POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
19 Ağustos 2022 Cuma - 11:21

İzmir'in EXPO alanı projeleri vitrine çıktı... Soyer'den doğayla uyum vurgusu!

İzmir’in ev sahipliği yapacağı dünyanın en önemli uluslararası bahçe bitkileri fuarı EXPO 2026 için hazırlıklar ortak akılla sürüyor. 6 mimarlık ofisinden temsilcilerin katılımıyla yapılan 4 günlük tasarım çalıştayında tasarımcılar projelerini hazırlayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e sundu. Soyer, “Sunulan bütün projelerin ruhunda, özünde ortak bir şey var; doğayla uyum. Bunda ortaklaşıyor olmak çok güzel” diye konuştu. Botanik EXPO 'uyum içinde yaşamak' ana temasıyla 2026’da yapılacak.

İzmir in EXPO alanı projeleri vitrine çıktı... Soyer den doğayla uyum vurgusu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çabalarıyla kentin 2026’da ev sahipliği yapmaya hak kazandığı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (EXPO 2026) hazırlıkları kapsamındaki tasarım çalıştayında (design charette) 6 proje önerisi hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve 6 mimarlık ofisinden temsilcilerin katıldığı Botanik EXPO’nun yol haritasını belirlemede önemli rol üstlenen, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, İzmir Planlama Ajansı ve İZFAŞ’ın eşgüdümüyle gerçekleşen 4 günlük çalıştayın sonunda  ise tasarımcılar Başkan Tunç Soyer’e hazırladıkları projeleri sundu. Proje önerilerini ilgiyle dinleyen Başkan Tunç Soyer, “Bütün projelerin ruhunda, özünde ortak bir şey var; doğayla uyum. Bunda ortaklaşıyor olmak çok güzel. Bu bizim en başından beri hayalini kurduğumuz şeydi” diye konuştu. Başkan Soyer projelere emek veren tasarımcılara teşekkür ederek, “Her birinizin emeğine sağlık. Hepsi birbirinden değerli ve hepsi ufuk açıcı. Her bir sunumu dinlerken, bittiğinde nasıl olacak diye hayalini kurmaya çalıştım. Hepsi ayrı ayrı çok güzel. Her birini bir biçimde hayata geçmesini arzu ederim” dedi. 

Çalıştayda neler yapıldı?
Tasarım çalıştayı kapsamında mimarlık ofisinin temsilcileri önce EXPO 2026 ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinden bilgi aldı. Proje alanı gezisinin ardından katılımcılar takımlar halinde proje üzerine çalıştı. Takımlar çalışmalarını tamamladıktan sonra meslek odalarının temsilcilerine sundu. Meslek odalarının temsilcilerinin değerlendirmelerinin üzerine takımlar projelerini revize ederek çalıştayın dördüncü gününde projelerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e anlattı. Projeleri Expo İcra ve Danışma Kurulu değerlendirecek.

Botanik EXPO “Uyum içinde yaşamak” ana temasıyla 1 Mayıs - 31 Ekim 2026 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek.

Ana ulaşım aksı üzerinde
EXPO 2026’nın düzenleneceği alan Şehitler Korusu ve Kadifekale'nin güneyinde heyelan nedeniyle boşaltılarak ağaçlandırma faaliyetlerine devam edilen bölge ile bütünleşecek şekilde Atatürk maskının altından başlıyor ve İZBAN hattı ile Meles Deresi ve Yeşildere Caddesi arasındaki yaklaşık 100 hektarlık bölgeyi kapsıyor. Havaalanından kente girişi sağlayan ana ulaşım aksı üzerindeki alanın 35 hektarlık kısmının kullanım kararlarının yeniden düzenlenmesi için bölgede kamulaştırma, kiralama ve tahsis işlemleri başlatılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “şehrin kaderine yön verecek proje” olarak duyurduğu proje Türkiye’nin ilk büyük yeşil dönüşüm projesi Yeşildere’de başlayacak. EXPO alanı, altı ay boyunca fuar ziyaretçilerini ağırlayacak, sonrasında ise Yeşil Koridor olarak İzmir’e kazandırılacak. 

5 milyona yakın ziyaretçi bekleniyor
1 Mayıs-31 Ekim 2026 tarihleri arasında “Uyum içinde yaşamak” (Living in harmony) ana temasıyla yapılacak Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunu yaklaşık 4,7 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Tohumdan ağaca sektördeki tüm üreticiler için uluslararası ticaretin kapısını açacak EXPO 2026, İzmir’in dünyadaki bilinirliğini de artıracak. Yeşildere’de kurulacak fuar alanı tematik sergilerin, dünya bahçelerinin, sanat, kültür, gıda ve diğer etkinliklerin yapılacağı önemli cazibe merkezi olacak. Alan 6 aylık EXPO süresince bahçeleri ve etkinlikleriyle misafirlerini ağırlarken, sonrasında yaşayan Yeşil Koridor olarak İzmir’e kazandırılacak.

 
Gaziemir'in iyilik marketi 2 yaşında!
 
Kaf-Kaf'a Alsancak'ta açılış için onay çıkmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'in iyilik marketi 2 yaşında!
Gaziemir Belediyesi’nin yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya ...
İZBAN hattına 2 yeni istasyon daha!
İzmir’de kent içi raylı sistemin önemli halkalarından İZBAN’a iki istasyon ...
Buca Belediyesi makalesi ICLEI sitesinde!
Uluslararası Yerel Çevresel Girişimler Konseyi (ICLEI) Avrupa Sürdürülebilirlik ...
 
Karabağlar 'Hazır mıyız?' diye sordu!
23 yıl önceki 17 Ağustos Marmara Depremi'nde yaşamını yitirenler Karabağlar'da ...
Güzelbahçe'de üreticiye sinekle mücadele desteği
Güzelbahçe Belediyesi, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında ilçe ...
30 Ağustos Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak
İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek programla kutlanacak.
 
Eriş muhtarlarla buluştu: Yolları biz kapatacağız!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçe merkezinde GDZ Elektrik tarafından ...
Konak'taki üst geçitte bakım zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Atatürk Meydanı ile Bahri Baba Parkı ...
İzmir'de IFITT zirvesi, Soyer'den turizm mesajı: Bu hikaye kader değil!
Uluslararası Bilgi Teknolojileri Turizm ve Seyahat Federasyonu (IFITT) ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri