POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
13 Eylül 2019 Cuma - 13:08

İEF'de nefes kesen Dota 2 finali!

Tüm dünyada E - spor severlerin heyecanla takip ettiği Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nın 2019 Yaz Sezonu Finali, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nınev sahipliği başladı. Kültürpark4 No’luHol’de gerçekleşen finallerin ilk gününde Dota 2 oyununda kıyasıya rekabet yaşandı. Finale kalan Regnant ve Kamikaze kupa kaldırmak için yarışırken, 3 – 0 gibi bir skorla RegnantEsports şampiyon oldu.

İEF de nefes kesen Dota 2 finali!

6 – 15 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), son hızıyla devam ediyor. Öncesinde ve sürdüğü günlerde kentte büyük bir hareket sağlayan 88. İEF ile birlikte birçok ünlü isim de İzmir’de bir araya geldi. Çeşitli müzik türlerinde konserler, izleyiciyi büyüleyecek tiyatro oyunları, eğlenceli aktiviteleri vedünyanın her noktasından gelen iş insanlarının ticari görüşmeleriyle yüzbinlerce kişiyi ağırlayan İEF, dev bir oyun finaline de ev sahipliği yapıyor. Tüm dünyada merakla takip edilen E - spor oyunlarının yer aldığı Intel ESL Türkiye Şampiyonası’yla 88. İEF; CS:GO ile Dota2 finali ve League of Legends gününü oyun severlerle buluşturuyor.

DEV BULUŞMA
Kültürpark 4 Numaralı Hol’de oluşturulan alan, oyun severlerden büyük ilgi gördü. Kurulan dev sahneye son teknoloji bilgisayarlar yerleştirildi. Intel ESL Türkiye Şampiyonası’nın 2019 Yaz Sezonu Finalleri Dota 2 ile başladı. Zorlu karşılaşmalar sonrasında finale kalan Kamikaze ve Regnant, 88. İEF’de karşı karşıya geldi. Nefes kesen finallerde Regnant, Kamikaze’yi 3 – 0 yenerek şampiyon olmayı başardı. Takım oyuncuları, kupayı kaldırırken büyük mutluluk yaşadı.

HAFIZALARA KAZINACAK
15 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek Intel ESL Türkiye Şampiyonası, farklı oyunlara da ev sahipliği yapacak. 13 Eylül Cuma (bugün), oyun tutkunları tarafından bir hayli ilgi gören League of Legends günü olacak. Şov maçı, yayıncılarla soru-cevap, TFT Turnuvası gibi etkinlikler gün boyu devam edecek. 14 Eylül Cumartesi ise CS:GO’nun yarı finali, 15 Eylül Pazar da dev final gerçekleşecek. Oyun severler, hafızalara kazınan anlara 88. İzmir Enternasyonal Fuarı ile birlikte tanıklık edecek.

13 TEMMUZ’DA BAŞLADI
Intel ESL Türkiye Şampiyonası yaz sezonu lig aşaması 13 Temmuz’da başladı. Dünya çapında oynanan CS:GO ile Dota2 oyunları ile gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda buluşma noktası 88. İzmir Enternasyonal Fuarı oldu. Finalde, oyun için özel bilgisayarlar ve izleme alanları kuruldu. Finalleri takip etmek isteyen ziyaretçiler de burada maçları takip edebiliyor. Intel ve ESL’in işbirliğiyle hayat bulan organizasyonda Monster, Mercedes ile Teknosasponsor. Türkiye Şampiyonası’nın haricinde dört gün aynı alanda topluluk turnuvaları, fenomen buluşmaları, marka stantları, VR deneyimi, cosplay şovları ileçeşitli aktiviteler gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda teknoloji temasına da büyük önem vererek son gelişmeleri ziyaretçilerine sunan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu etkinlikle teknoloji severleri bir araya getirmiş olacak.  

ESPOR NEDİR?
Esporonline oyunlar üzerine kurulu bir spor dalı. Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup, oyun oynayabildiği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyük elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanıyor. Diğer spor müsabakalarındaki gibi espor müsabakalarında da kişiler veya takımlar karşı karşıya geliyor ve çeşitli yeteneklerin konuştuğu, izlemesi ve yapması keyifli bir ortam oluşturuyor. Hem fiziksel hem de zihinsel çaba ve beceri gerektiriyor. Günümüzde ulusal ve uluslararası birçok Espor turnuvası düzenleniyor. Bu turnuvalar oyunculara rekabet edecekleri profesyonel bir ortam sağlayarak elektronik spor ve sporcu kavramlarının gelişmesi, yaygınlaşmasına büyük katkı sağlıyor. Her geçen gün düzenlenen resmi ve özel turnuvaların sayısı artıyor.
Gerçekleşecek olan INTEL ESL Türkiye Şampiyonası hakkında konuşan, ESL Türkiye & MENA Bölgesi Müdürü Gökhan Kazar, “Intel’in katkılarıyla 3 senedir yaptığımız Türkiye Şampiyonası finalini bu sene espora büyük ilgi olduğunu bildiğimiz İzmir'deki izleyicilerle buluşturacağımız için çok mutluyuz” dedi.

ESL NEDİR?
2000 yılında kurulan ESL, sektöre en popüler bilgisayar oyunlarının online ve offline turnuvalarını gerçekleştirmesinde liderlik ederek dünyanın en büyük espor şirketi haline gelmiştir. ESL One, Intel® Extreme Masters, ESL Pro League gibi global, stadyum etkinliklerinin yanı sıra Ulusal Şampiyonalar, amatör karşılaşmalar organize ederek esporcuların amatör aşamadan yıldızlaşarak dev sahnelerde boy göstermesini sağlamaktadır. Tüm dünyadaki ofisleri ile ESL esporlarınglobal ölçeğe taşınmasına liderlik etmektedir. ESL, önde gelen uluslararası dijital eğlence grubu olan MTG'nin bir parçasıdır.

 
FETÖ'nün KOSGEB yapılanması davasında karar!
 
İzmir Büyükşehir'e Afrika’dan ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Naim'in kızları filmine dava açtı!
Naim Süleymanoğlu'nun iki kızı Sezin ve Esin, babalarının hayatını konu ...
Ve karar açıklandı: Arda'ya 2 yıl 8 ay hapis!
Futbolcu Arda Turan, şarkıcı Berkay Şahin ile kavga etmesiyle ilgili 3 ...
Fashion Prime’da 'kumaş' şöleni
Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası olan ve profesyonellerin merakla ...
 
Kanye West’in ‘evsiz kubbeleri’ yıkıldı
Kanye West’in, eşi Kim Kardashian ve çocuklarıyla birlikte yaşadığı Calabasas’taki ...
Survivor 2020'de yarışacak ilk ünlü belli oldu
Acun Ilıcalı yeni sezon Survivor hazırlıklarına başladı. Survivor 2020'nin ...
Mogambo geceleri Leman Sam'la yola çıktı
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl 88'ncisi ...
 
Sezen Aksu'nun acı günü: Babaya veda...
Sanatçı Sezen Aksu'nun, İzmir'de 91 yaşında vefat eden babası Sami Yıldırım'ın ...
Sezen Aksu'nun acı günü: Babasını kaybetti
Sanatçı Sezen Aksu'nun babası Sami Yıldırım İzmir'de tedavi gördüğü özel hastanede vefat etti.
Haluk Levent'ten İzmir için 'yeşil' çağrı
Haluk Levent, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından mesaj yayımladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri