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş Konak Belediye Başkanı ...
O ilçede kongre öncesi flaş gelişme: Meclis üyesi istifa etti, 'Adayım' dedi!
CHP Torbalı’da flaş bir gelişme yaşandı. Yapılan Meclis toplantısında ...
Erdoğan'dan kritik Ukrayna krizi mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Putin ile Zelenskiy’i bir araya ...
 
İmamoğlu ve erken seçim açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz ...
Sürekli'den CHP'ye salvo: Ajitasyonu bıraksınlar, iş yapsınlar!
AK Parti İl Başkanı Sürekli Buca'daki zirvede “Bir teranedir gidiyor. ...
CHP'li Beko'dan iktidara 'İzmir'e yatırım' çıkışı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri