POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
1 Aralık 2021 Çarşamba - 17:20

Başkan Soyer Menemen'den seslendi: Bizim yarını kurma vaktimiz geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’e yaptığı ziyaret kapsamında CHP İlçe Örgütü ile buluştu. Ülkede yaşanan ekonomik krize değinen Başkan Soyer, “Bizim şimdi yarını kurma vaktimiz geldi. Bunu hep birlikte yapacağız. Türkiye’nin bize ihtiyacı var; yeter ki biz birbirimize sımsıkı sarılalım” dedi.

Başkan Soyer Menemen den seslendi: Bizim yarını kurma vaktimiz geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de meslek odalarının temsilcileri ve muhtarları kapsayan ziyaret turları öncesinde CHP Menemen İlçe Örgütü ile bir araya geldi. Ziyaretinde ülkede yaşanan ekonomik krize değinen Başkan Soyer, “Ekonomide ne 2001 ne de 2008 krizleri... Bu ikisini de aratacak çok vahim bir tablo ve insanların büyük bir arayışı var. Bizim alternatif olduğumuzu, çözüm olduğumuzu iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

“Yeter ki birbirimize sımsıkı sarılalım”
Menemen'de geçmişte yaşanan ne varsa tüm bunların yaralarını saracaklarını ve başka bir Menemen’i birlikte inşa edeceklerini de ifade eden Başkan Tunç Soyer, şunları dile getirdi: “Hiç kuşkunuz olmasın. Buna gücümüz de yeter, enerjimiz de yeter, sizler de yetersiniz. Şimdi Türkiye başka bir yangın yerine döndü. Başka bir noktada. Yeter ki el ele verelim. Yeter ki sımsıkı birbirimize sahip çıkalım. Buradaki arkadaşlarımızın canla başla çalıştığını biliyorum. Hakikaten gerek başkanımız, gerek yerel yönetimler biriminin temsilcisi arkadaşım, ilçe yönetimimiz, herkesin canla başla çalıştığını ve herkesin büyük bir heyecan içinde olduğunu biliyorum. Hiç merak etmeyin, bunu boşa çıkarmayacağız; hiç merak etmeyin. Menemen'e sonuna kadar sahip çıkacağız. Menemen’i hak ettiği yere el birliğiyle taşıyacağız.”

“Türkiye'nin bize ihtiyacı var”
Başkan Soyer, yeni bir Türkiye’yi İzmir’den başlayarak kuracaklarını vurgulayarak, “Bunun eşiğindeyiz. Türkiye buna hazır, Türkiye bunu bekliyor. Ve biz bunun öncülüğünü yapmak mecburiyetindeyiz. Bunu bizden başka yapacak kimse yok ve ben bunu yapacağımıza inanıyorum. Bizim şimdi yarını kurma vaktimiz geldi. Türkiye’nin bize ihtiyacı var; biz Türkiye’ye gereken cevabı vermek mecburiyetindeyiz. Dolar 14 TL’ye gidiyor, Euro 15 TL’yi geçti, işsizlik aldı başını gidiyor. Vatandaşımıza sahip çıkacağız. Üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi.

Başkan Soyer'e teşekkür
CHP İlçe Başkanı Ömer Güney de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Soyer'e teşekkür ederek, “Başkanımız başka bir tarımın İzmir’de mümkün olduğunu gösterdi. Şimdi de başka bir belediyecilik anlayışının olduğunu gösteriyor. Sizi burada görmek bizi çok mutlu etti” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen ziyareti kapsamında ilçedeki meslek odalarının başkanları ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Derinleşen ekonomik krize ve döviz kurundaki yükselişin belediyenin yatırımlarına etkisine değinen Başkan Soyer, “Yurt dışından metro yapmak için aldığımız ve alacağımız dış finansman kredisi nedeniyle dövizdeki her 1 kuruş artış borcumuzu 5 milyon lira artırıyor. Tüm bu olumsuz tabloya rağmen yatırımlarımız sürecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen ziyareti kapsamında ilçedeki meslek odalarının başkanları ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Menemen Ticaret Odası'nda düzenlenen buluşmaya Başkan Tunç Soyer ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları da katıldı. Önce Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Süsoy, meclis üyeleri ve ilçedeki meslek odaları başkanları ardından muhtarlarla görüşen Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ve projeleri hakkında bilgi verdi, gelen talepleri tek tek not etti.

“Elimiz bol değil ama içiniz rahat olsun”
Konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin giderek derinleştiğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye bir yangın yeri. Dolar 13 liranın, Euro 15 liranın üzerine çıktı. Yurt dışından metro yapmak için aldığımız ve alacağımız dış finansman kredisi nedeniyle dövizdeki her bir kuruş artış borcumuzu 5 milyon lira artırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Türkiye'nin içine düştüğü bu yangından nasibini alıyor. Eskisi gibi elimiz bol değil ama şundan yana içiniz rahat olsun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını, koşullarını Menemen'e hizmet etmek için sonuna kadar zorlayacağım” dedi.
 
Yatırımlar sürecek
Yaşanan ekonomik krize rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının süreceğini aktaran Soyer, “ Ben sizi ailem olarak görüyorum. Sizin derdinizin çözümünün, kendi derdimin çözümü olduğunu düşünüyorum. Yüzünüzü güldürmek için elimden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağım” diye konuştu.

Başkan Soyer'e teşekkür
Muhtarlardan gelen park taleplerini de değerlendiren Başkan Soyer, Alsancak'ta, kent merkezinde ne yapılırsa daha güzelinin Menemen'e kazandırılması için gereken özeni göstereceklerini söyledi. Mahalle muhtarları da Başkan Soyer'in tarım ve hayvancılığa yönelik yaptığı çalışmaların önemine değindi, belediyenin ilçedeki hizmetlerine teşekkür etti.

Etiketler:
 
Benzine bu kez indirim geliyor!
 
İzmir Kent Konseyi Birliği'nde dönem sözcüsü belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de dönüşüm zirvesi, Gümrükçü'den 'uzlaşı' vurgusu!
Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzeltepe Mahallesi’ne yönelik sürdürülen ...
Kemalpaşa Travel Turkey'de vitrine çıkacak!
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 2-4 ...
Oran'dan 'barınak' açıklaması: Proje de bütçe de hazır ama...
Şiddetli lodosta Ildırı'da batan teknelerle ilgili açıklama yapan Çeşme ...
 
'Yerelde kadın politikaları' Efes Selçuk'ta konuşuldu
Eşit Yaşam Derneği tarafından düzenlenen İzmir Belediyeleri meclis üyeleri ...
Birinci adresi Çeşme’de olanlara avantajlı kart!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bir süredir başlattığı “Adresim ...
Sandal'dan sert trafo çıkışı: Yalan söylüyorlar, direneceğiz!
Trafo tartışmasında AK Partili Nasır'ın açıklamalarına tepki gösteren ...
 
İzmir'de afişler insan ticaretiyle mücadele için yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “insan hakları kenti” ...
Karşıyaka’da çevreci çalıştay!
Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında Karşıyaka Belediyesi ...
Kıyı Egeli belediyelere afet farkındalık eğitimi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Başkanı olduğu Kıyı Ege Belediyeler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri