POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
21 Eylül 2021 Salı - 16:24

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan HDP mesajı: Eğer gayrimeşruysa...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir'de katıldığı toplantıda, HDP'ye gayrimeşru denmesi için kapatma davasının sonucunun beklenmesi gerektiğini savundu. Dervişoğlu, "Eğer HDP gayrimeşruysa TBMM'de başkanvekillikleri, idari amirlikleri, grup başkanvekillikleri geri alınsın, karşı çıkmayız. Altlarındaki kırmızı plakalar kaldırılsın, terörle bağlantı ve ilişkileri varsa partileri kapatılsın suçlular da cezalandırılsın. Sonuna kadar arkasındayız" dedi

İYİ Partili Dervişoğlu ndan HDP mesajı: Eğer gayrimeşruysa...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir'de katıldığı toplantıda, HDP'ye gayrimeşru denmesi için kapatma davasının sonucunun beklenmesi gerektiğini savundu.

Müsavat Dervişoğlu, partisinin Karabağlar İlçe Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, muhtarların da aralarında olduğu vatandaşlarla bir araya geldi.

Dervişoğlu, burada yaptığı konuşmada kuruldukları günden bu yana Anadolu'nun çeşitli vilayetlerini ve ilçelerini gezerek vatandaşların sorunlarını yerinde tespit ettiklerini söyledi.

Bir gazetecinin kendisini arayıp, HDP'nin meşruiyeti üzerinden bir soru yönelttiğini aktaran Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti hangi yapı meşru, hangi yapı gayrimeşru bunu en iyi bilen yerdir. Bir yapıyı gayrimeşru ilan ederken devleti de gayrimeşru bir yapıya yardım ve yataklık yapmak gibi bir suçla bulaştırmak çok doğru bir davranış değildir. TBMM'de HDP'nin bir başkanvekili var ve TBMM'yi yönetiyor. Bütün siyasi partilerin temsilcileri de o başkanvekilinin yönettiği TBMM'de günü geldiğinde faaliyetlerini sürdürebiliyor. TBMM'de grubu bulunan bu partinin Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından bir bütçe tanzim ediliyor. HDP'den bahsediyorum. O gayrimeşru ilan edilmiş HDP'den bahsediyorum. Devlet, bizim PKK terör örgütünün yanına konumlandırdığımız bu siyasi partiye ödenek, para veriyor. Bu siyasi parti de faaliyetlerini devletten almış olduğu parayla sürdürüyor. Aynı zamanda bu parti TBMM'de kanun teklifi verebiliyor, araştırma önergesi verebiliyor. Bu parti yine bakanlıklara cevaplandırılmak üzere ya da Cumhurbaşkanlığına yazılı soru önergeleri veriyor. Bakanlıklar bu partinin sormuş olduğu sorulara cevap veriyor. Bu parti Türkiye'de anayasanın ve siyasi partiler için hazırlanmış kanunun çerçevesini belirlediği sınırlarda icra-i faaliyet ediyor. Şimdi siz bu partiye eğer ilişkileri yönüyle 'gayrimeşrudur' diyecekseniz o zaman bu partiyle ilgili açılmış kapatılma davasının sonucunu beklemek mecburiyetindesiniz."

Bir başka siyasi partiyi, kendi kendilerine gayrimeşru ilan etmenin doğru olmayacağını aktaran Dervişoğlu, "Gayrimeşru ilan ederseniz devleti gayrimeşru bir yapıya yardım ve yataklık yapmak durumunda bırakırsınız. Bunun Türkiye Cumhuriyeti devletine ve onu yönetenlere yakışmaz. Yanlış bir şey mi söylemişim? HDP gayrimeşruysa devlet ödeneğini kessin, karşısında durmayız. Eğer HDP gayrimeşruysa TBMM'de başkanvekillikleri, idari amirlikleri, grup başkanvekillikleri geri alınsın karşı çıkmayız. Altlarındaki kırmızı plakalar kaldırılsın, terörle bağlantı ve ilişkileri varsa partileri kapatılsın suçlular da cezalandırılsın. Sonuna kadar arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, konuşmasının ardından partilerinin yeni üyelerine rozetlerini taktı. (AA)

 
Bergama'nın gururuna coşku karşılama!
 
Karşıyaka'nın Alzheimer merkezi yola çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Menderes'ten 'imar' çıkışı: Dertleri halk değil rant!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Erdoğan'dan ABD'deki iş insanlarına çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. ...
CHP'de vatandaşa küfür eden başkan için karar!
CHP Sözcüsü Öztrak, bir vatandaşa küfür eden Fethiye Belediye Başkanı ...
 
Türkiye'den Yunan NAVTEX'ine itiraz!
Türkiye, kıta sahanlığını ihlal eden Yunan NAVTEX'ine karşı itiraz NAVTEX'i yayınladı.
CHP İzmir'de kritik başkanlar zirvesi!
CHP İzmir’de çarşamba günü AASSM’de ilçe başkanları toplantısı  yapılacak. ...
CHP'den çarpıcı rapor: İşte Türkiye'nin Wuhan'ı!
CHP’li İlgezdi’nin hazırladığı rapora göre, 11 büyükşehir ve 10 il belediyesinde ...
 
Memleket Partisi'nde kurultaya İzmir damgası!
Memleket Partisi’nin hafta sonu gerçekleşen kurultayında çarşaf listeyle ...
"Yerli aşımızı tüm insanlığın hizmetine sunacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD temasları başladı. Erdoğan, New York'taki ...
Erdoğan: Bu zulmün önüne geçeceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde BM Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri