POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti
13 Ocak 2021 Çarşamba - 15:40

CHP'li Yücel'den sert 'Menemen' tepkisi: Milli iradeyi hiçe saydılar!

Menemen'de Cumhur İttifakı Adayı Pehlivan'ın kazandığı kura çekiminin ardından CHP İl Başkanı Yücel'den sert mesajlar geldi. Yücel, "Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde, tıpkı 31 Mart İstanbul belediye seçimlerinde yaşadığımız bu oyunu şimdi de Menemen’de sahneye koydular. Yine milli iradeyi, Menemen halkının kararını hiçe saydılar ve hem sandıktan hem de usule uygun yapılan ilk kuradan çıkan sonucu tanımadılar" dedi.

CHP li Yücel den sert  Menemen  tepkisi: Milli iradeyi hiçe saydılar!

Menemen'de başkan vekilliği seçimi düğümü bugün yapılan olağanüstü meclis oturumunda yapılan kura çekimiyle sonlandı. 

Millet İttifakı'nın adayı CHP'li Deniz Karakurt ile Cumhur İttifakı adayı AK Partili Aydın Pehlivan arasında çekilen kurayı kazanan Pehlivan yeni başkanvekili oldu. 

Seçimin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den çarpıcı açıklamalar geldi. CHP İl Başkanı Yücel açıklamasında, “İsminde adalet olan ama adaletten, siyasi etikten nasibi almamış anlayış, Menemen’de büyük bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe imza attı. Menemenliler bunu unutmayacaktır” ifadelerine yer verdi. 

YİNE MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK, YİNE AKP!
Yücel şunları söyledi: İlk çekilen ve CHP adayının kazandığı kuranın iptaliyle ilgili açılan bir dava var. Yasaya ve hukuka aykırı bir şekilde verilmiş yürütmeyi durdurma kararı var. Bugün o yürütmeyi durdurma kararı uygulandı. Hem daha önce açılan davayla ilgili hem de bugün çekilen kura işlemiyle ilgili hukuki ve siyasi süreç devam ediyor. Türkiye’de AKP ile yeni bir süreç başladı. Bu adaletsiz, hakkaniyetsiz ve milli iradeye saygısız süreci meşrulaştırmak içinde ellerinden geleni yapıyorlar. Bu sürecin özeti şu; AKP kazanmadıysa, AKP’nin çıkarına ters düşen bir sonuç varsa o işlem, o seçim, o karar geçersizdir ve sonuç AKP’nin lehine dönene kadar her yol mubahtır. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinde, tıpkı 31 Mart İstanbul belediye seçimlerinde yaşadığımız bu oyunu şimdi de Menemen’de sahneye koydular. Yine milli iradeyi, Menemen halkının kararını hiçe saydılar ve hem sandıktan hem de usule uygun yapılan ilk kuradan çıkan sonucu tanımadılar. İsminde adalet olan ama adaletten, siyasi etikten nasibi almamış bu anlayış, Menemen’de büyük bir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe imza attı. Menemenliler bunu unutmayacaktır. Ama biz hukuki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. AKP’nin hukuksuzluğu ve adaletsizliği ile mücadelemiz devam edecek. Menemen halkının çalınan oylarına, AKP’nin ayaklar altına aldığı menemen halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Her şeye rağmen adalete güvenmeye devam edeceğiz. Bu konuda adaletin tecelli edeceğine ve açtığımız dava sonucunda haklılığımızın kanıtlanacağını biliyoruz. Hukuki mücadelemizi, hakkımızı alana kadar sürdüreceğiz.

KARAKURT: O KOLTUĞA ÇALARAK NASIL OTURACAK?
Öte yandan kura çekiminin ardından değerlendirmede bulunan CHP’li Deniz Karakurt da , "Menemenlinin milli iradesi gasp edilmiştir, çalınmıştır" ifadelerini kullandı. Karakurt: Menemenlinin milli iradesi gasp edilmiştir, çalınmıştır” diye konuşan Karakurt, “Biz dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da buradayız. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Mahkeme sonucu beklenmedi. Mahkeme devam edecek ve ben Türk adaletine inanıyorum. Bizim lehimize davanın sonuçlanacağına inancım sonsuz. Bugün yapılan işlem de usulsüz bir işlemdi. Kuradan bugün ben çıksaydım zaten benim hakkımdı. Ben zaten seçimi kazanmıştım. Asıl ben şimdi merak ediyorum, o arkadaşım o koltuğu çalarak nasıl oturacak? Hiç kimse üzülmesin, sıkılmasın. Biz, bütün arkadaşlarımla buradayız, Millet İttifakı olarak buradayız. Davalarımızı sonuna kadar götüreceğiz. Biz CHP olarak davamızın arkasındayız. Hiç kimse meraklanmasın! 

 
Putin'den Erdoğan'a Karabağ telefonu
 
Menemen Belediyesi'nde kritik kura seçimi günü haciz şoku!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 14 Ocak 2021 Perşembe 09:59

sayın il başkanı yaptıklarınla yapmadıklarınla tarihe geçtin.il başkanlığını çok becerdin de vekil olacağım diyorsun.ama olursun seni seçtirenler de seniz zihniyetin de olduğu için.250 oyla seçilmiş başkan yolun açık olsun

Yorumu oyla      0      0  
chp li 13 Ocak 2021 Çarşamba 21:09

Deniz yücel halâ İSTİFA etmedin mi ?

Yorumu oyla      0      0  
Nokta 13 Ocak 2021 Çarşamba 19:28

Yazık çok yazık koskoca CHP ni ne hale düşürdünüz bu meclis üyelerini aday seçerken nasıl seçtiniz yazik oldu Menemene Son söz nokta...............

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin'den Erdoğan'a Karabağ telefonu
Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da Dağlık Karabağ konusunda yapılan ...
Menemen'de seçimi kazanan Pehlivan'dan ilk mesajlar!
Menemen’de 3 kez ertelenen kura çekimi gerçekleşirken, Cumhur İttifakı ...
Gelecek Partisi İzmir'den 'istifa depremi' açıklaması: Kandırılmadık ama salakmışız!
Yönetim kurulu ile birlikte istifa kararı alan Gelecek Partisi İzmir İl ...
 
DEVA İzmir'den altyapı eleştirisi
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, kentin çözülemeyen altyapı ...
Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına yargı freni!
Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ...
Gelecek Partisi'nde 'İzmir' depremi: Genel Merkez'den çarpıcı açıklama, o isimden sert tepki!
Gelecek Partisi Genel Merkezi, İzmir İl Yönetimi’nin görevden el çektirildiğini ...
 
Menemen'de düğümü çözen kura: Yeni başkanvekili kim oldu?
Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yerine seçilecek başkanvekili ...
Erdoğan BİP ve Telegram'da hesap açtı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haberleşme uygulamaları BİP ve Telegram'da hesap açtı.
İzmir'de o partide istifa depremi: İl Başkanı ve yönetimi görevi bıraktı!
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı İşçilik ve yönetim kurulu istifa kararı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri