POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
27 Şubat 2018 Salı - 13:03

İlk ifade: 'ByLock'u ev işleri için kullanmış!

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen Kosovalı araştırma görevlisi Zana B., örgütün kriptolu haberleşme programı ‘Bylock’u, ev işlerinde kullanmak için cep telefonuna yüklediğini söyledi.

İlk ifade:  ByLock u ev işleri için kullanmış!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, geçen kasım ayında, İzmir merkezli İstanbul, Gaziantep, Balıkesir ve Sakarya’da operasyon yapıldı. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, aralarında özel bir üniversiteden 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında uzaklaştırılan ve haklarında idari işlem başlatılan akademisyenlerin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin terör örgütünün kriptolu haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı ve örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve özel üniversitede kısa bir süre araştırma görevlisi olarak görev yapan Kosovalı Zana B., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı öne sürülen kadın araştırma görevlisi Zana B. hakkında, ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan iddianame hazırlandı. Üniversitede maddi imkânsızlıklar yüzünden kalacak yer aradığını ve örgüt evlerinde bu yüzden kaldığını söyleyen Zana B., örgüt sohbetlerine ise katılmadığını söyledi. Kaldığı yer için 400 lira para verdiğini belirten Zana B. evi sadece uyumak için kullandığını iddia etti. Kendisinin dindar biri olduğunu ve ibadetlerini yerine getirdiğini söyleyen Zana B., bir mescitte tanıştığı 'Büşra' isimli kişinin kendisini eve götürdüğünü, örgüt evi olduğunun ise kendisinden saklandığını öne sürdü.

EV İHTİYAÇLARI İÇİN YÜKLEMİŞ
Örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock’u ev işleri için, evde birlikte kaldığı kişilerle mesajlaşmak amacıyla telefonuna yüklediğini öne süren Zana B. iddianamede yer alan ifadesinde, şöyle dedi: "Ben kaldığım evlerde herhangi bir sohbete katılmadım. Evi genelde uyumak için kullanırdım. Gündüzleri derslerden sonra okuldaki kütüphaneye giderdim. Ben kaldığım evin ‘ev ablası’ değilim. Benim tek amacım okumaktı. Okumak için bu ülkeye geldim. Daha iyi eğitim almak için geldim. Bana suç atmaktadırlar. Kendi yaptıkları suçları birini bulup ona atmaya çalışıyorlar. ByLock programını Elif yükledi. Elif, ‘İhtiyaçlarınız olabilir... Size bazı mesajlar yollayacağım. Evin ihtiyaçları ile ilgili yazışmaları ve mesajları özel bir program yükleyip onun üzerinden gönderirim’ demişti. Ben niye özel bir program yüklendiğini sordum. Hususi işlerin olduğunu, gizli kalması gerektiğini ve program üzerinden konuşmamız gerektiğini söylüyordu. İçerikler belli olduğunda konuşmalar da ortaya çıkacaktır. Ben hiçbir şekilde para vermedim. Sadece 400 lira kira verdim. Okumak için geldiğim yerde terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanıyorum. Nasıl kandırıldım bilmiyorum. Çok pişmanım."

Tutuksuz yargılanan Zana B. 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hâkim karşısına çıkacak. (DHA)

 
Başbakan Yıldırım: Çekya'nın imtihan günü!
 
İzmir'de FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 55 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki korkunç olayda flaş gelişme
Narlıdere ilçesinde tartıştığı babası Tahsin (82) ve annesi Tuna Çopur'u ...
Salih Müslüm Türkiye'ye iade edilecek mi?
Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan PYD'nin eski Eşbaşkanı Salih ...
TSK Afrin'de son durumu açıkladı
Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana ...
 
İzmir'de kapatılan kolej ve üniversitenin sahibine FETÖ'den tutuklama
İzmir'deki FETÖ operasyonunda kapatılan Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesinin ...
İzmir'in minibüslerine GPRS'li güvenlik
Minibüsçüler Odası başkanlığına yeniden seçilen Taner Uğuz, bin 117 hatlı ...
İzmir'in boyozu Afrin yolcusu!
Boyoz ve Börek Sanatkarları Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce ...
 
'İzmir'in öncü kadınları' kadına şiddete karşı Lordlar Kamarası'nda!
İzmir’de uzun yıllardır yaptığı sosyal projelerle tanınan sosyal girişimci ...
Ünlü gece kulübünde dehşet: Garson tecavüze kalkıştı!
Ortaköy’de Türk avukat arkadaşı ile eğlenmeye giden yabancı avukata, tuvaletin ...
İstismar dehşeti: Zihinsel engelli kız hamile, 27 gözaltı!
Kars'ta ailesi tarafından doktora götürülünce hamile olduğu ortaya çıkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri