POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
4 Haziran 2023 Pazar - 09:05

Fransa ve İspanya’da İzmir rüzgarı

Tıbbi cihaz ve malzeme sektöründe faaliyet gösteren İzmir Ticaret Odası’na üye 10 firmadan 18 temsilci, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi kapsamında Fransa ve İspanya’ya giderek 160iş görüşmesi gerçekleştirdi. 6 gün süren organizasyonda, diplomatik temsilcilikleri ve iş birliği yapma potansiyeli yüksek olan kurumları ziyaret eden İzmirli iş insanları, Paris ve Madrid ile İzmir arasında kurulacak iş birliklerinin temellerini attı.

Fransa ve İspanya’da İzmir rüzgarı

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tıbbı Cihaz Ve Malzeme Projesi Fransa-İspanya ikili iş görüşmeleri yurtdışı pazarlama organizasyonu 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında İzmir Ticaret Odası tarafından organize edildi. Firmaların Avrupa pazarlarındaki nüfuzlarını arttırmaları, bu pazarlarda oluşan fırsat ve gerekliliklerini incelemeleri, Fransız ve İspanyol firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirmelerini hedefleyen organizasyon ile Türkiye’nin ve İzmir’in giderek artan bir potansiyel barındıran tıbbi cihaz ve malzeme sektörünü Avrupa Birliği Ülkelerinde tanıtma ve bu pazarlardaki hali hazırdaki nüfusumuzun arttırılması amaçlandı.

BÜYÜKELÇİ ONANER  ve MASLAHATGUZAR ZEYBEK, İZMİR HEYETİNİ AĞIRLADI
Fransa’nın Paris şehrinde 21 Mayıs Pazartesi günü başlayan organizasyon kapsamında T.C. Paris Büyükelçisi Sayın Ali Onaner ziyaret edildi. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, potansiyel barındıran alanlar, sağlık, tıbbi cihaz ve malzeme sektörü İle alakalı değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmede ayrıca, Ticaret Bas Müşaviri Murat Gören ve Paris Ticaret Müşaviri Gonca Köksal Ensari ile İzmir heyeti arasında “Fransa ülke ekonomisi, iş yapma biçimleri, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı” yapıldı. İspanya ziyaretinde ise T.C. Madrid Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ayşe Zeybek ziyaret edildi;  ziyarete Madrid Ticaret Müşaviri Nazlı Seza Onat da katıldı ve heyet ile İspanya ekonomisi ve sağlık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.  

TİCARETİ GELİŞTİRECEK TEMASLARDA BULUNULDU
Madrid Yatırım Ajansını ziyaret eden heyet, Invest in Madrid Projeler Direktörü Diego de Aristeguitarafından yapılan İspanya ve Madrid bölgesi ekonomik göstergeleri, yatırım atmosferi ve fırsat barındıran sektörler sunumuna katıldı. Görüşmeler kapsamında İspanya Sağlık Teknolojileri Şirketleri Federasyonu (FENIN) İzmir Ticaret Odası’ndan randevu talep etti. İki kurum, sağlık teknolojileri alnında İspanya ile Türkiye ve İzmir arasında düzenlenebilecek işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Ayrıca HM Hospitales Madrid Hastanesi de İzmir Ticaret Odası’ndan randevu talep ederek; İzmirli firmalarımızın katalog ve numunelerini talep etti.

ÖZGENER: TIBBI CİHAZ VE MALZEME SEKTÖRÜ GÜÇ KAYNAĞIMIZ
23 Mayıs Salı Fransa ve 26 Mayıs Cuma Madrid ikili görüşmelerine 18 İzmirli temsilcinin 15 Fransız, 14 İspanyol firması ile 160 iş görüşmesi gerçekleştirildiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İzmir Ticaret Odası Tıbbi Cihaz ve Malzeme Sektöründe URGE Projesi kapsamında, 2022 yılında Latin Amerika faaliyeti gerçekleştirmiştik. Bu yıl hedef pazarımızı Fransa Paris ve İspanya Madrid şehirleri olarak belirledik.Tıbbi cihaz ve malzeme sektörü, ithal ham madde ve ara ürünlere bağlı üretim yapan, yerel ekonomik güç kaynağımız durumunda. İthal edilen ham madde ve ara ürünler, artı değer katılarak hem ülke piyasasına hem dünyaya sunuluyor. Bu anlamda  sektörün gelişmesini kentimiz açısından çok önemli buluyor, başarılı geçen görüşmeler sonucunda Paris ve Madrid pazarlarında gücümüzü artırmanın kısa vadede ekonomimize ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

 
Sinan Oğan'dan yeni kabine değerlendirmesi
 
Büyükşehir'den üreticiyi güldüren destek... Soyer'den 'yorulmayacağız' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gastronomi/Alaçatı Deneyim Noktası açıldı
Gastronomi / Alaçatı Deneyim Noktası kapsamında bölgenin gastronomik değere ...
Piyasaları gelecek hafta ne bekliyor?
Küresel piyasalar geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki toplantıda ...
EİB'den mayıs ayı ihracat raporu!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mayıs ayında ihracatını yüzde 14’lük artışla ...
 
AB'den vize sorunu açıklaması
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, ...
Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı
Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Mayıs ...
Öncelikli gündem ekonomi: Hangi adımlar atılacak?
Seçimin ardından haftaya hem yeni kabine hem de Meclis çalışmaya başlayacak. ...
 
Altın fiyatlarında bir rekor daha!
Altın borç limiti anlaşmasının Senatodan geçmesi ile atağa geçti. İç piyasada ...
İzmir'de bir ilk: Kahve Fuarı kapılarını açtı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ilk defa yapılan, ...
Kur korumalı mevduat için yeni karar!
Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) ile ilgili yeni bir adım attı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri