POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
İspanya Başbakanı Sanchez'den istifa sinyali!
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
Anzak Koyu'nda geleneksel 'Şafak Ayini'
25 Eylül 2022 Pazar - 13:10

Gaziemir'de yeni yaşamın temeli atıldı! Kılıçdaroğlu: Başkanlarımıza engeller çıkarıyorlar!

Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temel atma töreninde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımıza engeller çıkarıyorlar iş yapmasınlar diye. Onlara ‘Bütün engelleri aşacaksınız ve vatandaşa hizmet edeceksiniz’ dedim. Hepsine teşekkür ediyorum, onların yapamadıklarını belediye başkanlarımız yapıyor” dedi

Gaziemir de yeni yaşamın temeli atıldı! Kılıçdaroğlu: Başkanlarımıza engeller çıkarıyorlar!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak’ta hizmete sokulan İzDönüşüm Tesisi’nin açılış töreninin hemen ardından Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etabın temel atma törene katıldı. Tören alanını dolduran CHP’li gençler, Seferihisar’daki kampta yaptığı konuşmasında “Siz gerçekten benimle birlikte misiniz?” sözleriyle partililere seslenen Kılıçdaroğlu’nu “Yürü bildiğin yolda gençlik daima yanında” ve “Seninle mezara biz Kılıçdaroğlu” yazılı pankartlarla karşıladı.

HAYALLERİNİZ HEDEFİM OLACAK

Gençlerin tezahüratları eşliğinde kürsüye çıkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Teşekkür ederim gençler, benim umudum da sizsiniz. Hiç meraklanmayın Türkiye’yi çağdaş uygarlığa birlikte taşıyacağız. Bundan endişe duymayın. Bu ülkede gençler özgürce düşüncelerini ifade edebilmeli, işsiz kalmamalı, umutsuzluğa kapılmamalı, geleceklerini yurtdışında değil Türkiye’de aramalı. Sizin bütün hayalleriniz benim hedefim olacaktır” dedi.

FİKİRTEPE UNUTULACAK BİR OLAY DEĞİL

Konuşmasını sürdüren CHP Lideri, “Hepimiz Anadolu’nun değişik yerlerinden buraya geldik. Gecekondular yapıldı, imkanlar sınırlı oldu. Ama burası deprem bölgesi ve insanlar daha iyi konutlarda yaşamak istiyorlar. Bir kente yakışır yaşam standardını yakalamak lazım. İzmir’in bir deprem bölgesi olduğunu da biliyoruz. Acılar yaşandı,  bu acıların dinmesi gerektiğini biliyoruz. Evlerin depreme dayanıklı olması lazım, güzel bir doğayı görmesi lazım, parklarının olması lazım. Aynı zamanda mahallenin bir kültürü vardır. O kültür içinde insanlar düğünlerini yaparlar. O mahalle kültürünün de yaşatılması lazım. İnsanları bir yere sürerek kültürlerini yok edemezsiniz. Çünkü kültür mahallenin temel motiflerinden birisidir. Kentsel dönüşüm yapılırken güvence olması lazım. İstanbul Fikirtepe, Türkiye için kolay unutulacak bir olay değil. İnsanların evleri yıkıldı, beton ormanları yapıldı, müteahhit ile ev sahipleri karşı karşıya getirildi, insanlar hala o perişanlığı yaşıyor. Ama bizim belediye başkanlarımız böyle bir atmosfere izin vermedi. Muhatabınız doğrudan belediye. Güven içinde evlerinizin temeli atılacak ve bitecek. Zamanında bitirsin söz veriyoruz geleceği anahtarları da konut sahiplerine teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

BEN SARAYLARA MERAKLI DEĞİLİM

Vatandaşa hizmet üretmeye çalışan CHP’li belediye başkanlarının iktidar tarafından engellenmeye çalışıldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir şeyden daha emin olun belediye başkanlarımıza engeller çıkarıyorlar iş yapmasınlar diye. Ama onlara asla mazeret üretmeyeceksiniz dedim. Bütün engelleri aşacaksınız ve vatandaşa hizmet edeceksiniz dedim. Bu çerçevede çalışıyorlar. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum, onların yapamadıklarını belediye başkanlarımız yapıyor. AKP’li vatandaşların yaşadığı yerlerde sorunlar olduğunu biliyorum. İktidarı aldığımızda Türkiye’nin neresinde yaşarlarsa yaşasınlar bütün vatandaşların sorunlarına kilitlenip sorunları çözeceğiz. İzmir’in çok güzel bir kent olduğunu biliyorum. İzmir milletvekili olduğum için de gurur duyuyorum. Siz ne kadar huzur içinde yaşarsanız biz de o kadar mutlu oluruz. Bu ülkeye sözüm var... Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde huzur olması için mücadele edeceğiz. Ben saraylara meraklı değilim. Benim için merak alanı istiyorlarsa o vatandaşın evidir, sofrasıdır, güler yüzüdür” açıklamasını yaptı.

İLK ETAPTA 275 KONUT VE 15 İŞYERİ

Yaşlı yapı stokunun kentin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bugün, İzmir’in insanca ve doğayla uyumlu dönüşümünde yepyeni bir sayfa daha açıyor, Gaziemir’de dönüşümü başlatıyoruz. İzmir’in yaşlı yapı stoku şehrimizin en temel sorunlarından biri. Bunu çok iyi biliyoruz. Yarım yüzyılı aşan bir sürede oluşmuş bu plansızlığı düzenlemek ise hiç kolay değil. Biz bu sorunu çözmek, her İzmirlinin hak ettiği güvenli ve sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamak için altı bölgede, 248 hektarlık alanda çalışıyoruz. Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe ve Örnekköy’de İzmir’in dönüşümünü adım adım gerçekleştiriyoruz. Genç bir İzmir inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gaziemir’de, Kentsel Dönüşüm Alanı’nın bugün temelini attığımız birinci etabı, konut ve işyerlerinin bulunduğu yedi bloktan oluşuyor. Yaklaşık 151 milyon liralık bedelle, 39 bin metrekare alanda 275 konut ve 15 işyerinin yapılacağı bu inşaat tamamlandığında, vatandaşlarımız depreme dayanıklı ve sağlıklı konutlara kavuşmuş olacak. İzmir’de depreme dayanıklı, yepyeni bir mahalle daha doğacak. Ama bu bizim için yeterli değil” dedi.

EVLERİ YIKARKEN RUHLARI İNCİTMİYORUZ

Kentsel dönüşüme sadece eski binaların yıkılıp yerine yenilerin yapılması olarak bakılamayacağını dile getiren Soyer, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda üç temel ilkeyi benimsedik. Birincisi yerinde dönüşüm. Elbette amacımız İzmir’de yaşayan herkese daha güvenli ve sağlıklı evler sağlamak. Fakat biz aynı zamanda İzmirlilerin, dönüşüm sonrası mahallelerinden kopmasına razı gelmiyoruz. Bu nedenle ikinci ilkemiz her bir vatandaşımızın rızasını almak. Yani yüzde yüz uzlaşıyla dönüşüm yapıyoruz. Tüm bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ve garantörlüğü ile yürütüyoruz. Vatandaşlarımız teker teker tapularını Belediyemize teslim ediyor. Biz de tüm süreci açık ve şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızla birlikte yürütüyor ve evlerini inşa edip anahtarlarını teslim ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi İzmir’de kentsel dönüşümün sigortasıdır. Biz kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken, ruhları incitmiyoruz. Daha iyisini hep birlikte inşa ediyoruz. Tüm diğer kentsel dönüşüm projelerimizde bunu başardık. Göreceksiniz, burada da aynı başarıyı elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİFÇİLİK MODELİNİ ANLATTI

Depremde özellikle Bayraklı ilçesinde çok sayıda yapının hasar gördüğünü kaydeden Soyer, “Devlet desteği alamayan orta ve az hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızdan gücü yetenler kendi imkânlarıyla dönüşüm süreçlerini başlattı. Fakat bu imkana sahip olmayan vatandaşlarımız ne yapacağını bilemeden, kaygı ve endişe içerisinde kaldı. Fakat biz kendimizi hiçbir zaman mazeret makamı olarak görmedik. Koşullar ne olursa olsun bizim görevimiz icraat makamı olmaktır. Hele hele konu anayasal güvence altında olan konut ve barınma hakkı ise meseleyi elimiz kolumuz bağlı seyredemezdik. Birçok alanda uyguladığımız kooperatifçilik modelini 30 Ekim depreminden sonra zor durumda kalan vatandaşlarımız için devreye aldık. Gördük ki insanlarımız güvenebileceği, sırtını dayayabileceği bir kamu yönetimi anlayışına susamış. Kooperatifçilik modeliyle vatandaşlarımız kendi binalarının müteahhidi oldu, biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tüm aşamalarda onların yanında durduk. Bir araya geldiğimizde her şeyin üstesinden gelebileceğimizi bir kez daha hep birlikte göstermiş olduk. Biz Türkiye’nin geleceğini hep birlikte, ortak akılla inşa edeceğimize inanıyoruz. İzmir’in geleceğini inşa etmede elini taşın altına koymaktan geri durmayan İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifine, belediye şirketimiz İzbeton’a ve bu uğurda alın teri döken tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu doğrultuda bizlere güç veren, cesaretiyle hepimizi yüreklendiren, İzmir’in ve tüm Türkiye’nin umudunu yeşerten Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum” açıklamasını yaptı.

BUGÜNÜN EN MUTLUSU BENİM

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da, “Bugünün en heyecanlısı ve en mutlusu benim. Bu mahallede yaşananları 15 yıldır bizzat ben görüyorum. Buradaki vatandaşlarımız 15 yıldır dönüşümle ilgili çok büyük çile yaşamaktalar. 15 yıldır evlerine çivi çakamadılar, evlerine doğalgaz bağlayamadılar. Sadece 1 tane okulumuz var. 44 tane yavrumuz bir sınıfta eğitim almaya çalışıyor. Ama bugün çok mutluyum bugün kentsel dönüşümümüz başlıyor. 3,5 yıl önce bu mahallede buz gibi havada toplantı yapmıştık. Seçimden önceydi... Bu kentsel dönüşümü biz yaparız sözü vermiştik vatandaşlarımıza, Tunç Başkanım hatırlar. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İş insanları kooperatifi ve yerinde dönüşüm ile hiçbir vatandaşımızı yerinden etmeden modern konutlarda İzmir’in en güzel mahallesini inşa etmeye başlıyoruz. Tapularındaki hazine miktar fazlalığı sorunu da var vatandaşlarımızın. Bugüne kadar asla bir adım atılmadı. İnşallah CHP iktidarında bu sorunu çözmek de bize nasip olacak. Bugün Aktepe ve Emrez mahalleleri baharı yaşıyor. Çok yakında bütün Türkiye Liderimiz Kılıçdaroğlu önderliğinde baharı yaşayacak. Bugün de yarın da yanınızdayız başkanım” diye konuştu.

GAZİEMİR’DE YENİ BİR YAŞAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında 28 Şubat 2022’de birinci etabın yapımını başlatacak protokol imzalanmıştı. Birinci etapta 275 konut ve 15 işyeri inşa edilecek. İkinci etapta ise yaklaşık 300 bağımsız birim inşa edilecek. Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi inşa edilecek. Başkan Tunç Soyer 27 Temmuz 2022’de ikinci etabın yapım ihalesini kazanan Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile inşaat çalışmalarını başlatacak imzayı atmıştı.

 
Kemalpaşa'da eğitim seferberliği: 4. kütüphane de açıldı
 
AK Partili Kaya'dan çarpıcı çıkış: İzmir'den yine bihabersiniz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da eğitim seferberliği: 4. kütüphane de açıldı
Kemalpaşa’da Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın başlattığı kütüphane seferberliği sürüyor.
Efsane muhtarın adı Güzelbahçe'de ölümsüzleşti
Güzelbahçe’nin en büyük mahallesi olan Yalı Mahallesi’nin 37 yıl muhtarlığını ...
Büyükşehir'den geri dönüşümde tarihi adım: Kılıçdaroğlu ve Soyer'den önemli mesajlar
Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan İzDönüşüm Tesisi’nin ...
 
Bornova’da 40 yıllık sorun çözüldü!
Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesindeki 40 yıla yakın bir süredir yaşanan ...
Karabağlar'da o planlar muhtarlarla mercek altına alındı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 540 hektarlık kentsel ...
İzmir’e Avrupa onuru, Soyer’den Lider’e 'Sonuna kadar arkanızdayız' mesajı!
Smyrna Antik Kenti’nde gerçekleşen tarihi gecede Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Çeşme'nin dört bir yanında festival coşkusu!
Bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında “Balkan Günleri” temasıyla Çeşme ...
Bornova'da 'okula dönüş'e özel etkinlik
Bornova Belediyesi’nin Toplumsal Dönüşüm Derneği ile Global Hope Network ...
Efes Selçuk Belediyesi 'eşitlikçi' çalıştayda!
Efes Selçuk Belediyesi Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği  (CEİD) tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri