POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Özel ve Erdoğan'ın gündemi ne olacak?
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
20 Ocak 2023 Cuma - 12:15

Estetik müdahalede sahtecilik uyarısı!

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver, estetik müdahalelerin sahte uzmanlar ya da ürünler nedeniyle körlük gibi sorunlara yol açabileceğine dikkati çekerek, hastaların başvurduğu kişinin "uzmanlığını" kontrol etmesini istedi.

Estetik müdahalede sahtecilik uyarısı!

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver, estetik müdahalelerin sahte uzmanlar ya da ürünler nedeniyle körlük gibi sorunlara yol açabileceğine dikkati çekerek, hastaların başvurduğu kişinin "uzmanlığını" kontrol etmesini istedi.

Avrupa Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kurulu yönetiminde de görev alan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demirdöver, AA muhabirine, Türk doktorların estetik cerrahi konusunda dünyanın en önemli uzmanları arasında yer aldığını söyledi.

Türk uzmanlarının daha iyi yetişmesi için etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Demirdöver, bu kapsamda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde 169 kişinin katılımıyla asistan temel eğitim okulu programı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Demirdöver, iyi yetişen Türk doktorlarına yurt dışından da büyük talep olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bulunduğu coğrafyaya sık uçuş bulunması ve yakınlık nedeniyle Avrupa'dan çok hastamız geliyor. Amerika'nın doğu ve batı yakasından da çok sayıda hastamız bulunuyor. Aralarında ünlüler de var. Gelmelerinin en önemli sebebi Türkiye'deki plastik cerrahinin bu kadar yetkin olduğunun tüm dünya tarafından biliniyor olması. İnanılmaz fiyat avantajları da var. Kur farklarından dolayı Türkiye'de ameliyat olmak onlar açısından çok daha cazip oluyor. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde tatil yapıyorlar, 15 gün sonra kontrollerini yapıp evlerine uğurluyoruz."

"Telafisi olmayan sonuçlar"
Estetik girişimlere Türk kadın ve erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiğini, iç ve dış talebin yüksek olması nedeniyle branş uzmanlığı farklı olan çok sayıda doktorun da kendisini estetik cerrahi uzmanı gibi tanıtarak bu alana girdiğini söyleyen Demirdöver, şunları kaydetti:

"Bu konuda herhangi bir eğitim almadıkları, bir etkinlikleri olmadığı halde bu ameliyatları gerçekleştirmek için kendilerini, sahte kimliklerle, olmayan unvanlarla tanıtıyorlar. Doktor bile olmayan ya da herhangi bir tıbbi eğitim almamış kişiler de sahte kimliklerle ya da bir doktorun adını kullanarak bu işlemleri yapabiliyor. Tabii ki bunun sonucunda çok önemli komplikasyonlarla karşılaşıyoruz. Bazen bu komplikasyonları düzeltmek ne yazık ki mümkün olmuyor."

Estetik müdahalelerde sahtecilik sonucu mağdur olan çok sayıda hasta olduğunu, açılan birçok davada dernek olarak hastaların yanında yer aldıklarını dile getiren Demirdöver, sağlık açısından ise telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşabildiklerini anlattı.

"Körlüğe varan ciddi kayıplarla karşılaşılıyor"
Hastaların başvurduğu kişinin plastik rekonsrüktif ve estetik cerrahi uzmanı olup olmadığını kontrol etmesini gerektiğini anlatan Demirdöver, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün dolgulara ve botoksa çok kolay erişilebiliyor. Bu konuda eğitimi olmayan kişiler ya da sahte eğitim alanlar var. Yeri belli olmayan, sadece ücreti yatırıldıktan sonra yerlerinin açıklandığı ve yüksek ücretler talep edilen kurslar var. Ama bu kurslar genellikle yetkinliği olmayan kişilere veriliyor ve çok büyük problemlerle karşılaşabiliyoruz. Botoks deyip geçmemek lazım, yanlış yere uyguladığınız takdirde göz kapağı düşüklüğü söz konusu olabilir. Bunlara çok sık rastlıyoruz ve bunların hemen telafisi ne yazık ki mümkün değil. Dolgu dediğimiz şey eğer yetkin kişi tarafından uygulanmazsa çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor, körlüğe varan ciddi kayıplarla karşılaşılıyor. Bunun birçok örneğini de görüyoruz." (AA)

 
'Soyer' tartışması: CHP'li Polat'tan 'cahilce' çıkışı, AK Partili Kaya'dan 'dublör' kontrası!
 
Bu okulda karne sevinci ikiye katlanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSÖ'den uçakta maske önerisi!
Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak ...
Bakan Koca'dan sahte kanser ilacı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda ...
SES’ten promosyon isyanı: Sözleşmeyi kabul etmiyoruz!
Özel bir bankayla yapılan anlaşma sonucu İzmir’deki sağlık personelinin ...
 
Bağırsakları dışarıda doğan bebek 90 günde 3 ameliyat geçirdi
İzmir'de karın duvarındaki delik nedeniyle bağırsakları dışarıda dünyaya ...
Bilim Kurulu Üyesi Şener: Sessiz bir 'HIV pandemisi' var!
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ...
Bakanlıktan İzmir'deki o hastane projesi için yeniden ihale kararı!
Sağlık Bakanlığı İzmir’de uzun süredir tam teşekküllü hastane hasreti ...
 
Covid-19’un en belirgin özelliği şekil değiştirdi!
Covid-19'un en belirgin belirtilerinden biri olan öksürüğün şekil değiştirdiği açıklandı.
Kök hücre bağışçısı 940 bin kişi genetik ikizini arıyor!
Türk Kızılay ile Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılından bu yana yürütülen ...
İzmir’de kuduz aşısı kabusu: ''Yok, boşuna beklemeyin!''
İzmir’de bir süredir kuduz aşısı sorunu yaşandığı ve aşı olmak isteyen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri