POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
19 Eylül 2020 Cumartesi - 15:34

İzmir'de 'Çeşme Projesi' zirvesi: Bakan 'proje planları' için tarih verdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabında çok önemli etapları tamamladıklarını, 10 ay içinde projelerin tamamlanacağını bildirdi. 

İzmir de  Çeşme Projesi  zirvesi: Bakan  proje planları  için tarih verdi!

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) Bakan Ersoy, Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in katılımıyla düzenlenen "Ege Turizm Merkezleri Çeşme Projesi" toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada projenin Çeşme etabının yaklaşık 8-9 aydır gündemde olduğunu, proje başladığı dönemde çok fazla birliği kirliliği ve yanlış algıların oluştuğunu belirterek, "Bakanlık olarak ve ben şahsen projenin şeffaf, katılımcı yönetileceği konusunda söz vermiştim. Ege Turizm Merkezleri Çeşme projesinde çok önemli etapları tamamlamış bulunuyoruz. Bundan sonra hızlı şekilde planlama aşamasına geldik. Bugünden itibaren bu projenin planlarını hazırlayacak proje ekibini oluşturduk. Geleceğin 50 yılının turizm merkezini oluşturmak için hangi konseptlerin yer alması, hangi şartlarda yer alması gerektiği konusunda mutabakat hazırladık." diye konuştu.

Proje çalışma grubunun belirlenen konseptleri doğaya, çevreye saygılı şekilde araziye yerleştireceğini ifade eden Ersoy, paylaşımcı politika gereği ziyaret eden herkese konuyla ilgili bilgilendirme yapılacağını aktardı.

Bakan Ersoy, proje çalışma grubunun İzmir Ticaret Odası önerisi, İzmir Büyükşehir ve Çeşme belediyeleri mutabakatıyla belirlendiğini anlattı. 

- Deniz suyundan içme suyu araştırması

Çalışma grubunun çevre düzeni, nazım imar planları ve ekolojik yaşam planını hazırlayacağını belirten Ersoy, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi tarafından 3 ulaşım etüt raporu hazırlanacağını, ayrıca deniz suyundan içme ve kullanma suyu temini konusunda da bir çalışma yapılacağına işaret etti. 

Çalışma grubunun mimarlık ödülü almış mimarlarla akademisyen ve danışmanlardan oluştuğu bilgisini veren Ersoy, yaklaşık 10 aylık süre sonunda proje planlarının tamamlanacağını ve planların askı aşamasına geleceğini kaydetti. 

Toplantıda bir gazetecinin TMMOB'un Çeşme projesine yönelik "kamu yararının göz ardı edildiği" iddiasıyla yaptığı eleştirilerle ilgili sorusu üzerine Ersoy, belediyelerin mutabakatıyla bir çalışma grubu oluşturulduğunu, geleceğin 50 yılının turizm merkezini oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Biz gerekli konseptleri belirledik, bundan sonrası için proje alanına bu projenin el birliğiyle yerleştirilmesi. Her şeye evet demek de hayır demek de iyi bir şey değil."  yanıtını verdi.

HEDEF EGE'NİN TURİZM PAYINI YÜKSELTMEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projeyle ilgili olarak bugüne kadar şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı nedeniyle Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkürlerini ileterek, "Doğaya saygılı, doğayla uyumu öne çıkartan gelişim ve büyüme hedefimiz var. Ege'nin Türkiye'deki turizm payını yüzde 10'dan yüzde 20'lere çıkartmayı hedefleyen bir yaklaşım var. İlkeleri, içeriği konusunda mutabakat çerçevesinde üzerimize düşen neyse hassasiyetleri gözeterek yarımadanın doğal zenginliklerini koruyarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Soyer projeyle ilgili daha önce 'Kafama takılan noktalar var' açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Bu ölçekteki projelerde sorular bitmez. Ortada bitmiş bir proje yok. Biz bazı konularda mutabıkız. Ama içinin nasıl doldurulacağı konusunda tartışılacak. Bakanımız yolunu açıyor. Biz İzmir olarak devam edeceğiz" dedi.  

TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise, gelinen noktanın Türkiye'ye örnek olacağını dile getirerek projenin tüm Çeşme ve bölgeyle birlikte Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Oran, “Ortak akıl ile Çeşme'de doğayı koruyarak 60 ile 90 gün arasına sıkışmış bir turizm sezonunu bütün bir yıla yayılmasıyla ilgili projede mutabık kaldık. Bugüne kadar gelinen noktada hem biz hem de büyükşehir belediyesi olarak her aşamaya imzamızı atarız. Bundan sonra ortak akılla bu proje grubu İzmir, Ege için Türkiye için çok güzel şeyler yapacak" diye konuştu. (DHA- AA)

 
Binali Yıldırım ve eşi koronavirüsü yendi
 
CHP'li Serter kamyoncu esnafıyla bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu'nun ...
Kahreden son: Yemekten sonra rahatsızlanan çocuk hayatını kaybetti
İzmir'in Bornova ilçesinde, yemek yedikten sonra rahatsızlanan 8 yaşındaki ...
Filiz'i döverek öldürdüğü öne sürülen eşi, tahliye edildi
İzmir'de eşi Filiz Tekin'i döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan ...
 
Plajda heyecan devam ediyor: Final serisi oynayacak ekipler belli oluyor!
Pandemi döneminin en büyük uluslararası organizasyonu U18 Avrupa Plaj ...
Karşıyaka'da gazilere vefa
Vatanı uğruna cephede görev yapmış gaziler, Karşıyaka’da unutulmadı.
İzmir'de Gaziler Günü töreni yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet ...
 
Doğal Yaşam Parkı 15 gün kapalı kalacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavüris salgınıyla mücadele kapsamında, ...
Akdeniz'de parazit tehdidi: Sayıları giderek azalıyor
Akdeniz'de bir parazit türü, denizlerin doğal temizleme mekanizması olarak ...
İzmir'de değnekçi terörüne polis 'dur' dedi
İzmir'de son zamanlarda yol kenarına araçlarını park eden vatandaşlardan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri