POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
16 Şubat 2018 Cuma - 11:38

Flaş! İzmir'de askeri uçak düştü: 2 şehit

İzmir Çiğli 2. nci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçağının düştüğü, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.

Flaş! İzmir de askeri uçak düştü: 2 şehit

İZMİR - Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan bugün saat 10.26'da, 2 pilot askerin bulunduğu SF-260D eğitim uçağı, tecrübe uçuşu için havalandı. Eğitim uçağı ile saat 10.49'da radar irtibatı kesildi. Bunun üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve AKS (Arama, Kurtarma, Sağlık) ekipleri ile ambulanslar bölgeye sevk edildi. Yapılan araştırmada, uçağın enkazına havaalanının 3 kilometre kuzeyinde ulaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, uçaktaki 2 pilotun da şehit düştüğü belirlendi.

TSK'DAN AÇIKLAMA
TSK'dan yapılan açıklamada uçağın enkazına ve şehitlerin cenazelerine ulaşıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26'da konuşlu bulunduğu Çiğli-İzmir 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir. Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şehadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk milletine başsağlığı dileriz."

KAZA KIRIM EKİPLERİ OLAY YERİNDE
Diğer taraftan, kaza kırım ekipleri, uçağın düşüş nedenini bulmak için enkaz üzerindeki incelemelerine başladı. Hava koşullarının uçuşa uygun olduğu belirtilirken, teknik bir arıza nedeniyle uçağın düşmüş olabileceği değerlendiriliyor.

KENTTE DAHA ÖNCE YAŞANAN EĞİTİM UÇAĞI KAZALARI
- 2011'de, İzmir'in Selçuk ilçesinde Türk Hava Kurumu'na ait T- 67 tipi eğitim uçağı, Efes Antik Kenti yakınındaki ayva bahçesine düştü. Pilotlar, Necmi Mızrak ile Can Ergün yaşamlarını yitirmişti.

- 2011 yılında, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan havalanan SF-260D eğitim uçağı, Menemen ilçesine bağlı kırsal Görece Mahallesi yakınlarında, ağaçlara da çarparak mandalina bahçesine gövde üzerine inen eğitim uçağındaki 2 pilot yaralı kurtulmuştu.

- 2012'de ise Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Foça ilçesi açıklarında denize düşen T-37C tipi askeri eğitim uçağında, Pakistanlı Binbaşı Masoud Hussain Chhachhar ve Teğmen Serkan Sağır şehit düşmüştü.

- 2012 yılında, Selçuk ilçesindeki Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Beydağ ilçesinin Çomaklar köyü yakınlarında düşen Türk Hava Kurumu'na ait TC-CBI tescilli Cessna 172S eğitim uçağında bulunan, Hava Kuvvetleri'nden emekli yüzbaşı ve öğretmen pilot Ahmet Can Damarsardı yaşamını yitirmişti. Eğitim alan Volkan Umudum yaralanmıştı. 

YÜZBAŞI VE ÜSTEĞMEN ŞEHİT
İzmir'de Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan bir süre sonra düşen eğitim uçağında şehit olan pilotların kimlikleri belli oldu. Şehit olan pilotların Yüzbaşı Yunus Bal ile Üsteğmen Resul Gökdoğan oldukları belirlendi. Yüzbaşı Bal'ın TSK'da 15 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra emekli olduğu, özel bir havayolu şirketinde çalışmaya başladığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TSK'nın pilot sayısının azalması nedeniyle mecburi hizmet süresini 18 yıla çıkaran kararının ardından özel havayolu şirketinden ayrılarak TSK'ya döndüğü öğrenildi. Şehit Yüzbaşı Bal'ın Bursa'daki ailesine acı haber verildi.

Üsteğmen Gökdoğan'ın da TSK'da öğretmen pilot olarak görev yaptığı açıklandı. Üsteğmen Gökdoğan'ın ailesinin ise Ankara'da Altındağ'da yaşadığı öğrenildi.

Uçağın enkazını inceleyen kaza kırım ekibi, uçağın inişi sırasında arıza yaptığını, pilotların uçağı yerleşim yerlerinden uzaklaştırarak tarlaya indirmeye çalıştığını yönünde bilgilere ulaştı. Ekiplerin yaptığı inceleme sonrasında şehitlerin naaşları, olay yerinden alınarak askeri birliklerine götürüldü.
Cenazeler, İzmir'de yapılacak askeri törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

'BOMBA PATLADI ZANNETTİK'
Öte yandan, çevredeki bir gıda fabrikasından malzeme taşımak için gelen Mehmet Küçükali, "En başta bomba patladı zannettik. Daha sonra çıkıp baktık dumanlar yükseliyor. Çok korktuk, hepimizin başı sağ olsun" dedi. Uçağın düştüğü bölgeye yakın oturan Semih Sevim ise, "Evim burada yakında. Kuş beslediğim için çatıda kuşlara bakıyordum, onlarla ilgileniyordum. Bir anda bir ses koptu, bakınca dumanların yükseldiğini gördükö diyerek yaşadıklarını dile getirdi. (DHA)

 
Konak Tramvayı’nda ‘Koca’ sefer: Bu kez Başkan’la yola çıktı!
 
İzmir'deki inşaatta korkunç ölüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günlerdir aranan 17 yaşındaki Ecem'den korkunç haber!
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak’ta ortadan kaybolan Ecem Balcı’nın ...
TSK: 1551 terörist etkisiz hale getirildi
Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1551 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Kediler için 3 katlı oyun evi tasarladı
İzmir'de yaşayan optik zinciri sahibi Fatih Filiz, kediler için 3 katlı oyun evi tasarladı.
 
FETÖ'nün finans yapılanmasına operasyon
Ankara merkezli 8 ilde FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik operasyonda ...
İzmir'de dehşet: Baba ve oğula kurşun yağmuru!
Seferihisar ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Şehit askerin ismi okula verildi
Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralandıktan ...
 
İZBAN’da ‘artı para’ gerginliği: Yeni sistemde ilk gün neler yaşandı?
Kentte toplu ulaşımın can damarı İZBAN’da yeni dönem başladı. Yürürlüğe ...
İzmir'de şok ifade: ByLock'tan basın bülteni de servis etmişler!
İzmir'de FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan yargılanan kapatılan Zaman gazetesinin ...
İzmir'de yaşlı çifti sobadan sızan gaz ayırdı!
Aliağa'da sobadan sızan gazdan zehirlenen yaşlı çiftten biri öldü, diğeri hastaneye kaldırıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri