POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
20 Haziran 2021 Pazar - 10:17

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir, dünyada ilk metropol Cittslow unvanını kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 3 günlük Doğu Anadolu ziyaretlerine imza attı. Sağlık Bakanı Koca, kentteki vaka sayılarının düştüğünü aktardı. HDP İzmir İl binasına gerçekleşen silahlı saldırıda Onur Gencer, Deniz Poyraz'ı öldürdü. İzmir'in efsane başkanı merhum Piriştina mezarı başında anıldı. Kent için öne çıkan başka gelişmeler de yaşandı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekibiyle birlikte kardeş şehir Ardahan'a 3 günlük program düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer dayanışma mesajları verdi.

Bornova'nın Çiçekli Mahallesi için nazım imar planlarının onaylandığı duyuruldu.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, 11 Temmuz'da gerçekleşek seçimde aday olacağını ilan etti.

Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldı ve kentin siyasi gündeminde sert tartışmalar yaşandı.

İzmir, dünyada ilk metropol Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı kazanan şehir oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı merhum Ahmet Piriştina, ölümünün 17'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Haciz işlemi yapan bir avukat silahla darp edildi.

Danıştay, Aliağa Belediyesi'nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Başkanı Serkan Acar hakkında, Çaltılıdere'deki arazi satışı için soruşturma izni verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'deki vaka sayılarının düşüşte olduğunu açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. Onur Gencer, Deniz Poyraz'ı öldürdü.

BAŞKAN SOYER'DEN ARDAHAN ÇIKARMASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha önce hayvansal ürün satın alarak desteklediği kardeş şehir Ardahan'da, doğu ile batı arasındaki işbirliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.Başkan Soyer, “Dayanışma çok önemli. Depremde Türkiye'nin her yerinden, herkes İzmir'in derdine derman olmak için, yaralarını sarmak için koştu. Ve o zaman gördük ki bizim birbirimize ihtiyacımız var. Ve bu dayanışmayı sadece afet zamanlarında değil hayatın normal akışında da yapmayı başarabilsek, gücümüzü daha çok büyüteceğiz"dedi.

ÇİÇEKLİ'YE İMAR GELDİ
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Bornova'da bulunan ve SİT alanı olan Çiçekli Mahallesi için koruma amaçlı imar planlarının onaylandığını duyurdu. Planlama alanının Çiçekli Mahallesi'nin eski köy yerleşik alan sınırı ile çevresini ve bu sınırla etkileşim halinde olan, Yakaköy Mahallesi ve Karaçam Mahallelerinin bir kısmını kapsadığı belirtildi. Çalışma yapılan alanın yaklaşık 180 hektarlık bir yüzölçümüne sahip olduğu vurgulandı.

BAŞKAN YÜCEL RESMEN ADAY!
Çağdaş Avukatlar Grubu'nda yer alan Baro Başkanı Özkan Yücel, 11 Temmuz'da gerçekleşecek seçimde yeniden aday olacağını ilan etti. Başkan Yücel, "İzmir Barosu'nun gerçek kimliğini devam ettirebilmek için, hukuk devleti, insan hakları, demokrasi mücadelesinin en önemli savunma makamlarından biri olabilmek için İzmir Barosu başkanlığına yeniden adayım" dedi.

İZMİR SİYASETİNDE KURŞUN ÇIKIŞI VE SERT TARTIŞMALAR
Kiraz Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Saliha Özçınar, ilçesine yeterli desteği alamadığını ifade ederken bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldiğini aktardı. Belediye Başkanı Özçınar çok sert açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Tunç Soyer'i hedef alan Başkan Özçınar, bazı projelerde mahkemeye gidildiğini belirtti ve duruma tepki gösterdi."Ben artık art niyet olduğunu düşünüyorum. Kiraz'a sıkılan bir kurşun olduğunu düşünüyorum" diyen Özçınar, "Kiraz'dan ne istiyor, çok merak ediyorum. Artık boğazıma kadar geldi" ifadelerini kullandı. Özçınar'ın açıkalamaları sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili CHP'li Özuslu da düşüncelerini aktardı. Özçınar'ın meclis toplantılarına gelmediğini hatırlatan Özuslu sert ifadeler kullandı. Ayrıca AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da, Başkan Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı görevindeyken Büyükşehir meclis toplantılarına gelmediğini ifade etti.

İLK METROPOL CİTTASLOW İZMİR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin dünyada ilk metropol olarak Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı kazanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.Cittaslow Metropol, bir metropolü küçültme veya geçmişe dönme projesi değildir. Cittaslow Metropol; yoksulluğu değil, refahı büyütür. Cittaslow Metropol ile, insanı ve doğamızı sömüren, hırsı kendinden de büyük şehirlere başkaldırıyoruz" dedi. Başkan Soyer, ayrıca bu kapsamda 3 örnek mahallenin oluşturulması amacıyla 1 yıl içinde çalışmalara başlanacağını duyurdu.

EFSANE BAŞKAN 17'NCİ YILDA DA UNUTULMADI
İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’nin unutulmaz başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün on yedinci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Soyer yayımladığı mesajda “Bıraktığı mirasın taşıyıcısıyız” dedi. 2004 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşında hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın ölüm yıl dönümünde Aşağı Narlıdere Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Anmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina, oğlu Levent Piriştina, gelini Ahu Piriştina, kardeşi Mergim Gülmen, torunları Arya, Miya ile Damla Piriştina, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve çok sayıda yurttaş katıldı.



HACİZ İŞLEMİ YAPAN AVUKATA SİLAHLI DARP
İzmir'de haciz işlemi için iş yerine gelen Avukat Ege Ogeday Burduroğlu´nu başına silah dayayıp darbederek ölümle tehdit eden spor salonu işletmecisi H.H.A., adliyeye sevk edildi. Emekli astsubay olduğu belirtilen H.H.A.'nın, emniyetteki ifadesinde iş yerinin kapısında çilingiri görünce sinirlendiğini söyleyerek "Avukata silah çektiğimi hatırlamıyorum" dediği ifade edildi. Avukat Ege Ogeday Burduroğlu, müvekkilinin alacağıyla ilgili haciz işlemi için spor salonuna gitti. Burduroğlu'nun salon önünde görüştüğü personel, telefonla işletme sahibi H.H.A'ya durumu bildirdi. İş yerine gelen, emekli astsubay olduğu belirtilen H.H.A., Avukat Burduroğlu'nun başına tabanca dayayıp ölümle tehdit etti. Burduroğlu'nu yere yatırıp tekme atan, başına ayağıyla basan H.H.A., daha sonra spor salonuna girdi. Çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedilen olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca büyük tepki topladı.

MHP'Lİ BAŞKAN İÇİN DANIŞTAY'DAN SORUŞTURMA İZNİ
Aliağa Belediyesi Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Üyesi Hakan Turan, ilçede piyasa rayiç bedelinin çok altında taşınmaz satıldığını söyledi ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Serkan Acar'ı hedef aldı. Geride kalan sürece dair bilgilendirme de yapan CHP'li Meclis Üyesi Turan, Çaltılıdıre köylüsünün malının peşkeş çekildiğini öne sürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında araziyi kamu adına alıp, düzenleme ve kullanıma sunma teklifinin Aliağa Belediyesi tarafından değerlendirilmediğini ifade eden Turan, şufa (öncelikli alım) hakkının kullanılmadığını vurguladı ve 'Yargılanacaksınız' mesajı verdi. Konuyla ilgili 2017 yılından itibaren hukuki mücadele verildiğini aktaran Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soruşturma izni vermediğini açıkladı. Turan sonrasında ise yapılan itiraz hakkının Danıştay tarafından karara bağlandığını söyledi. Tüm talep ve itirazların haklı görüldüğünü belirten Turan, Belediye Başkanı Serkan Acar ve bazı bürokratlar için soruşturma yapılması yönünde karar çıktığını duyurdu. Turan, yargılamanın önünün açıldığını da sözlerine ekledi.

İZMİR'DE VAKA SAYILARI DÜŞÜŞTE
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 29 Mayıs- 4 Haziran haftasında her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayılarına yer vererek vaka sayısındaki düşüş hızının azaldığını ancak düşme eğiliminin devam ettiğini belirtti. Koca'nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, haftalık Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İzmir'de 32.04 oldu. İzmir'de bu sayı geride kalan hafta 41.23'tü.



HDP'YE SALDIRIDA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı binasına gerçekleşen silahlı saldırı bir anda kent ve ülke gündemine bomba gibi düştü. Onur Gencer'in, Deniz Poyraz isimli vatandaşı öldürmesi sonrasında HDP'li yöneticiler açıklamalarda bulundu. Siyasi partiler saldırıyı kınarken şiddete ortak tepki gösterildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde parti grupları ortak kınama açıklamasına imza attı. Metinde CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin grup başkan vekillerinin isimleri yer aldı. 

 
Gözler kabinede: Kısıtlamalar gevşetilecek mi?
 
Bayraklı'da farkındalık sporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da tutuklandı
ABD ve Türkiye tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da tutuklandı.
Çeşme'de otluk ve makilik alanda yangın
Çeşme ilçesinde, otluk ve makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan ...
Motosikletin çarptığı yaya hayatını kaybetti
İzmir'in Torbalı ilçesinde motosikletin çarptığı 73 yaşındaki yaya yaşamını ...
 
Erdoğan'dan İzmir'deki saldırıyla ilgili açıklama: Failim tüm ilişkileri ortaya çıkarılacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da AK Parti İl Teşkilatı Toplantısı'nda ...
Çeşme plajları doldu
Çeşme ilçesindeki sahil ve plajlar, hafta sonu kalabalıklaştı. Denize ...
İstanbul'da 3,9 büyüklüğünde deprem
İstanbul'da deprem meydana geldi. AFAD, saat 15.08'de merkez üssü İstanbul ...
 
Çarpışan şehir içi yolcu minibüsleri yandı: 6 yaralı
Bornova ilçesinde, şehir içi yolcu taşıyan 2 minibüsün çarpıştığı kazada ...
İzmir'de yasa dışı silah ticaretine 11 tutuklama
İzmir'de yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına ...
Yağcıoğlu Apartmanı'na ilişkin iddianame kabul edildi: İhmaller zinciri!
Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan, 30 Ekim 2020'de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri