POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
14 Eylül 2019 Cumartesi - 11:37

İEF sokakları rengarenk!

88. İzmir Enternasyonal Fuarı, 7’den 70’e herkese unutulmaz anılar yaşatıyor. Son iki gününe giren fuarda konser, tiyatro, söyleşi, sinema gösterimleri ve hollerdeki etkinliklerin yanı sıra fuarın her köşesi dolu dolu geçiyor. Farklı ilgi alanlarına göre fuarın dört bir yanında düzenlenen etkinlikler, İEF sokaklarına renk katarak ziyaretçilerine “iyi ki fuardayız” duygusunu yaşatıyor.

İEF sokakları rengarenk!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı konserleri, tiyatroları, film gösterimleri, söyleşileri ve hollerdeki etkinlikleri ile kültür ve sanatın merkezi olurken; Kültürpark’ın dört bir yanında gerçekleşen eğlenceli etkinlikleriyle ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Bu yıl “fuardayız” sloganı ile kapılarını açan fuar, yüzbinlerce kişiyi Kültürpark’ın eşsiz doğasında ağırlıyor. Heyecanı kentin dört bir yanını saran ve artık kapılarını kapatmaya hazırlanan fuar, son iki gününde İzmirlileri fuar etkinliklerine davet ediyor. 

Lozan girişinde müzik ve edebiyat karşılıyor
İEF misafirlerini Lozan Kapısı’ndan girdiklerinde bu yıl ilk defa Kitap Sokağı karşılıyor. Lozan Kapısı’ndan Kaskatlı Havuz’a kadar uzanan 35 stantta 45 yayınevi yer alıyor. Fuar boyunca yayınevleri tarafından düzenlenen imza günlerinde ayrıca, kitap sokağının tam karşısında yer alan Yüz Yüze Sohbetler’in ünlü düşünür ve yazarları da yer alıyor. Kültürpark’ın eşsiz doğasında aldıkları kitapları okuyan kitapseverler, sevdikleri yazarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Fuar sokaklarında ayrıca geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gören “Şef Sensin” etkinliği de içinde müzik sevgisi olan herkesi fuar sokaklarına çekiyor. Ziyaretçiler, 8 enstrümandan oluşan profesyonel bir orkestranın şefi olma şansı elde ederken, keyifli dakikalar yaşıyor. 

Kemeraltı İEF’de canlanıyor
İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl ilk kez Türkiye’nin en büyük tarihi açık hava çarşısını ağırlıyor. Kemeraltı’nda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) öncülüğünde; Kültürpark Uzun Havuz alanında bölgenin öne çıkan lezzetleri, unutulan zanaatkarları, markaları, tarihi-kültürel değerleri ve diğer bir çok zenginliğini esnaf tarafından tanıtıyor. 

TARKEM öncülüğünde gerçekleşen “İpek Yolu’nun İzinde” Hazine Avı, katılanlara heyecanlı bir günün yanında Kültürpark’ı baştan sona tanıma imkanı da sunuyor. 14 Eylül Cumartesi günü (bugün) yapılacak Hazine Avı’nı ilk tamamlayan takım, 3 bin liralık ödülün sahibi olacak. 

Zeki Müren İEF’ye döndü
İzmir Enternasyonal Fuarı dendiğinde hatırlanan isimlerin başında gelen, “Canım Egeme Saygımla Geldim” pankartıyla akıllara kazınan Sanat Güneşi Zeki Müren, fuarda özel bir programla anılıyor. Basmane Dünya Mutfakları alanında kurulan sahnede, birbirinden güzel Zeki Müren eserleri ve programları sahne alıyor. “Mikrop Hikmet” lakabıyla tanınan Hikmet Durmuş ve ekibi fuar ziyaretçilerine nostalji gecesi yaşatıyor.      

Sokaklar rengarenk
Fuarın en beğenilen ve kitleleri etrafında toplayan sokak gösterileri, bu yıl da fuarda hız kesmeden devam etti. Dünyanın farklı yerlerinden gelen profesyonel sokak sanatçılarının şovları, fuar sokaklarına renk kattı. Sesiz komedi ve pandomimler; palyaço ve sirk gösterileriyle 7’den 70’e herkesi eğlendirdi. Denge, akrobasi ve dövüş sanatları ile müzik, dans ve ateşi birleştiren gösteriler de izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Fuar süresince her gün sergilenen gösteriler, ziyaretçilerine 15 Eylül Pazar gününe dek unutulmaz  anlar yaşatmaya devam edecek.

İsmet İnönü Sanat Merkezi önündeki çim alanda gerçekleşen “Yoga ve nefes eğitimi” etkinliği de katılanlarını Kültürpark’ın eşsiz doğasıyla buluşturuyor.  

İEF çocukların da fuarı
88. İEF’de çocuklar da unutulmadı. Çocuklar bilim, sanat ve eğlence dolu etkinliklerle fuarın tadını doyasıya çıkarı. İlk olarak, Bilim Kahramanları Derneği’nin Boeing desteğiyle sürdürdüğü Merak Makinesi programı doğrultusunda uzay ve havacılık temalı atölyeler düzenlendi. Atölyelere katılan çocuklar, Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri rehberliğinde basit gündelik malzemelerle ‘helikopter’, ‘hava gücüyle dönen makine’, ‘roket’ gibi tasarımlar oluşturdu.  Türkiye’de özel engeli bulunan çocuklara atla terapi yapan merkezleri ile bilinen ve 2014 yılından bugüne dek 55 bin çocuğa ulaşan Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte çocuklar atlarla buluştu. Son iki yıldır fuarda düzenlenen ve çocukların vazgeçilmezi olan Pony Club etkinliğinde Pony atlara binerek gezen çocuklar, fuar süresince keyifli vakit geçirdi. Daha önce hiç ata binmemiş çocuklara öncelik verilen etkinlikte ata binmenin heyecanını tadan çocuklar aynı zamanda hayvanları yakından tanıma fırsatı buldu. Çocuklar için gelenekselleşmiş İZELMAN Fuar Çocuk Kulübü’nde ise çocuklar farklı öğrenme istasyonları ile eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarırken;  anne babalar ise çocuklarını güven içinde bırakıp fuarı gezme imkanı elde etti.  

13 Eylül dolu dolu geçti
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde etkinlikler tüm hızıyla devam etti.Tüm dünyada E - sporseverlerin heyecanla takip ettiği Intel ESL Türkiye Şampiyonalarının League of Legends TFT Turnuvası’nın kazananı Kasım “HolyThoth” Polat oldu. Konser geceleri ise fuarın dört bir yanında sürdü. Çim Konserleri’nde Migros sponsorluğunda Edis, Rock&More’da Pentegram, Mogambo Geceleri’nde ise Mehmet Erdem dinleyenleriyle buluştu. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Rutkay Aziz’in hem yazıp hem oynadığı, usta oyuncu kadrosundan oluşan 1984 – Büyük Gözaltı vardı. 19. Sinema Burada Festivali’nde ise “Tuzdan Kaide” isimli filmin galalı gösterimleri yapıldı. Film gösterimlerinin de yapıldığı festivalde ayrıca oyunculuk atölyesi ikinci gününü tamamladı. Ercan Kesal, önce Yüz Yüze Sohbetler’de hayranlarıyla söyleşi yaptı; hemen ardından da hayranlarının kitaplarını imzaladı. .   

 
SİHA'lar Saudi Aramco'yu vurdu!
 
Soyer'den ÖİB'in şok kararı sonrası flaş açıklama: Bakan Albayrak'la konuştum...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova standında tekvando şov!
Bornova Belediyesi'nin 88. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda açtığı stant ...
Kırtasiyelerde slime, kantinlerde cips baskını!
Buca Belediyesi zabıta ekipleri, okul çevrelerindeki kırtasiyelerde 'slime' ...
Bayraklı standında İsmail Saymaz günü!
Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz, yeni kitabı ‘Şehvetiye Tarikatı’nı İzmir’de ...
 
O ilçede yüzleri güldüren destek: Okul yolunu başkan açtı!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın toplu taşım olduğu gerekçesi ile ücretsiz servis ...
Büyükşehir'de çifte oturum: Meclis'te kritik kararlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün ...
İzmir'de o seferlere fırtına engeli!
İzmir'de elverişsiz hava koşulları nedeniyle Alsancak-Güzelbahçe seferi iptal edildi.
 
İzmir Büyükşehir'e Afrika’dan ziyaret
Gana'nın Tamale Büyükşehir Belediye Başkanı İddrisu Musah ve beraberindeki ...
Batur hedefi açıkladı: Öncelik dönüşüm ve tarih!
Konak’ta yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi vererek, kentin gelecek vizyonunu ...
Buca’da birlik buluşması: Aşure bereketi
Muharrem ayı nedeniyle Buca Belediyesi, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri