POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 18:42

Erdoğan'dan Yunanistan'a Doğu Akdeniz mesajı

Rize'de partisinin il teşkilatına seslenen Cumhrubaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilime değindi. Yunanistan'ın Türkiye'nin yumuşatıcı tavrına karşılık vermediğini söyleyen Erdoğan, "Bu tarzı devam ettirlerse biz gereğini yaparız" dedi. Cumhurbaşkanı'nın ekonomideki gelişmelere yönelik mesajları da oldu.

Erdoğan dan Yunanistan a Doğu Akdeniz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Toplam yatırım bedeli 525 milyon lira olan 33 kalem eserin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Rize-Artvin havalimanının inşaatı devam ediyor, yarın orayı da denetleyeceğiz. Bölgeye olan yatırımlarımız devam ediyor. Son 18 yılda Rize'ye 20 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. yapımı süren projelerin önemli bir bölümünü seneye tamamlıyoruz. Rizeli çiftçilerimize son 18 yılda 2,5 milyar lira çay üretim desteği sağladık.

Şu anda salgının etkilerini en aza indirmeye odaklandık. Ekonomimizi kalkındırmaya odaklandık. Biz Doğu Akdeniz'de, Ege'de, Libya'da haklarımızı sonuna kadar korumaya odaklandık. Türkiye'nin gerçek sorunları ve gündemi budur. Türkiye'nin gerçek gündemi dışındaki tartışmalar tuzaktan ibarettir. Tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayız. Bir yerde sorun varsa ona kulak kabartmak çözüm aramak boynumuzun borcudur. Milletimizden bize güvenmesini istiyoruz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından partisinin il teşkilatıyla yemek programına buluştu.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime değindi, Yunanistan'a sert tepki gösterdi. 

"Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor" diyen Erdoğan, "Bu tarzı devam ettirlerse biz gereğini yaparız" dedi.

Erdoğan, "Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Doğu Akdeniz'deki olası tacizler için "Oruç Reis 23 Ağustos'a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Uluslararası deniz hukuku ve yerleşik teamüller açısından ülkemiz sonuna kadar haklı. Bunu elindeki tüm imkanlarla savunacak. Bir asır önce vatanımızı parçalamayı hedefleyen Sevr'i nasıl yırtıp atmışsak bugün de 'Mavi Vatan'ı aynı kararlılıkla koruyacağız. Yunanistan'dan beklentimiz Batı Trakya'daki devlet terörünü andıran faaliyetlerden vazgeçmesidir."

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Rize sahillerinde yeni düzenlemeler planlarımız içinde. Rize Havalimanı'nı 2020 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Ayder'i çok farklı bir hale getireceğiz ve çok ciddi bir çekim alanı olacak. Güneysu'da hastane için yer tespiti yapıldı. Süratle çalışmaları başlatacağız.

Döviz kurundan, faizden, terörden, ülkemizin tökezlemesinden medet uman CHP zihniyetindeki muhterislere boyun eğmeyeceğiz.

"ÖNCE MEMLEKET DİYEN BİR KADROYUZ"

18 yıllık iktidarımız döneminde asla bahanelere sarılmadık. her seçimde yükselen oy oranıyla halk bize sahip çıktı. Biz önce millet, memleket  diyen bir kadroyuz. Türk milleti için kurduğumuz hayallere kimsenin aramıza girmesine izin vermedik. 

Bugün geleceğimize daha büyük bir umutla bakıyoruz. Adımlarımızı daha kararlı bir şekilde atıyoruz. Kendi tankımızı, topumuzu, İHA'larımızı üretiyor, dost ver kardeş ülkelere ihraç ediyoruz. Terör örgütüne karşı en başarılı operasyonları yapıyoruz. Burada büyük bir gururla ifade etmek isterim ki Türkiye muhasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine hiç olmadığı karar yakındır. 

Türkiye tüm mazlum coğrafyaların umudu haline gelmiştir. Yemenli çocukların umudu Türkiye'dir. Suriyeli yetimlerin, Arakanlı çocukların umudu Türkiye'dir. Bugün ne bölgemizde ne de Akdeniz, Karadeniz'de ülkemizin yer almadığı bir denklemin şansı yoktur. Dün AK Parti olarak 19. yaşımıza girdik. Büyük bir coşkuyla kutladık. 

"ARTIK IMF İLE İŞİMİZ YOK"

18 yıllık iktidarlarımız döneminde ülkemize kazandırdığımız eserlerin özeti bile bizden öncekilerin birkaç katıdır. IMF kapılarında bekletilen bir Türkiye vardır. 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Mayıs 2013'te IMF'ye olan borcu sıfırladık. CHP bize akıl veriyor, IMF'den borç alın yolunuza devam edin diyor. Bizim artık IMF ile işimiz yok. Paramızda 6 sıfır vardı, tuvalete giriş bile bir milyondu.

 
Büyükşehir’den kırsalda sosyal hamle: Soyer Ödemiş’te iki projenin startını verdi
 
Yaşam Parkı'nın simge ismi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan AK Parti'ye 'had' çıkışı, Soyer'e destek!
Soyer ile AK Parti Grubu arasında yaşanan ve sonrasında AK Parti Grubu'nun ...
CHP İzmir'de yapılmayan tek il kongresi öncesi 2 flaş gelişme!
CHP İzmir’de gerçekleşmeyen tek il kongresi olan gençlik kollarında sandık ...
MHP'li Şahin'den Büyükşehir'e zam tepkisi
İzmir’de ulaşıma ve suya yapılan zamlarla ilgili tartışmalar gündemdeki ...
 
AK Parti İzmir'den Soyer’e ‘demokrasi bol geliyor’ yanıtı!
Büyükşehir Meclisi’nde Soyer ile AK Parti Grubu arasında yaşanan ve sonrasında ...
Meclis’te yaşananlar sonrası İzmir siyasetinde ‘demokrasi’ tartışması!
AK Parti Grubu’nun Soyer’in sözleri sonrası Meclis’i terk ettiği olaylı ...
CHP Bayraklı'dan Genel Merkez'de 'tebrik' turu!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP ilçe örgütü başkanlarıyla ...
 
Sürekli'den Soyer'e 'demokratlık' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Soyer ile AK Partililer arasında ...
CHP’de Go-Kart pisti için yeni iddia: 'AK Partili Erim var' diyorlar!
Güzelbahçe’deki Go-Kart Pisti üzerinden yürüyen tartışma yeni bir boyut ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'in alev savaşçılarına moral telefonu!
İzmir'in Çeşme ilçesinde kontrol altına alınan yangında söndürme çalışmasına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri