POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
11 Kasım 2019 Pazartesi - 14:10

Gümrükçü’den çarpıcı kongre, ‘Karşıyaka’ ve ‘Yücel’ açıklaması!

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, katıldığı radyo programında Çiğli’de beyaz listelerin damgasını vurduğu seçimler, geçtiğimiz kongrede yarıştığı İl Başkanı Yücel’in performansı ve Karşıyaka’daki seçimlerde taraf olduğuna ve müdahale ettiğine ilişkin iddialarla ilgili konuştu.

Gümrükçü’den çarpıcı kongre, ‘Karşıyaka’ ve ‘Yücel’ açıklaması!

GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü, Can Radyo’da Birol Soylu’nun programına konuk oldu.

- CHP'DE ÇİĞLİ'DE SANDIKLARA BEYAZ DAMGASI! 

Gümrükçü, Çiğli’de beyaz listelerin damgasını vurduğu seçimler, geçtiğimiz kongrede yarıştığı İl Başkanı Deniz Yücel’in performansı ve Karşıyaka’daki seçimlerde taraf olduğuna ve müdahale ettiğine ilişkin iddialarla ilgili konuştu.

"ADAYIM YOK"

Çiğli’deki mahalle delege seçimlerini değerlendiren Başkan Gümrükçü, “Delegenin çoğu seçildi dün… Dört yüz delege seçiliyor, dün itibariyle 305’i sonuçlandı. Dolayısıyla siyasetten anlayan arkadaşlar sonuçlarını okuyabiliyorlar. Bundan sonra da kalan mahallelerde insanlar özgür iradeyle karar verecekler. Sonra da Aralık ayının ortasına ya da sonuna doğru ilçe kongresi yapacağız. Benim ilçe başkanlığı için bir adayım yok. Mahalle delege seçimlerine müdahale etmiyorum. Geçmişe olduğu gibi kamu gücüyle parti dizayn etmeye karşıyım. Bugün de karşıyım. Bu ilkenin doğruluğunu da sandıklardaki sonuçlardan anlayabilecek durumdayız” dedi.

KARŞIYAKA’DAKİ SEÇİME MÜDAHİL Mİ?

Karşıyaka’daki seçimlerde taraf olduğuna ve müdahale ettiğine ilişkin iddialara açıklık getiren Gümrükçü, “Seçimlerle bir alakam yok dediysem takip etmediğim anlamına gelmez. Ben son il kongresinde aday olmuş 30 ilçeden oy almış bir siyasetçiyim. Benim tarif ettiğim şey; belediye başkanları oy kullanmasın, belediye başkanları siyaset yapmasın değil… Benim tarif ettiğim; Belediye başkanı elindeki yetkiyle örgütü dizayn etmeye çalışması. Örgüt bir özgürlük alanı bulsun, zaten belediye başkanı güçlüyse ve iyi çalışıyorsa örgüt onunla iyi anlaşacak bir arkadaşa kendisinden evrilir. Karşıyaka’yı da Buca’yı da Bornova’yı da takip ediyorum, İzmir’in 30 ilçesindeki seçimleri takip ediyorum. Karşıyaka özeline geldiğimizde ise; 71 sandıktan çıkmış Karşıyaka il delegesinin yarısının oyunu almış bir il başkanı adayıyım. Dolayısıyla Karşıyaka’da arkadaşlarımın olması, onların pozisyon alması doğal. Ama herkesin yaptığı bana yazılır diye bir şey yok. Karşıyaka ilçe kongresinde bir tarafımız yok. Ama belediyenin gücüyle örgüt dizaynına Türkiye’nin her yerinde karşıyım. Bunu yapan da yanlış yapar, örgüt de ona gerekli hamleyi yapacaktır. Karşıyaka ilçe kongresine müdahale etmiyorum, taraf da değilim” diye konuştu.

İL KONGRESİ AÇIKLAMASI

İl kongresine yönelik görüşlerini açıklayan Gümrükçü, “Önce şunu söyleyeyim; Bu tartışma Temmuz ayında başladı. Bu tartışmaları seviyoruz ama partimizi yıpratıyoruz. O mu olacak, bu mu olacak? İl kongresi Şubat ayında, şuan Kasım ayındayız, tartışma Temmuz’da başladı. Temmuz ayında 6, 7 ay sonra yapılacak seçimi konuşmanın manası, böyle bir tartışma doğru değil. İlçe kongreleri, mahalleler bitmemiş. Zaten orada kimin olup kimin olmayacağı az çok ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

"İL BAŞKANIYLA İLGİLİ EN İYİ DEĞERLENDİRMEYİ DELEGE YAPAR"

İl Başkanı Deniz Yücel’in başarılı olup olmadığı hakkında konuşan Gümrükçü, “Nereden baktığına göre değişir, 22 ilçeden 25’e çıkardı dersin, 30’dan 25’e düşürdü dersin. Herkesin iyi yönleri, herkesin olumsuz yönleri vardır. Mevcut il başkanı, il kongresinde benim rakibimdi. İl başkanını değerlendir diyorlar, niye değerlendireyim? Benim kongrede yarıştığım insan. En iyi değerlendirmeyi delege yapar. Bu partinin birliğe barışa yoldaşlığa ihtiyacı var. Son yerel seçimlerden önce CHP muhalefet olamayacak, yüzde 25’i geçemeyecek bir siyasi partiydi. Hatta Cumhurbaşkanlığında 30’u geçtik diye başka tartışmalar başladı. CHP, şuan iktidara en yakın, olası bir seçimde kendi adayı ya da desteklediği aday Cumhurbaşkanı seçilebilecek, yaptığı ittifaklarla meclis çoğunluğunu alabilecek, iktidar alternatifi bir siyasi parti… Bu partinin genel başkanı da ortaya koyduğu stratejilerle, ittifak politikalarıyla rüştünü defalarca ispatlamış bir siyasetçi. Önümüzdeki süreçte genel başkan, İzmir üzerinde bir değerlendirme yapabilir,  belki de yapmalıdır. Örgüt de bir değerlendirme yapmalıdır. Bu ikisinin değerlendirmesiyle bir aday çıkar. Aday; Ahmet olur, Mehmet olur, Fatma olur ama benim demek istediğim; Bütün CHP’lilere söylüyorum, bu parti artık değişti. Yaptığınız her tartışma CHP’yi iktidar yolundan uzaklaştırıyor, eksi yazıyor. Herkesin bunu değerlendirip öyle hareket etmesi lazım. Tüm konumlardaki arkadaşlar için geçerli” açıklamasında bulundu.

"İZMİR’DE BUNU YAKALAYABİLİRSEK"

Gümrükçü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürece yönelik ‘uzlaşı’ mesajlarına ilişkin de, “Bizim birebir görüşmelerimizde de net bir şekilde ifade ediyor. Birincisi, bir parti disiplini olması lazım. İkincisi o disiplin içerisinde bir yarışın kurulması lazım. Bu ikisi birbirine zıt gibi gözükse de başarının sırrı bu ikisinin uyumunda... Biz İzmir’de bunu yakalayabilirsek… Tabi, kimse kimseye aday olma diyemez. Yüzde 10 imzayı alan zaten tüzüğe göre il başkanı adayı olarak çıkma hakkına sahip. Kimse buna hayır demiyor. Burada bahsedilen; İktidara yürüyen bir CHP’yi nasıl bir il başkanının temsil edeceği… Kime yakın, ona yakın bana yakın olsun değil. O zaman genel başkan da der ki; bana yakın olsun” dedi.

"SEÇİMLER HAKLIYI HAKSIZI ÖLÇMÜYOR"

“Birlikte kol kola yürümeyecek, ya da belediyenin yaptığı hizmetleri vatandaşa iyi aktaramayacak arkadaşların ilçe başkanı adayı olmasını nasıl buluyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Gümrükçü şunları söyledi: “Benim de anlam veremediğim, keşke olmasaydı dediğim bazı şeyler oldu delege seçimlerinde. İnsanlar yanlış yapabilir, ben de yanlış yapabilirim. Bu delege seçimleri haklıyı haksızı ölçmüyor. Bundan sonraki süreçte bizim kapımız herkese açık. Çiğli için kim taş üstüne taş koymak istiyorsa konuşuruz, çalışırız. Bunlar için geç kalınmış değil. Ama  büyük iddiaları olan küçük adamlar.”

 
PKK'nın İzmir'deki bombalı saldırı planı davası sanıklarına ceza yağdı
 
Göztepe'nin yıldızından isyan: Kırılmadı ya galiba ondan vermedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı"
11 milyon fidan dikimi etkinliğiyle ilgili düzenlenen törende konuşan ...
CHP'li Polat Bakan Soylu'ya 'Ege Üniversitesi'ni sordu!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, İçişleri Bakanı Süleyman ...
AK Parti'li Kandemir: Görev değişiklikleri olabilir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre öncesinde il ve ...
 
Erdoğan'dan 'yeşil bir Türkiye için' destek çağrısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "yeşil bir Türkiye için" yarın 81 ...
Türkiye ile Kazakistan uzay alanında iş birliği yapacak
Türkiye ve Kazakistan, Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) ...
Yıldırım’dan muhaliflere ‘topyekün’ kontrası!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, olaylı geçen delege seçimlerinin ...
 
Erdoğan'dan 'Osmanlı' tepkisi: Hepsi yalan, iftira!
Erdoğan, "Sürekli Atatürk denilerek onun mirasına sahip çıkılamaz. Sürekli ...
CHP'de o başkandan sandık öncesi ‘eşit mesafe’ ve ‘ortak akıl’ mesajı!
CHP’de olağan kongre süreci işlerken, Menemen Belediye Başkanı Serdar ...
CHP Çiğli'de sandığa beyaz damgası!
CHP’de delege seçimlerinde 3. gün mücadelesinde gözler Çiğli’deydi…Bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri