POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
24 Ocak 2020 Cuma - 10:21

IF Wedding’te yeni bir yıldız parladı

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 10. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Yasemin Dikerel, profesyonel hayatının ilk koleksiyonunu 14. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında gerçekleştirdi. 20 parçadan oluşan Dikerel imzalı koleksiyon, moda ve tasarım dünyasının temsilcileri ile sektör profesyonelleri tarafından ayakta alkışlandı.

IF Wedding’te yeni bir yıldız parladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde ve İZFAŞ tarafından bu yıl 14’üncü kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın göz dolduran defileleri, Yasemin Dikerel’in Performans Defilesi ile sona erdi.  Başladığı günden bugüne dek sektör ve ülke ekonomisine katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, dünya modasına yön veren tasarımlarının yanı sıra sektöre yeni bir tasarımcı daha kazandırdı. Bu yıl 14’üncü kez düzenlenen fuarda profesyonel hayatının ilk defilesini düzenleyen Dikerel, moda ve tasarım dünyasının temsilcileri karşısına iddialı bir koleksiyon ile çıktı. Geçtiğimiz yıl “Sadelikteki Yaratıcılık” teması ile 125 tasarımcının 375 tasarımla başvurduğu yarışmada ipeği keşfeden Çin İmparatoriçesi “Hsi-Ling-Shi” isimli tasarımıyla birinci olan genç tasarımcı, 20 parçadan oluşan “Lechuguilla” isimli koleksiyonu ile izleyenlere görsel bir şölen sundu.

“Çok genç, çok yürekli ve çok cesur bir tasarımcı”
Açılışa katılan ve genç tasarımcıya ödülünü taktim eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Çok genç, çok yürekli ve cesur bir tasarımcı... İlk koleksiyon defilesinde ona bu ödülü verdiğim için ben de çok mutluyum. Böyle genç tasarımcıların ve modacıların çıkması bu ülkedeki fuarcılığın ve tekstilin büyümesi adına çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Kendisini yürekten kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

“Bizim için ayrı bir gurur”
Defilenin kumaş sponsoru olan Prenses Tekstil’in sahibi Mehmet Bilgin’e ise teşekkür plaketi verildi. Bilgin, “Bu tarz çalışmalara destek vermek bizim için ayrı bir gurur. Renk uyumları, düşünceleri ve tasarımı çok başarılı… Yeni yetişen ve kendini geliştiren tasarımcılara kapımız her zaman açık” dedi. 

“Bu defile sayesinde insanlara sesimi duyurabildim”
Yaklaşık 2 buçuk 3 ayda tamamlandı. Gece gündüz çalıştık. Herhalde bir anne olsaydım ve doğum yapsaydım bu süreci ancak böyle yaşardım. Sancı süreci ve sonrasında en güzel duygu buydu galiba. Bu defile sayesinde insanlara sesimi duyurabildim. Sadece ben değil bütün evrenin sorunu olan bir konuya değinmek istedim. Buradan çıktığımızda Lechuguilla neymiş, ben neden böyle bir koleksiyon ile çıkmak istedim onlara bunu anlatmak istedim. Bundan sonra da yine geri dönüşümü olan bir proje yapmak isterim. Kullanılmayan malzemelerden, evimizde, dolabımızda giyilmeyen kıyafetlerden bambaşka şeyler yaratmak istiyorum” ifadelerinde bulundu.

???????Sosyal sorumluluk projesi niteliğinde koleksiyon
Kuraklık sorunlarının gündemde olduğu günümüzde moda dünyasına iddialı bir giriş yapan Dikerel’in koleksiyonunun ismi “Lechuguilla”. Amerika Birleşik Devletleri’nin New Mexico eyaletinde bulunan bir yer altı mağarası. Dünyanın ziyaret edilmesi en zor yer altı mağaralarından bir tanesi olarak biliniyor. Hiç güneş görmeyen bir yerde içerisinde sadece suyun yaşam verdiği formlarla zenginleşiyor. Dikerel; koleksiyonu ile suyun önemini, tasarruf edilmesi gerektiğini, suyun tüm evrene yaşam veren en büyük etken olduğunu farklı bir şekilde yorumladı. Giyilebilir sanat niteliğinde bir koleksiyon yapmaya çalıştığını ifade eden Dikerel, Performans Defilesi için abiye ağırlıklı 20 parçalık bir koleksiyon hazırladı.

 
Başkan Oran’dan anlamlı karne hediyesi
 
Başkan Selvitopu’na ‘Göztepe’ ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuar İzmir’de 'defile' rüzgarı!
İzmir’in sektöründe dünyayla yarışan fuarı IF Wedding Fashion İzmir – ...
Eşsiz mağaranın izleri IF Wedding podyumunda!
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında ...
Can Yaman İzmir'de şafak sayıyor
Son zamanlarda yaptığı açıklamalar ile magazin gündeminde sık sık yer ...
 
Hollywood yıldızı çift Efes'i gezdi
Akademi ve Altın Küre ödüllü Amerikalı oyuncu ve yapımcı Michael Douglas, ...
Ünlü şarkıcıya verilen beraat kararına itiraz!
Çeşme ilçesinde, geçen yıl trafik kazasına karışan şarkıcı Tuğba Özerk, ...
Milli yıldız İzmir'de hayatının imzasını attı!
İspanya La Liga ekiplerinden Celto Vigo’da forma giyen milli futbolcu ...
 
Ata Demirer Jet Sosyete'de: Gülse’yi çok özlemişim
Gülse Birsel imzalı, puhutv dizisi Jet Sosyete’nin cuma günü yayına girecek ...
Alsancak Garı'nda moda rüzgarı!
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Rönesans Ajans ortaklığında bu ...
İzmir Fashion Week'e sevimli başlangıç
İzmir'de, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından bir mankenlik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri