POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
26 Haziran 2020 Cuma - 17:28

Erdoğan'dan 'YKS iddiası'na yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YKS öncesi gençlerle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS tarihine ilişkin, "Sınava en yakın tarihte yapılması en doğrusuydu. Turizm sezonu etkisinin olduğu iddiası spekülasyon" açıklamasını yaptı.

Erdoğan dan  YKS iddiası na yanıt!

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"YKS'nin tarihi çok önceden kamuoyuna açıklandı. Corona virüs salgını ülkemizdeki her şeyi olduğu gibi sınav tarihini de etkiledi.

"Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte 11 Mayıs tarihinden itibaren yoğun istişareler gerçekleştirildik. Sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. Yalnızca bununla kalmadık, sınav süresinin üzatılmasından sınavı kapsayan konuların kısaltılmasına birçok kolaylık sağladık.

Her birini kendi evlatlarımla eşdeğer gördüğüm tüm gençlerimize sınavlarında başarılar diliyorum. Gençlerimizden yalnızca önlerindeki hedeflerine odaklanmalarını istiyorum.

Kredi ve burs rakamlarını her yıl artırıyoruz. Başvuran her öğrencimiz kredi veya burs alabiliyor. Kredi veya burs alan öğrenci sayımız bu yıl 1 milyon 600 bini buldu.

Lisans öğrencilerine 550 lira burs veriyoruz.  Öğrenci harçlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Öğrenci harçlarını kaldırdık. Öğrencilerimiz artık harç ödemiyor. Barınma konusunda çok çeşitli atılımlar gerçekleştirdik. Büyüyen, gelişen, kalkınan Türkiye'nin yetişmiş insan ihtiyacı her yıl katlanarak artacaktır. Yıl sonuna kadar 17 bin 450 yeni yurt yatağı hizmete girecek.

SANAYİ VE TARIMDA İŞÇİ AÇIĞI VAR

Bir tarafta sanayide ve tarımda çalışacak insan açığı, diğer tarafta ciddi bir genç işsizlik var. Bu çarpık tabloyu değiştirmemiz gerekiyor. Ülkemizin son yedi yılda yaşadığı onlarca badireye rağmen, attığımız adımların meyvesini yavaş yavaş alıyoruz. Öncelikle kendi kendine yeterli olmanın farkında olamız gerekiyor. Asıl isthdam özel sektörde, ticarette, tarımda olacaktır. Gençlerimizden geleceklerini özel sektörde aramalarını istiyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinde ara eleman diye bir konu söz konusudur. Teknik liseler ara elemanları yetiştirir ve özel sektörde değerlendirilir.

Gaziantep'te birçok fabrika ara eleman bulmakta zorlanıyor. Ara eleman ihtiyacı artıyor, bunları süratle aşmalıyız.

Özellikle maskeydi, dezanfektandı, tulumdu derken tüm meslek liselerinin vermiş olduğu desteği memnuniyetle karşılıyoruz ve onlara teşekkür ediyoruz. Salgın sürecinde meslek liseleri ciddi bir katkı sağladı. Meslek liselerimiz artık kendilerine verilen makineleri seyretmek yerine onlarla üretim yapıyorlar. Bu ülkenin tüm çocukları okulları ne olursa olsun benim evladım, hiçbir farkları yok.,Katsayı gibi tüm suni engelleri kaldırarak, öğrencilerimize eşit şartlarda hayata başlama olanağı sunduk.

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI

Günümüz dünyasında dijital platformlarımın ve sosyal medyanın ihmal edilemeyecek bir gerçek olduğunu biliyoruz. Twitter'da 2,6 milyon takipçiyle en çok izlenen kişi benim. Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık. Buradaki tehlike internet mecralarının sakıncalı içerikler özgürce yayınlaması ve mahkeme kanallarına riayet etmemesi. Bu platformlar başka ülkelerin aksine ülkemizde temsilcilik açmaktan kaçınıyorlar. Cumhurbaşkanı olarak benim görevim bu platformları yasal çerçeveler içinde güvenli bir hale getirmek.

Kurucu olduğum AK Parti'nin kabiliyeti sürekli olarak kendisini yenilemesi ve geliştirmesidir. Yaşı 18 olan sizin gibi gençlerimizi siyasette aktif bir görev almaya davet ediyorum. Biz seçilme yaşını ilk etapta 20'dan 25'e ikinci etapta ise 28'ten 18'e indirdik. Böylelikle ülkemizin ve siyasetimizin ihtiyacı olan değişimi sizler gerçekleştirebilirsiniz. Gençlerimizi dünyaya açan internet ve akıllı araçlar bizim dönemimizde yaygınlaştı. 

Gençlik kollarında üye civarımız 1 milyon civarındadır. Yakın ekibimin büyük bölümü genç arkadaşlarımız.

"EL ELE KOL KOLA ETKİNLİKLER BİZE CİDDİ ENDİŞE VERİYOR"

Salgın sürecini en şeffaf yürüten ülkelerden biriyiz. Ülkemizde ilk vakanın tespit edildiği tarihten bugüne kadar corona virüs salgınına karşı dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele yürüttük. Büyüklerimizi salgından korumak için önce 20 sonra 18 yaş altı gençlerimize uzun süre kısıtlama uyguladık. Büyüklerimiz ve kronik hastalarımızla birlikte kurallara uymaya devam edeceğiz.Temizlik, maske ve mesafe ilkelerine sıkı sıkıya uyulmalı. 

Kronik hastalarımız ve toplum sağlığımız için hep birlikte kurallara uyacağız.

El ele, kol kola etkinlikler bize ciddi endişe veriyor. Günlük vaka ve ölüm sayısının henüz istediğimiz seviyelere düşmemiş olması dikkati ve tedbiri elden bırakmamamız gerektiğine işaret ediyor. Bu konuda gelin maske, mesafe ve temizlik kuralını hep birlikte uygulayalım.

"YKS için  aman heyecanlanmayın, sakin olun. Sakinlikle ve sükunetle inanıyorum ki sizler (öğrenciler) büyük bir başarıyla bu sınavlardan çıkacaksınız. Rabb'im zihninizi ve bahtınızı açık etsin."

 
Başkent'te özel zirve: Kılıçdaroğlu’na Konak raporu!
 
İzmir'de CHP'li Belediye Başkanı'na soruşturma: İl Başkanı Yücel'den açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent'te özel zirve: Kılıçdaroğlu’na Konak raporu!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
Bahçeli'den 'parlamenter sistem' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, ''Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmekten bahsedenler ...
Bayır'dan sağlıkçılara destek, hükümete salvo!
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin zarara uğradığı gerekçesiyle, ...
 
CHP'li Yücel'den o ilçede muhtarlarla zirve
CHP İl Başkanı Yücel, Gaziemir ilçe başkanlığınca düzenlenen toplantıda ...
HDP açıkladı: Bir vekilin testi pozitif çıktı
HDP'den yapılan açıklamada bir milletvekilinin corona virüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.
CHP'li Özbadur: Kayyum sınıfta kaldı!
Urla Kaymakamı Can tarafından kayyumla yönetilen Urla Belediyesi ile İzmir ...
 
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu'nda gündem başkanların CV sitemi!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında gündem son yapılan ilçe başkanları ...
AK Kadınlar'dan can dostlar için İzmir'e çağrı!
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dile Yıldız Büykdağ, sokak hayvanlarının ...
CHP'li Polat DEÜ Hastanesi'ndeki 'kesinti krizi'ni Meclis'e taşıdı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Hastanesi’nde sağlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri