POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
3 Mayıs 2024 Cuma - 09:48

Büyükşehir'de TİS zirvesi: Sendikadan açıklama!

Yaklaşan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme yaptı. Sendikadan yazılı açıklama yapıldı. Görüşmede, hükümetin ekonomi politikaları, yeni dönem TİS görüşmeleri, ödenmeyen Ramazan bayramı ve 1 Mayıs ikramiyeleri, belediye emekçilerinin diğer talepleri ele alındı.

Büyükşehir de TİS zirvesi: Sendikadan açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri arasında örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube yöneticileri yaklaşan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü.

Sendikanın görüşmeye dair açıklaması şu şekilde:

Yapılan görüşmede öncelikle; yürütme kurulu üyelerimiz tarafından yerel seçimlerin ardından AKP iktidarının uzun bir süre sonra yenilgiye uğradığına vurgu yapılarak, bu yenilginin işçi ve emekçilerin, yoksul halkın bir tepkisinin sonucu olduğu ve bundan sonraki dönemde yerelde ve merkezde yürütülecek politikaların işçi ve emekçilerin hak ve kazanımlarının ilerletilmesine yönelik olması gerektiği ifade edilerek Sn. Cemil TUGAY’a başarı dileklerinde bulunulmuştur.

AKP iktidarının “acı reçete” diyerek işçi ve emekçilerin ücretlerine ve kazanılmış haklarına saldırarak krizin faturasını yüklemek istediği ama emekçilerin bu faturayı ödemeyi reddedecek bir mücadele içerisine gireceği ve iş kolumuz özelinde sendikamızın temel programının da bu olacağının aktarıldığı görüşmede; toplu sözleşmeye ilişkin de yıllardır olduğu gibi yine kazanımlarımızın ilerletildiği bir sözleşme imzalamak istediğimiz dile getirilmiştir.

Sn. Cemil TUGAY, seçimlerin ardından büyük bir görev ve sorumluluğun üzerlerinde olduğunu söyleyerek, idari ve bütçe açısından sıkı bir disiplin uygulamaları gerektiğini ve atacakları adımları ancak emekçilerle ve onların örgütlerinin desteği ile başarabileceklerini, emekçilerin emeğinin karşılığı olan taleplerini almaları için de mali imkanlar doğrultusunda gerekenin yapılacağını ifade etmiştir.

Gelecek hafta toplu sözleşme masasının kurularak görüşmelere başlanılması doğrultusunda gerekli talimatı vereceğini ifade eden Sn. Cemil TUGAY, belediyemizde yaratılmak istenen sendikal rekabete ve kendi isminin bu süreçte kullanılmasına kesinlikle karşı olduğunu, belediye başkanlarının ve CHP’nin bu süreçte herhangi bir tercihinin olamayacağını, bu durumun sendikal sürece ciddi zararlar da vereceğini söylemiştir.

Ödenmeyen Ramazan bayramı ve 1 Mayıs ikramiyelerinin geçmiş sözleşme hükümleri göz önüne alınarak ödenmesi, yemek ihalesinde yaşanan aksama nedeniyle yemekhane hizmetinin verilemediği birimlerde kumanya yardımının ödenmesi hususlarında gerekli görüşmeleri yaparak ödeme yapılmasına yönelik çalışma yapacaklarını ifade eden Sn. Cemil TUGAY, 10 yaşından küçük çocuğu olan emekçilerin mesai saatlerinin azaltılarak sabah ve akşam giriş çıkış saatlerinin düzenlenmesi hususunda bu konuyu çok önemsediğini belirterek Karşıyaka Belediyesi’ndeki uygulamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de sürdüreceklerinin sözünü vermiştir. Masal evlerinin kreş statüsüne getirilerek sayısının arttırılması yönünde de çalışmalara başlandığı aktarılmıştır.

İtfaiye emekçilerinin Kasko talebi ile atölyelerde çalışan arkadaşlarımızla birlikte kaza derneklerine yaptıkları ödemelerin toplu sözleşme kapsamında karşılanması, tahsildar ve veznedar arkadaşlarımızın kasa tazminatı ve kadro değişikliği talepleri ile görevde yükselme, unvan değişikliği daha fazla sayıda ve düzenli açılması taleplerimizin tamamının sendikamız tarafından ifade edildiği görüşmede Sn. Cemil TUGAY tarafından belediye birimlerinde liyakat ve işleyiş açısından sıkıntılar yaratan koordinatör görevlendirmelerinin kaldırılacağı bilgisi de sendikamıza verilmiştir.

Sendikamız olarak, görüşülen konuların takipçisi olmaya ve siz değerli emekçileri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 
Bornova'da 7 yeni müdürlük kararı
 
Gizli tanık 'Garson' konuştu: İzmir'de 31 FETÖ gözaltısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da 7 yeni müdürlük kararı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin “Güçlü Bornova” vizyonuyla şekillenen ...
Çiğli meclisinde Ankara'dan destek çağrısı!
Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Onur Emrah ...
Konak'ta başkan Mutlu'dan 'şeffaf yönetim' mesajı, 'yeni hizmet binası' açıklaması!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu meclis toplantısında, belediyenin ...
 
Karşıyaka'da başkan Ünsal mecliste açıkladı: Kim/hangi göreve geldi?
Karşıyaka Belediyesi’nde Başkan Ünsal, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin ...
Buca'da Başkan Duman'dan dikkat çeken kadro operasyonu!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye yönetim kadrosunu oluşturdu. ...
İZSU’dan Selçuk’ta temizlik harekatı
İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, taşkın tedbirleri kapsamında derelerde ...
 
Başkan Yıldız: Harmandalı için mücadele edeceğim
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 26 mahalle muhtarı ile bir araya ...
Olgun Atila’dan Başkan Eşki’ye ziyaret... Kurumsallık vurgusu
2014-2019 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yapan Olgun Atila, ...
ESHOT’ta flaş değişiklik: Bey gitti Bozoğlu geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde görev değişimi yaşandı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri