POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ramazan Pişkin cinayetinde müebbet hapis talebi
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
20 Kasım 2020 Cuma - 14:33

Çadır kentte kalan çifte nikah

İzmir'i vuran deprem öncesi evlilik hazırlığı yapan Serdal Çelik ve Müzeyyen Evelioğlu, çadır kentte gerçekleşen nikah töreniyle dünya evine girdi.

Çadır kentte kalan çifte nikah

Seferihisar açıklarında 30 Ekim'de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremde, evleri ağır hasar gören Serdal Çelik ile Müzeyyen Evelioğlu'nun evlilik hazırlığında olduğunu öğrenen Türk Kızılayı harekete geçti. Bayraklı ilçesinde Deve Güreşi Alanı'ndaki çadır kentte konaklayan çift için Çiğli Belediyesi'nin katkılarıyla, gelinlik ve damatlık ile kuaför hazırlandı.

Çadır kentte gerçekleşen nikahı, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kıydı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer ve Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz ise çiftin nikah şahidi oldu.

Çifte mutluluklar dileyen Vali Yavuz Selim Köşger, "Bugün Müzeyyen hanım ve Serdal beyin mutlu bir anına tanıklık etmek üzere buradayız. İzmir'de yaşanan deprem hadisesinden sonra, devam eden koronavirüs günlerine rağmen hayat da devam ediyor. İnsanlar evleniyorlar, çoluk çocuk sahibi olacaklar, iş güç sahibi olacaklar. Müzeyyen hanımı ve Serdal beyi böyle bir karar verdikleri için, böyle bir ortamda nikah gerçekleştirdikleri için tebrik ediyorum. Mutluluklarının sürmesini diliyorum. Böyle bir hadise, sıkıntılı günlerde bize moral oldu. Allah bir yastıkta ihtiyar, iki dünyada bahtiyar eylesin. Çiftimizin ev eşyalarını bir hayırseverimiz karşılama sözü vermiş ama biz İçişleri Bakanlığı olarak, valilik olarak ne ihtiyaçları varsa karşılayacağız" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da, "Hayırlı bir adım atmışsınız. Allah sonunu hayırla getirsin. Afette hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Hayat devam ediyor. Allah mesut etsin" diye konuştu.

'ACILARDAN DA MUTLULUK YEŞERDİĞİNİ GÖSTEREN BİR ÖRNEK'

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "İzmir olarak büyük bir üzüntü yaşıyoruz, 20 gün oldu neredeyse. Biz de belediye olarak Kızılay ve AFAD ile onların masraflarını karşılamak üzere alanda görev yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken Serdal bey ile Müzeyyen hanım evlenme taleplerini bize ilettiler. Biz de uygun gördük ve bugün sanırım ilk defa bir çadır kentte iki depremzedenin evlendiğini hep birlikte göreceğiz. Bu çok büyük bir mutluluk. Acılardan da mutluluk yeşerdiğini gösteren bir örnek. Onlara ömür boyu mutluluklar diliyorum, biz de onların yanında olacağız" dedi.

'HAYAT HER ZAMAN DEVAM EDİYOR'

Türk Kızılayı Afet Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer ise, "İzmirlilere tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Umarım benzer acıları yaşamayız. İçinden geçtiğimiz ac bir dönem var, hepimiz hüzünlüyüz. Ama hayat her zaman bir yerden sonra devam ediyor, afetlerde de öyle. Burada da bir çiftimizin talebini Kızılay Karşıyaka Şubemiz haber aldı. Hemen gelinlik ayarlandı, ihtiyaçlar karşılandı" şeklinde konuştu.

BALAYINA ÇIKACAKLAR

Deprem anında yaşadıklarını anlatan damat Serdal Çelik, "Depremin ilk hissedildiği anda ben dışarıdaydım, eşim evdeydi. Yangın merdiveninin arka tarafından çıkarken eşim düşmüş ve ayağına demir girmiş. Daha sonra eşim dışarı çıkmış. Kapıcı dairesini yeni tutmuştuk, çalışacaktık. Nasip olmadı. Birkaç gün sonra da bu çadır kente geldik. Sağ olsunlar burada Kızılay Başkanı Kamil Bey ve Mine Hanım yardımcı oldu. Evlilik sorunumuz vardı, yarıda kaldığı için burada nasip oldu. Allah bize burada evlenmeyi nasip etti. Bize sahip çıktılar, yardımcı oldular. Herkese çok teşekkür ederim. Nikah yapamamıştık, buraya kısmetmiş. Acıyla mutluluk ikisini bir arada yaşıyoruz" dedi.

Müzeyyen Evelioğlu da, "Çok mutluyum. Herkesten Allah razı olsun. Onlar bize yardım etti. Bizim için acı tatlı bir hatıra oldu" diye konuştu.

Nikahın ardından pasta kesen çift, Türk Kızılayı'nın desteği ile Urla'da bir otele balayına gidecek. Damat Serdal Çelik'e yeni iş bulan Çiğli Belediyesi ise, çifti, Çiğli Atakent Sitesi'ndeki bir daireye yerleştirerek, bir yıllık kirayı karşılayacak. (DHA)

 
Büyükşehir'den 65 yaş üstüne ve engelli yurttaşlara ücretsiz İzmirim Kart!
 
Bayraklı'da 20 aile için kira dayanışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB'dan rezerv konut alanı çıkışı!
Deprem sonrasında bakanlık tarafından oluşturulan rezerv alanlara yapılacak ...
Anaokulu ve kreşler için 'yüz yüze eğitim' kararı
Milli Eğitim Bakanlığı, kreşlerin durumu hakkında, "Resmi ve özel tüm ...
Deprem sonrası DASK'a talep arttı
Seferhisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6'lık depremin ardından ...
 
Evsiz kalırım korkusu çürük binada yaşatıyor!
İzmir depremi sonrası milyonlarca kişi ‘Binam sağlam mı?’ sorusuna kilitlenirken, ...
Diyarbakır'da terör operasyonu: 101 gözaltı kararı
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturmada, farklı meslek ...
İzmir'de o belediyeye operasyon: Başkan dahil 25 gözaltı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Menemen ...
 
İzmir sularında 34 hayat kurtaran operasyon!
İzmir'in Dikili ilçesinde, Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 34 sığınmacı kurtarıldı.
Konteyner kentte son viraj!
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından evleri zarar görenler ...
Yangın kabusu: Balkondan atladı!
Bayraklı ilçesinde, birinci kattaki evinde çıkan yangında, dumandan etkilenip, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri