POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
1 Aralık 2021 Çarşamba - 20:19

İzmir'de meclis raporu: 2 ilçede gerginlik, Konak'ta kritik karar!

İzmir'de ilçelerde Aralık ayı meclis oturumları start alırken, Bayraklı ve Gaziemir'de gerginlik yaşandı. Konak'ta gündem Zorlu Gökdelen Projesi’ne yapılan itirazlar oldu. İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’nun ortak kararıyla, itirazlara ilişkin nihai kararın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nce verilmesi için Büyükşehir’e gönderilmesine karar verildi. Menemen'de 'ziyaret' tartışması yaşanırken, Karşıyaka'da katı atık bedeli zammı geri çekildi.

İzmir de meclis raporu: 2 ilçede gerginlik, Konak ta kritik karar!

GERÇEKİZMİR -  İzmir'de ilçe belediyelerinde Aralık ayı ilk meclis oturumları start aldı. 

KONAK’TA  ‘ZORLU’ DÜĞÜMÜ BÜYÜKŞEHİR ÇÖZECEK

Konak Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti. Gündem, Zorlu Holding’e ait Zorlu Gökdelen Projesi’ne yapılan itirazlar oldu.

İmar Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’nun ortak kararıyla, itirazlara ilişkin nihai kararın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nce verilmesi için Büyükşehir’e gönderilmesine karar verildi.

Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde karara bağlanan bu konuyu yeniden Konak Belediye Meclisi’nde karara bağlamanın hukuken sakıncalı olduğunu hatırlattı. İlgili maddeler İmar ve Hukuk komisyonlarınca İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yeniden gönderildi. Başkan Batur konuyla ilgili şunları söyledi:

“Saydığımız maddeler Zorlu binası dediğimiz binayla ilgili. Bizim Konak belediyemizden aldığımız kararın Büyükşehir Belediyesi’nde ilgili komisyonlar tarafından değiştirilerek yüksekliğinin 131 metreden 84 metreye düşürülmesiyle ilgili bir karar. Belediye meclisimizde H maxları, binanın kitlelerin yüksekliklerini ve çevreyle olan uyumunu sağlayarak tüm Konak’ta uygulamıştık. Büyükşehir’e de gönderdik. Bu 131 metre Büyükşehir’de imar komisyonu tarafından incelendi ve 84 metreye düşürüldü ki biz daha önce 254 metreden 131 metreye düşürmüştük. Askıya çıktığımızda 84 metrenin daha da düşürülmesi ve ruhsatının iptali şeklindeki gerekçelerle ilgili kurumlar, vatandaşlar itiraz ettiler. 84 metreyle ilgili kararı Büyükşehir Belediyesi Meclisi aldı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı bir kararı bizim burada yeniden irdelememizin ve bu itirazları bir karara balamamızın hukuken sakıncası var. Bu yüzden, hem Hukuk hem de İmar komisyonlarımızın aldığı kararla, bu maddeleri, bu kararı alan belediye meclisine aynen gönderiyoruz.”

Konak Belediyesi’nin Basmane’de yapılacak yeni binası, belediye meclis toplantısında tanıtıldı. Yapılan kamulaştırmayla 538 metrekareden bin 200 metrekareye çıkan inşaat alanı, otoparkı, sanat galerisi ve meclis salonuyla kente yeni bir soluk katacak binanın avan projesi büyük beğeni topladı. Başkan Batur, “Yeni hizmet binası en önemli çalışmalarımız arasında. Konak’ın böyle bir hizmet binasına gerçekten ihtiyacı var. Konak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Batur, geçtiğimiz aylarda yapılan katı atık bertaraf zammının geri çekileceğini ifade etti.

BAYRAKLI’DA 'HADDİNİ BİL' GERGİNLİĞİ

Bayraklı Belediye Meclis Toplantısında gerginlik çıktı.

Toplantının sonuna doğru Başkan Serdar Sandal’ın depremzedeler için uzun süredir dile getirdiği kredi sorunu konusunda  “Verilen krediyle mesele çözülemez. Akıl karı değil. 200 bin kredi ver, evin maliyeti 400 bine çıkıyor. Bu mesele böyle çözülmez. Maliyeti neyse o kadarlık bir krediyi vatandaşın ödeyeceği şekliyle verme işinin Bayraklı ya da Büyükşehir Belediyesi’yle ne işi var. Bir ilgisi yok. Ama merkezi hükümetin çözme iradesi var. 200 bin kredi ver. Maliyet 500 bin. Hadi bu evi yap. Ruhsat aldınız mı almadınız mı. Siyaset bu noktada oluyor. Bir de merkezi hükümet tarafından tasarruf genelgesi gönderildi. Çivi çakmayın diyorsunuz.” dedi.

Sandal’ın sözlerine AK Partili sıralarından tepki geldi.  Ak Partili Abdullah Aktaş, “Bir çivi daha çakmadınız. 3 yıldır yaptığınız çalışmalar orada" dedi. Aktaş’a yanıt veren Sandal, "Bir tane çivi çakamadınız dediniz. Doğru diyorsunuz. Bir değil binlerce çivi çaktık, siz sayamadınız. Ben anlatırım size” dedi.

Sandal daha sonra, meclis üyeleriyle bir araya gelinip, müdürlerin sunum yapabileceğini söyledi. Sandal gerekirse otelde kamp şeklinde yapılabileceğini söyledi.

Bu sırada Ak Partili Özgür Hızal söz istedi.  Sandal, Hızal’a söz vermedi. Karşılıklı atışmalar sürdü.

AK Partili Meclis üyesi Emre Demir,“ Ben gidiyorum. Siz gezin” dedi. Bunun üzerine Sandal, “ Siz bu kentin sokaklarında dolaşmıyorsunuz. Çünkü dolaşacak haliniz yok. Git esnafa sor. Gir ‘Ben AKP’li meclis üyesiyim derdin ne’ diye sor. Hodri meydan. Git kendi mahallende gez. Aldığın gazla bir yere gidemezsin. Yediğin gazla yürüme” dedi.

AK Partili Demir’in  “Benimle böyle konuşmazsınız. Haddinizi bilin” demesi üzerine Başkan Sandal, " Sen haddini bil" karşılığını verdi.

Tansiyon yükselirken, Sandal, “ Burası meclis, senin siyasi arenan değil. Kimden gaz alıp geliyorsan burası senin siyasi arenan değil. Meclisi ben yönetiyorum. Çıkarın bu arkadaşı” dedi.

Araya diğer meclis üyeleri girerken Sandal meclis oturumunu kapattı.

GAZİEMİR’DE MECLİS KARIŞTI

Gaziemir Belediye Meclis Toplantısında da gerginlik çıktı.

Bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu’ya dilek ve temenniler bölümünde Başkan Halil Arda’nın daha önceki toplantılarda kendisi için söyledi sözlere yanıt verdi.

Çağlarsu konuşurken,  Başkan Arda, “10 dakika süreniz doldu söz vermiyorum, sözünüz bitti. Buyurun bir sonraki mecliste devam edersiniz söz vermiyorum” dedi.

Çağlarsu ise, “Ben bu metni okuyacağım” karşılığımı verdi. Başkan Arda, “Dilek ve temenniler de süreyi ben belirlerim dışarı çıkartın, dışarı çıkartır mısınız” derken, Çağlarsu, “Ben oturmayacağım. Siz diktatörsünüz ben konuşacağım, çıkmam dışarı çıkmam ben elimdeki metni okuyacağım, çıkmam da oturmam da” dedi.

Çağlarsu konuşma talebinde ısrarcı olurken Başkan Arda söz vermeyeceğini belirtmesi sonrası ise AK Parti ve MHP'li üyeler alkışlayarak yönetimi protesto etti.

Çağlarsu'nun çıkarılması için gelen zabıtaların CHP'li Meclis Üyeleri tarafından engellenmesi sonrası olaya Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürü de dahil oldu. Çağlarsu'nun yanına gelen zabıta amiri meclis üyesini çıkarmak isteyince CHP'li Murat Serin 'Seçilmiş meclis üyesi o, biz burdayız çıkaramazsınız' ifadelerini kullandı. Zabıta amiri de verilen talimatı belirterek 'Biz niye buradayız o zaman' diye konuşması sonrası sinirle gerildi. Tansiyonun yükselmesi sonrası Başkan Arda Meclis oturumuna ara verirken, araya rağmen CHP'li üyeler ile zabıta amiri arasında tartışmalar büyüdü ve fiziki müdahalelere yöneldi.

Tartışmaların artması sonrası Başkan Arda meclisi sonlandırırken, gerilim meclis salonu dışına da taşındı. Seslerin yükseldiği olayda bir meclis üyesi 'Müdürse müdürlüğünü bilecek, o kim ki seçilmiş bir meclis üyesini tehdit ediyor… Beni dövdürecekmiş bir de…" dedi

KARŞIYAKA’DA KATI ATIK BEDELİ GERİ ÇEKİLDİ

Karşıyaka Belediyesi meclis toplantısı, Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti.

2022 Mali Yılı Bütçesi ekinde yer alan katı atık toplama bedellerinin değiştirilmesine yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen öneri oybirliği ile kabul edildi. Karara göre mecliste kabul edilen 2022 bütçesi ile birlikte hane başı 30 lira olarak belirlenen katı atık toplama bedeli 2021 yılında alınan 22 liraya geri çekildi.  Başkan Tugay “Katı atık bedellerinin bu sene artmaması ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iradesi oldu. Biz de bu iradeye uygun olarak bu kararı aldık. Küçük bir miktarda önemli olan böyle bir duruş göstermektir diye düşünüyorum. Geçen seneki seviyesinde tutmuş olduk” ifadelerini kullandı. 

MENEMEN’DE ZİYARET TARTIŞMASI

Menemen Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk oturumunda ‘ziyaret’ polemiği yaşandı.

Geçtiğimiz Cuma günü kente gelen ve Menemen’de toplu açılış törenine katılan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye ziyaretiyle ilgili  CHP Grup Başkanvekili Ali Aydın, “Ekonomik sıkıntı içindeyken o kadar gösterişli, bol harcamalı karşılamaya gerek yoktu. Cumhurbaşkanının Menemen’e gelmesinden mutluluk duyduk. Ancak belediyeye gelmemesini yadırgadık” dedi. AK Parti Sözcüsü Yusuf Demircioğlu ise “Kemal Kılıçdaroğlu Menemen’e niye gelmiyor, neden getirmiyorsunuz? Dünya lideri Cumhurbaşkanımız, programının yoğunluğundan dolayı belediyeye gelemedi” açıklamasında bulundu.

 

 

 
Meteoroloji uyardı: Sıcaklık eksiye düşüyor
 
Son 24 saatte 196 can kaybı, 22 bin 556 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer Menemen'den seslendi: Bizim yarını kurma vaktimiz geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’e yaptığı ziyaret ...
Çiğli'de dönüşüm zirvesi, Gümrükçü'den 'uzlaşı' vurgusu!
Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzeltepe Mahallesi’ne yönelik sürdürülen ...
Kemalpaşa Travel Turkey'de vitrine çıkacak!
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 2-4 ...
 
Oran'dan 'barınak' açıklaması: Proje de bütçe de hazır ama...
Şiddetli lodosta Ildırı'da batan teknelerle ilgili açıklama yapan Çeşme ...
'Yerelde kadın politikaları' Efes Selçuk'ta konuşuldu
Eşit Yaşam Derneği tarafından düzenlenen İzmir Belediyeleri meclis üyeleri ...
Birinci adresi Çeşme’de olanlara avantajlı kart!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bir süredir başlattığı “Adresim ...
 
Sandal'dan sert trafo çıkışı: Yalan söylüyorlar, direneceğiz!
Trafo tartışmasında AK Partili Nasır'ın açıklamalarına tepki gösteren ...
İzmir'de afişler insan ticaretiyle mücadele için yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “insan hakları kenti” ...
Karşıyaka’da çevreci çalıştay!
Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri