POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
28 Haziran 2022 Salı - 12:53

Efes Selçuk'ta kaçak yapı krizi tam gaz: Belediyeden mühür, AK Parti'den tepki!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel ve belediye çalışanları hakkında tarım arazilerine kaçak villa inşası iddiasıyla suç duyurusunda bulunan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Girbiyanoğlu’nun tarım arazisine inşa ettiği kaçak yapılar belediye ekiplerince mühürlendi. Başkan Sengel, AK Parti cephesinden gelen denetim talebi sonucu yapılan işlemi ve alınan kararı detaylandırdı. AK Parti'den ise Sengel'e sert tepkiler geldi.

Efes Selçuk ta kaçak yapı krizi tam gaz: Belediyeden mühür, AK Parti den tepki!

Efes Selçuk ilçesinde patlak veren tarım arazisine kaçak yapı krizi tam gaz devam ediyor. 

İlçede son olarak çarpıcı bir gelişme yaşandı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve belediye çalışanları hakkında tarım arazilerine kaçak villa inşası iddiasıyla suç duyurusunda bulunan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun tarım arazisine inşa ettiği kaçak yapılar belediye ekiplerince mühürlendi. 

Birgün Gazetesi'nden Aycan Karadağ'ın haberine göre Tarım İl Müdürlüğü tarafından marjinal tarım arazisi olarak belirlenen alana Tarımsal Amaçlı Soğuk Hava Deposu izni alan Girbiyanoğlu’nun inşaatı daha önce iki kez daha mühürlendiği ortaya çıktı. İlk olarak izin verilen projeye aykırı duvar inşaatı sebebiyle belediye ekiplerince mühürlenmiş fakat Devlet Su İşleri’nden uygunluk görüşü alan Girbiyanoğlu faaliyetlerine devam etmişti. Girbiyanoğlu’na ait inşaat faaliyetleri tamamlanan yapıya 14 Şubat 2022 tarihinde Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenmesi akabinde 22 Mart 2022 tarihinde kaçak olarak 2 katlı ahşap yapı yapıldığı tespit edilerek mühürleme işlemi yapıldığı belirtildi. Son yapılan denetimde ise kaçak olarak 17 metrekare tuğla yapı yapılmakta olduğu ve 3 bin 740 metrekare alanda saha betonu dökülerek tarımsal arazide arazinin bozulduğu tespit edilerek 3’üncü defa mühürleme işlemi gerçekleştirildiği belirtildi.

"DENETİMLER DEVAM EDECEK"
Konu hakkında Birgün Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, “Tarım alanlarını ve doğal alanları koruyarak geliştirmeyi amaçlayan Efes Selçuk Belediyesi’nin çalışanlarına ve yönetimine yönelik bir süredir bir karalama kampanyası sürdürülmekteydi. Biz bir belediye olarak, görev ve sorumluluklarımız gereğince, İl Tarım Müdürlüğü’nün marjinal tarım arazisi olarak saptadığı alanlarda 1/25000’lik plan notlarına uygun olarak yapı ruhsatı vermek durumundayız ve öyle de yapıyoruz. Eğer yapı ruhsatına uygunsuzluk tespit edersek de inşaatı mühürlüyoruz. Bir karalama kampanyasına dönüşen ithamların ardından AKP’li meclis üyelerimizin denetimleri artırma yönünde bir başvurusu oldu. Sürdürdüğümüz denetimlerin sonucunda üzerimize düşen görev ve sorumluklarımızı yerine getirerek söz konusu şahsın da aralarında bulunduğu yapıları mühürledik. Denetimlerimiz kentin farklı noktalarında planlandığı üzere devam edecek” diye konuştu.

Öte yandan AK Parti cephesinden de belediyeye tepki geldi. Belediyenin hamlesinin suç duyurusu nedeniyle yapıldığının vurgulandığı açıklamalarda Başkan Sengel'e sert tepki geldi. 

İŞTE O MESAJLAR: 
AK Parti İzmir İl Başkanvekili Ali Aslan: Hem hukuk tanıma hem gözdağı ver! CHP’li ve hukukçu Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; tarım arazisi üzerinde usulsüz ruhsat kesip yapılmasına göz yumduğu milyonluk kaçak villaların hesabını vermek yerine; üst perdeden, üstü kapalı tehdidi tercih etmiştir! CHP’li Başkan; konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan İlçe Başkanımız Selim Girbiyanoğlu’nun işletmesine, dört gün sonra belediye ekiplerini denetime göndererek hırsına yenik düşmüştür ama ellerindeki kocaman bir sıfırdır! Sengel, eninde sonunda yargıya hesap verecektir!"

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Deniz Doğan: AK Parti Selçuk İlçe Başkanımız Selim Girbiyanoglu, Selçuklu hemşehrilerinin hakkının ranta peşkeş çekilmesini önlemek ve Selçuk Belediyesi’nin ileride kendisinin de yapmaktan pişmanlık duyacağı bir yanlıştan döndürmek için sorumlu muhalefetin gereğini yapmıştır. Bu sorumlu hareket karşısında İlçe Başkanımızın ekmek teknesini hedef alarak muhalefeti engellemeye çalışmak en hafif tabiriyle demokrasiyi ayaklar altına almaktır.’’

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili: Ekmek teknesinden ekmek (!) çıkaramazlar! Selçuk’un CHP’li Belediye Başkanı Av. Sengel, Çamlık Mahallesi’nde kanuna aykırı biçimde ruhsat verdiği 7 lüks villa için gözünü fazlasıyla karartmıştır! Yaptığı, hem hukuk tanımazlık hem de kamu gücüyle intikam alma girişimidir. AK Parti İlçe Başkanımız Selim Girbiyanoğlu suç duyurusunda bulununca; ekmek teknesinde belediye ekiplerini karşısında bulmuştur. Ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir usulsüzlük elde edemedikleri bu baskın; Selçuk’u yöneten CHP zihniyetinin gözünün nasıl döndüğünü göstermektedir. CHP’li Selçuk Belediye Başkanı’nın gideceği başka yer yoktur. Kendisinin ve ortaklarının usulsüzlükleri için hesap yeri yargıdır! Kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösteren demeçleri de artık işe yaramamaktadır. Selçuk halkı; iyiyi kötüyü ayırt edebilecek öngörüdedir."

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş: Dışarıda 'hak, hukuk, adalet' diye bağıranlar, bugün, Selçuk’ta, Belediye Başkanı sıfatıyla 'tarım arazisine usulsüzce yaptığı villalara suç duyurusunda bulundu' diye, İlçe Başkanımız Selim Girbiyanoglu‘na üstü kapalı tehdit edercesine, mekanına, nefes almadan ekiplerini gönderiyor. Tabi ekipler geldiği gibi gidiyor. Selçuklu hemşehrilerimiz gerçekleri görüyor ve 2024 için not alıyor. Rantı da usulsüzlükleri de bunlara ses çıkarmayanları da çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Selçuk Belediyesi'nin tarımsal yapı adı altında, tarla vasfındaki alana 8 villa yapılmasına müsaade etmesi ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Süreçte AK Partili meclis üyeleri de ilçedeki marjinal tarım arazilerinde gerçekleştirilen yapılaşma ve imar durumu hakkında belediyeye başvurmuştu.

 
'Camide Çav Bella paylaşımı' davasında flaş karar!
 
CHP İzmir’den 30 ilçede ‘genç üye’ standı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beko: AKP’nin ‘sansürü’ seçim yatırımı yapmasına izin vermeyeceğiz!
Sansür yasasına tepkiler dinmiyor. Sosyal medya ve basın özgürlüğünü kısıtlayıcı ...
Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi için İspanya'ya hareketi öncesi açıklama ...
Bahçeli: İdam cezasına destek veririz!
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, orman yangınlarında ...
 
Kırkpınar’dan ‘adaylık’ sorusuna yanıt ve çarpıcı İzmir anketi verileri!
Milletvekilliği adaylığı sorusuna yanıt veren İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, ...
AK Parti'den 'koku' çıkışı: Günaydın Tunç Soyer!
AK Parti İzmir İl Başkan Yarımcısı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'den 'Aykut Erdoğdu' açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yaşadığı olaya ...
 
ABD'den kritik 'Erdoğan-Biden zirvesi' açıklaması!
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, ABD Başkanı Biden'ın NATO Zirvesi ...
Olaylı meclis oturumu yargıya taşındı: AK Parti Grup Başkanvekili hakkında suç duyurusu!
Gaziemir Belediye Meclisi haziran ayı ikinci birleşiminde yaşanan gerginlik ...
İnce'den kritik İzmir mesaisi: Üst yönetim de kentte toplanacak!
Memleket Partisi Genel Başkanı İnce geride kalan hafta yaşanan istifa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri