POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
26 Mayıs 2023 Cuma - 23:17

İzmir'den 'Balkan buluşması' çıkarması: Kılıçdaroğlu ne mesaj verdi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Balkan Rumeli Mübadil Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu buluşmada önemli mesajlar verdi, öte yandan buluşmaya İzmir'den CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman'ın koordinasyounda çok sayıda balkan derneğinden başkan ve yönetici de katıldı. 

İzmir den  Balkan buluşması  çıkarması: Kılıçdaroğlu ne mesaj verdi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Balkan Rumeli Mübadil Buluşması'na katıldı. Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Öte yandan buluşmaya İzmir'den CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman'ın koordinasyounda çok sayıda balkan derneğinden başkan ve yönetici de katıldı. 

Buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum parlak değil. Türkiye'nin buradan çıkması lazım. Bunun için beraber ve birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz koşullar hangi açıdan bakılırsa bakılsın, bir karamsar atmosfer yaratmış durumda. Ama bizler, Gazi Mustafa Kemal'in öngördüğü, çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak için, hep mücadele ettik. Hiç umutsuz olmadık, asla umutsuz olmayacağız ve kendi geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, batılıların kadınlara vermediği seçme ve seçilme hakkını, çok daha önceden vermesi ve kadınların parlamentoda kendilerini temsil etmeleri, bugün için bu sayının çok yetersiz olduğunun farkındayım ve biliyorum ama önümüzdeki süreçte kadınlar mücadele ederek bu hakları çok daha büyük oranda elde edeceklerdir. Buna yürekten inanıyorum" diye konuştu. 

"SAYGINLIĞI ARTAR BİR TÜRKİYE'Yİ HEP BERABER YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, “Gazi Mustafa Kemal'in iki temel kuralı vardır. İki temel ilkesi vardır. Siyasi ve ekonomik. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir der, bayrağımın altında özgürce yaşamak isterim, hiç kimsenin müdahale etmeyeceği, bağımsızlığıma bir şey söylemeyeceği temel bir kuraldır. İkinci bir kuralı daha var. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, ekonomik bağımsızlığınızı kaybedebilirsiniz. İki temel kural? Ekonomik bağımsızlığınız olmadığı sürece, siyasal bağımsızlığınızın bir anlamının olmadığını görürsünüz. O nedenle Gazi Mustafa Kemal, ekonomik bağımsızlığı başlatmak için olağanüstü çabalar harcadı. Bu ülkede yumurta satılarak şeker fabrikaları kuruldu. Kırıkkale'de entegre savunma sanayi kuruldu. Demir çelik fabrikaları kuruldu. O yoksul ülke demir ağlarla ördü. Hiç kimseye el avuç açmadı. Birisinin kapısına gidip kronometreyi açtırıp hiç kimseyi bekletmedi orada. Ve kendi ülkesinde kendi onuruyla yaşadı. Yoksullukla mücadele etti. Bağımsızlığını, ekonomik büyümeyle, ekonomik kalkınmayla perçinledi. Bugün Türkiye'nin ekonomik açıdan büyük sıkıntıları var. Eğer düne kadar hakaret edilen kişinin kapısına gidilip de para dileniliyorsa, geldiğimiz bir sorun, yaşadığımız bir sorun var. Ve hepimiz bu sorunun farkındayız. O nedenle sandığa gideceğiz. Oylarımızı kullanacağız ve demokratik yollarla otoriter bir yönetimi değiştireceğiz. Bunu yaptığımız zaman dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakmış olacağız. Bu armağanı el birliğiyle bırakacağız. Hep birlikte bu armağanı bizim tarihimize de bir miras olarak bırakacağız. Kuşaktan kuşağı büyüyen, kuşaktan kuşağa gelişen, kuşaktan kuşağa itibarı, saygınlığı artar bir Türkiye'yi hep beraber yeniden inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"KILIÇDAROĞLU PKK'YLA MASAYA OTURMAZ, KEFİLİM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben Meral Akşener, Hasan Tahsin Argun'un yeğeni, 2 Batı Trakya Cumhuriyeti kurmuş. Atatürk'ün arkadaşı Hasan Tahsin Argun'un yeğeni. Ve onun adına diyorum ki, sayın Kılıçdaroğlu PKK'yla masaya oturmaz, kefilim, FETÖ'yle masaya oturmaz kefilim. Hizbullah ile masaya oturmaz kefilim. Harama el uzatmaz, kefilim. Çünkü, Allah'a bin şükür, babamın amcasının bize bıraktığı en önemli miras, dürüstlüğüdür, dürüstlüğü. Dolayısıyla o dürüstlüğü arkama alarak, ona layık olmaya gayret eden bir yeğen olarak bütün müptesabatım üzerine kefilim bana ihtiyacı yoktur. Ama benim hemşirelerimin arasında kefilim ki kul hakkına el uzatmayacak. 13. Cumhurbaşkanı sayın Kılıçdaroğlu'nu seçiyor muyuz?" dedi.

 
Gündoğdu'da Sertab Erener rüzgarı... Soyer'den sandık mesajı!
 
Pınar Karşıyaka nefes kesen maçta uzatmada güldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Siyaseti at pazarlığına çevirdiler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 gün kala ...
Kılıçdaroğlu’ndan 2000 sonrası emeklilik vaadi
Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan sandık çağrısı!
28 Mayıs seçiminin önemine vurgu yapan Nalbantoğlu; “Sandığa mutlaka gitmeliyiz. ...
 
Muharrem İnce'den 'Pazartesi' paylaşımı!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medyadan yaptığı ...
Oğan ve Yavaş arasında 'makam' polemiği
ABB Başkanı Yavaş ile Sinan Oğan arasında, 'makam' polemiği yaşandı. Yavaş'ın, ...
Erdoğan'dan rehavet uyarısı: Sandığın telafisi yok
28 Mayıs seçimlerine son 2 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
 
CHP'den o ilçeye 7 başkanla çıkarma!
CHP İzmir, sandık yolunda partinin AK Parti'nin gerisinde kaldığı ve köylerinde ...
"Sandıklar kapandıktan sonra 1,5 saatte sonuçları alacağız"
28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı 2. tur seçimi için partilerin hazırlıkları ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert 'kaset' tepkisi!
CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri