POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
14 Temmuz 2020 Salı - 10:58

ESHOT'ta 'virüs' krizi: Sendikadan 'test' isyanı ve rest!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sendikanın şoförler başta olmak üzere vatandaşlarla iç içe çalışan personellere koronavirüs testi yapılması talebinin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından reddedilmesi için açıklama yapıldı. ESHOT’ta toplamda 16 vaka olduğu belirtilirken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “Testler yapılmazsa biz kendi üyelerimizin sağlığını düşünmek zorundayız. Bunun süresi 14 gündür... 15’inci gün Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda ısrarcı davranırsa iş durdururuz” dedi.

ESHOT ta  virüs  krizi: Sendikadan  test  isyanı ve rest!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR -  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği’nde, ESHOT Genel Müdürlüğü’nde artan koronavirüs vakalarının ardından basın açıklaması yapıldı.

Genel Müdür Erhan Bey, eşi Sabiha Bey ve Genel Müdür Yardımcısı Kader Sertpoyraz’ın koronavirüs testlerinin pozitifi çıkması sonrasında sendika harekete geçti.

Genel İş Sendikası’nın şube başkanları da basın toplantısında hazır bulundu. Ayrıca atölye ve hatlarda 13 kişi için de hastalık tanısı konulduğu belirtildi. Kurumda toplamda 16 kişinin koronavirüse yakalandığı açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü, DİSK ve Genel İş Sendikası’nın vatandaşlarla yakın temasta olan personeller için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne test yapılması talebiyle gönderdiği resmi yazılara ret cevap gelmesine dair konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve şube başkanları tepkilerini dile getirdi. Sendika binasındaki basın açıklamasında konuşan Sarı, “Biz bu konuyu daha önce gündeme getirecektik ama her ilin kendi çalışmaları vardı. İş İzmir halkının sağlığı olunca ve büyümeye başlayınca kamuoyunu bilgilendirmek istedik” dedi.

HASTALIK YAYGINLAŞIRSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MÜ YOLCU TAŞIYACAK?
Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, “Salgın Türkiye’nin olduğu gibi İzmir’in de gündemiydi. Pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bağlı olduğumuz iş yerlerinde kısmen sıkıntıyı aşmaya çalışsak bile etkilendik ve hala etkilenmeye devam ediyoruz. 3 bin 200 hat şoförü ve diğer çalışanlarla 4 bine yakın bir çalışanımız var. Sokağa çıkma yasağı olduğundan bu yana her gün çalıştık. Devamlı alanlardaydık, işimizin başındaydık. Hastalıkla baş etmek çok zor, çalışmalar yeterli gelmedi. Günde 1 milyonu taşıyan ulaşım sisteminde 3 bin 200 şoförle çalışmak zor. İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz çağrıda test için başvuru yaptık. Ancak son zamanlarda aldığımız duyuma göre reddedilmiş. Bütün yazlık yerler açıldı. 1 otobüsle çalıştığımız yerde 3 otobüsle çalışmaya başladık. 1 Temmuz’dan sonraki süreçte salgını hafife alık. Şu an insanları maskeye zorlayamıyoruz. Çoğu insanda yok. Yüzde 50’lik oranda kalkmak üzere… Biz polis değiliz, baskı yapamıyoruz. Klimalar da var. Risk 2 katına çıktı. Çağrımız var. Bu şoförlere ve halkla iç içe olan personellere neden test yapılmıyor? Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bunun derhal yapılmasını istiyoruz. Günde 1 milyon insan taşıyoruz. Bu, İzmir’i hastalık kaplar demek. Bu salgın yaygınlaşırsa çok merak ediyorum bu kadar yolcuyu İl Sağlık Müdürlüğü mü taşıyacak?” dedi.  

ACABA MÜDÜRLÜK KAOS MU İSTİYOR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın 27 Mart 2020 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne test talebinin ilettiğini açıklayan ve olumsuz cevap alındığını aktaran Sarı, “Biz çalışanlarımıza test yapılmasını talep ettik. Günde 1 milyon yolcuyla yüz yüze kalan şoför arkadaşlara virüs bulaşırsa İzmir pandemiyle karşı karşıya kalacaktır. Test talebimiz sağlık müdürlüğü tarafından reddedildi. Bu talep İzmir halkının sağlığını tehlikeye atmaktır. Atölyede 5, hatlarda 9 üyemiz karantinaya alınmıştır. Sağlık Müdürlüğü ısrar ederse İzmir halkının ulaşımı kimlerle yapacaktır, bunu merak ediyoruz. Acaba müdürlük İzmir’de otobüsleri çalışmasın diyerek kaos mu yaratmak istemektedir? Bakanlık günde binlerce test yapıldığını söylerken üyelerimize neden test yapılmamaktadır? Müdürlük, taleplerimizi karşılamazsa İzmir’de yaşanacakların sorumluluğu kendisine aittir. Acil test yapılmadığı sürece İzmir’de yaşanacak salgının sorumlusu onlardır. Buradan sesleniyorum; İzmir halkına ihanet etmek istemiyorsanız testleri yapmak zorundasınız. Yapmazsınız iş durdurma hakkımızı kullanacağız” açıklamasında bulundu.

BÖYLE GİDERSE ULAŞIM KENDİLİĞİNDEN DURACAK
Şube Başkanı Topal, kurumda şu an bilinen 16 pozitif vakanın olduğunu ifade ederken, “Her sabah ateşler ölçülüyor. Oradan yakalıyoruz yakalayabildiğimizi. Hat şoförüne bulaşırsa İzmir’de herkese bulaşır demektir” dedi. Sarı bir kez daha söz aldı ve “Ulaşım duramaz. Test yapmaları gerekiyor. Müdürlük bize cevabında, ‘Gerek görülmemiştir, biz ancak acil durumda test yaparız’ diyor. Günde 1 milyon yolcuyu taşıyan şoförlerimiz var. Böyle giderse ulaşım kendiliğinden duracak. Biz talep eden kurumuz. İl Sağlık Müdürlüğü ısrarla ret cevabı veriyor. Yaz sezonuyla dışarıdan illerden gelen insanlar var. Vaka varsa bu ortamda çalışmak istemiyoruz” diye konuştu.

ART NİYET ARIYORUZ, 15’İNCİ GÜN İŞ DURDURURUZ!
Topal ayrıca, “İzmir’de 6 tane garaj var. Araçlarımız ilçeleri dolaşıyor. Her tarafa bulaşma riski çok fazla. İzmir riskli illerde ikinci sırada... Maskenin düşük seviyede kullanılması bizi korkuyor. Yazlık yerler Çin Mahallesi gibi oluyor” açıklamasına imza attı. Sarı ise, “Sesimizi yükselteceğiz. İnsanlar bu otobüslere zor binecek. Testler yapılmazsa biz kendi üyelerimizin sağlığını düşünmek zorundayız. Bunun süresi 14 gündür. 15’inci gün Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda ısrarcı davranırsa iş durdururuz. Acaba kaos mu yaratmak istiyorlar? Bunu siyasi bir argüman olarak mı kullanmak istiyorlar?” dedi.  Topal son olarak, “Durdurmayla ilgili büyük sıkıntı yaşamayacağız. Yayılma olduğunda bölgeyi kapatıyor. Bizim durdurmamıza gerek kalmayacak kendisi duracak” açıklamasına imza attı. Sarı da, “Sağlık müdürü cevap versin. Biz topu onlara attık. Her yerde uygulanıp burada uygulanmıyorsa bunda art niyet arıyoruz” ifadelerini kullandı.  

 
Güzelbahçe'nin yaşam alanları vandalizm kurbanı!
 
Mandalin Cafe kapılarını açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatilcilerin 'plaja eşya taşıma' tepkisi
Çeşme ilçesinde, geçen yıl halkın araçlarıyla plaj yakınına kadar giriş ...
Şiddetli yağış Rize'yi de vurdu: 2 can kaybı
Doğu Karadeniz'i etkisi altına alan sağanak yağış Artvin'in ardından Rize'deki ...
İzmir'de 9 ilçenin kaymakamı değişti!
Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile 427 mülki idare amirinin görev ...
 
Vezneciler'deki terör saldırısı davasında rekor hapis cezası
Terör örgütü PKK'nın İstanbul Vezneciler'deki saldırısına ilişkin davada ...
MSB duyurdu: 23 askeri personelde virüs tespit edildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki ...
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine baskın: 25 gözaltı
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
 
İzmirliler sahil kenarında virüsü unuttu!
İzmir'de hava sıcaklığının artmasıyla birlikte evlerde bunalan vatandaşlar, ...
İzmir'in turistik ilçesinde korkutan yangın
İzmir'in Karaburun ilçesinde makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Bayındır'da mahalleliden 'maden ocağı' isyanı
İzmir'in Bayındır ilçesinde özel bir firma tarafından açılması planlanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri