POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:32

İzmir'de yas: Hamdi Türkmen'e veda...

Gazeteci Hamdi Türkmen bugün düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Türkmen’in ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diledi.

İzmir de yas: Hamdi Türkmen e veda...

Uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşen Gazeteci-Yazar Hamdi Türkmen, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Hamdi Türkmen için ilk tören Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlendi. Törene Türkmen’in eşi Meltem ile kızı Derin Türkmen’in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler ve dostları katıldı.

“Çok iyi bir gazeteciydi”
Törende konuşan Dilek Gappi, önemli bir ismi kaybettiklerini belirterek, “Ne desek, ne söylesek kifayetsiz kalacak şimdi. Birbirimize, biz gazetecilere Hamdi Türkmen’i anlatmak da tuhaf geliyor. Basın mesleğinde uzun yılları olan herkes onu tanır, bilir. Yolu kesişen, denk gelenlerin sayısı hayli fazladır. İyi ki bizim de yollarımız kesişmiş ve iyi bir gazeteciyi, çok iyi bir yazı işleri müdürünü tanımışım” dedi.

Işıklar içinde yatsın
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da çok üzgün olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “İzmir basınının en önemli isimlerinden birini kaybettik. Çok iyi bir gazeteciydi, çok iyi bir insan, iyi bir ağabeydi. Işıklar içerisinde yatsın.”

“Hamdi kalemini satmadı”
Eşi Meltem Türkmen de “Ne mutlu bu güzel konuşmaları duymak. Hamdi kalemini satmadı. Hiç kimseye hiçbir zaman taviz vermedi. Atatürkçüydü. Son nefesine kadar mesleğini layıkıyla yapmaya çalıştı. Fanatik bir Göztepe’liydi. Çok iyi bir yöneticiydi. Çok iyi bir dosttu, arkadaştı, çok iyi bir eşti, mükemmel bir babaydı. Acımızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Anılarını paylaştılar
Törende; İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Gazeteci Erdal İzgi, CHP eski milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Misket Dikmen, Gazeteci Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ile ilgili anılarını anlatarak sevenlerine ve ailesine başsağlığı diledi.

Hamdi Türkmen için Göztepe Spor Kulübü'nde de tören düzenlendi. Türkmen'in tabutuna Göztepe bayrağı ve adının yazılı olduğu forma koyuldu. Kulüp binasında Hamdi Türkmen için mevlit okutuldu. Kulüpteki törende Göztepe'nin eski başkanlarından Levent Ürkmez ve eski başkanvekili, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Çok değerli bir ismi kaybettiklerini anlatan Ürkmez, "Hamdi Türkmen benim çocukluk ve gençlik arkadaşımdı. Aynı zamanda kulüp arkadaşımdı. Onun yokluğunu hissedeceğim" diye konuştu. Talat Papatya ise Hamdi Türkmen'in basın ve futbol camiasına çok önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Türkmen'in iyi bir Göztepeli olduğunu ifade eden Talat Papatya, "Tarifi zor bir üzüntü içindeyim. Kendisinin kulübümüze çok emekleri olmuştur. İyi bir ağabeyi kaybettik. Onu unutmayacağız" dedi. 

DUALARLA UĞURLANDI
Hamdi Türkmen'in cenazesi Göztepe'deki törenden sonra Hamidiye Camisi'ne getirildi. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Türkmen, dualarla Karabağlar Paşaköprü Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ak Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İyi Parti Milletvekili Musavat Dervişoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmet Özgener, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve gazeteci arkadaşları da katıldı. Türkmen, evli ve 3 çocuk babasıydı.

 
''Putin ve Zelenski görüşmesi için şartlar oluşmadı''
 
Soyer'den mahkeme kararı mesajı, imza kampanyası çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in sıra dışı imamı: 25 dilde sohbet!
İzmir'in Selçuk ilçesindeki tarihi İsa Bey Camisi'nde imamlık yapan şehit ...
İzmir'de korkunç son: Traktör kontrolden çıktı...
Tire ilçesinde, kullandığı traktörün kontrolden çıkması sonucu başını ...
4 internet sitesine ikinci el araç soruşturması
Rekabet Kurulunca, Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri AŞ, Vava Cars ...
 
LGS'de ikinci nakil sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ...
Otoyolda karşıya geçmek isterken canından oldu!
Balçova ilçesinde, otoyoldan yolun karşısına geçmek isteyen Fırat Albayrak, ...
Genç kadın 3'üncü kattan düşerek öldü!
Adana'da 10 katlı binanın 3’üncü katından düşen 16 yaşındaki Zeynep İbiş, hayatını kaybetti.
 
Aşıklar Tepesi'nde korkunç olay, kan donduran iddia!
Tekirdağ'da Mehlika Derici ile erkek arkadaşı Selçuk Çetiner el ele uçurumdan ...
Meteorolojiden İzmir'in o ilçeleri için kritik uyarı!
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğünden, bugün İzmir'in Ödemiş, Kiraz, Beydağ, ...
İzmir'de feci kaza: Meltem Virajı'nda can pazarı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde otomobille minibüsün çarpışması sonucu yaralanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri