POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
18 Eylül 2020 Cuma - 17:48

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir’de bu hafta da önemli gelişmeler yaşandı. CHP içinde yaşanan Atatürk tartışması İzmir’e yansıdı. Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen yeni otogar ve Çiğli Tramvayı projelerinde kritik eşikler aşıldı. Tabip Odası, vaka sayıları üzerinden açıklamalar yaptı. Göztepe’nin Başkanı Sepil İzmir siteminde bulundu. Sağlık Bakanı Koca, pandemi sürecinde ilk kez İzmir’e geldi ve veriler sundu. Torbalı’da üretici pazarı kaldırıldı. 3 ilçede korunacak alanlar belli oldu.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk yerine Gazi Mustafa Kemal demeyi tercih etmesi tartışma yarattı. CHP’nin İzmir’deki vekillerinden tepkiler gelirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tartışmalara son noktayı koydu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri olan yeni otogar ve Çiğli Tramvayı için gelişmeler yaşandı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “İzmir’de günlük ortalama 450-550 pozitif vaka varken akşam bin 500’lerde vaka tablosu açıklanıyor” çıkışında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir için kritik veriler paylaştı. Bakan Koca ayrıca İzmir’e gelerek bir dizi programa imza attı.

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil İzmir siteminde bulundu.

Torbalı’da üretici pazarı kaldırıldı, AK Parti tepki gösterdi.

Ayrıca 3 ilçede kesin korunacak alanlar belli oldu.

YENİ OTOGAR BÖYLE OLACAK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otogar için düzenlediği ulusal mimari proje yarışması sonuçlandı. 74 proje arasından birinci seçilen proje yeşil alan miktarı, kentlinin kullanımına açık kamusal mekanları ve enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak olması ile ön plana çıkıyor.

ÇİĞLİ TRAMVAYINDA GÖZLER 20 EKİM’E ÇEVRİLDİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın yapımı için düzenlediği ön yeterlilik ihalesine katılan firmaların tamamı ihalenin ikinci aşamasına katılmaya hak kazandı. Aralarında uluslararası girişimlerin de olduğu 17 firma 20 Ekim’de yapılacak ihalede mali tekliflerini sunacak.

CHP’DE ATATÜRK TARTIŞMASI, İZMİR’DEN TEPKİ, LİDER’DEN AÇIKLAMA!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun "Atatürk" yerine Gazi Mustafa Kemal demeyi tercih ettiğini söylemesine İzmir’den partisinin vekillerinden tepki geldi. Kaftancıoğlu parti içinden gelen açıklamalara cevap verdi. Tartışmalara son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil oldu ve “Türkiye'de milyonlarca insan çöp konteynerlerinden geçinirken belirli bir medya grubunun bunu öne çıkarmasını anlamış değilim. Atatürk, Türkiye'deki herkesin ortak değeridir” diyerek noktayı koydu.

TABİP ODASI “İZMİR’DE 450-550 POZİTİF VAKA VAR” DEDİ!
İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “İzmir’de günlük ortalama 450-550 pozitif vaka varken akşam bin 500’lerde vaka tablosu açıklanıyor. Bunun 1/3’ünün, ilk 10’da olmadığı söylenen İzmir’den olması garip geliyor” dedi. Öte yandan Oda, Bakanlığa ‘Ortak Çalışma Meclisi’ kurulmasını önerdi.

CHP’Lİ BAŞKAN ÜRETİCİ PAZARINI KALDIRDI, AK PARTİ’DEN TEPKİ GELDİ!
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un Dağteke’deki üretici pazarını kaldırdığını söyleyerek, “Köylünün ekmeğine göz diktin, zulümle abat olunmaz kibir kulelerinden ineceksin” dedi. AK Partili Günaydın, Torbalı Belediye Başkanı Uygur’un intikam ve nefret siyaseti sürdürdüğünü ifade etti. Belediye Başkanı Uygur, pazarın gelen şikayetler üzerine kaldırıldığını söyledi. Uygur, “Bir birilerini şikayet etmemeyi öğrenemediler. ‘Birbirinizi şikayet etmeye devam ederseniz telafisi olmaz’ diye defalarca uyardık. Burası da bir belediye, bakkal dükkanı değil. CİMER den gelen yazıya kayıtsız kalamayız. CİMER’e karşı mı gelelim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEPİL’DEN İZMİR SİTEMİ
Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, İzmir'in bazı konularda çok zor bir şehir olduğunu belirerek, şöyle konuştu: Burada hedef koymak ve çalışmak zor. Yaptıklarınızı mücadele ile yapıyorsunuz. Şehrin dinamiklerinden yeteri kadar yardım alamıyorsunuz...

BAKAN KOCA’DAN İZMİR VERİLERİ VE ZİYARETİ!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi sürecinde ilk kez kente geldi. Koca’nın bir günlük mesaisine iki kritik zirve de sığdıracağı belirtildi. İzmir'de bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışına şahit olduklarını belirten Koca, “Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışın kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde 10'lara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bir hafta on gün sonra daha stabil döneme, daha sonra da düşüşe geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Bakan ayrıca kentte çeşitli temaslarda bulunacak.

İZMİR’DE 3 İLÇEDE KESİN KORUNACAK ALANLAR BELLİ OLDU!
Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan karara göre İzmir’de Çiğli, Menemen ve Foça’da bulunan doğal sit alanları statü değiştirdi. Belirlenen bölgelere “Doğal Sit - Kesin Korunacak Hassas Alan” şerhinin konulacağı belirtildi. İlanda, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) başlatılan "İzmir ve Manisa İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" kapsamında İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça İlçeleri (20. Grup) sınırları içerisinde yer alan Doğal Sit Alanının "Kesin Korunacak Hassas Alan" olarak tescili 08.09.2020 tarihli ve 2941 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanmış olup 09.09.2020 tarihli ve 31239 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak ilan edilmiştir” ifadeleri yer aldı. 

 
İzmir'de mahalle yanında korkutan yangın!
 
Batur'da Tabip Odası’na destek ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de mahalle yanında korkutan yangın!
İzmir'in Karaburun ilçesinde, otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
İzmir'deki koronavirüs denetimlerinde 231 bin 39 TL para cezası
İzmir'de kent genelinde yapılan koronavirüs denetimlerinde 14 işyeri ve ...
Ölüm raporu çıktı, zanlı koca serbest kaldı
Ödemiş ilçesinde geçen yıl hayatını kaybeden kadının ölümüyle ilgili tutuklanan ...
 
Emrah Serbes 1 milyon 400 bin lira manevi tazminat ödeyecek
İzmir-Aydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden ...
Bergama'da granit ocağına halk seti!
Bergama Kozak Yaylası’nda faaliyete geçirilmek istenen granit ocağının ...
Çipli kimlik kartında yeni dönem başlıyor
İçişleri Bakanı Soylu, "Pazartesiden itibaren yeni tip sürücü belgeleri ...
 
Duygu'nun ölümünde seyri değiştirecek gelişme!
Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in şüpheli ölümüyle soruşturma sürüyor. ...
İzmir'de aksiyon filmlerini aratmayan kovalamaca!
İzmir'de, polis ekiplerinin 'Dur' ihtarına uymayan bir otomobildeki 3'ü ...
Pandemide mülteci olmak: Yüzde 83’ü işsiz kaldı!
Deri Tekstil ve Kundura İşçileri Derneği açıkladığı “Pandemide Mülteci ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri