POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
15 Mayıs 2018 Salı - 10:53

İzmir'in köklü lisesinde yaşanan İzmir Marşı krizi Meclis'e taşındı!

İzmir Atatürk Lisesi’nin mezuniyet töreni esnasında öğrencilerin İzmir Marşı okumasına tepki gösteren okul müdürü ile öğrenciler arasında yaşanan tartışma CHP İzmir Milletvekili Balbay tarafından Meclis gündemine taşındı. Öte yandan yaşananlara İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nden de tepki geldi.

İzmir in köklü lisesinde yaşanan İzmir Marşı krizi Meclis e taşındı!

İzmir'in köklü eğitim kurumu Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde yaşanan 'İzmir Marşı' krizi kentte ve ülkede gündem oldu. 

CHP İzmir Milletvekili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay, İzmir Atatürk Lisesi’nin mezuniyet töreni esnasında öğrencilerin İzmir Marşı okumasına tepki gösteren okul müdürü ile öğrenciler arasında yaşanan tartışmayı Meclis gündemine taşıdı.

Balbay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan’ı derhal görevden alması gerektiğini vurguladı.

Balbay, 13 Mayıs pazar akşamı gerçekleştirilen İzmir Atatürk Lisesi 130. Yıl mezuniyet töreninde yaşanan bu olayın kabul edilemez olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

“Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşının engellenmeye çalışılması, tam anlamıyla bir aymazlıktır. İzmir’in köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir eğitim yuvasıdır. 130 yıllık dev bir çınarı, böylesine cumhuriyet değerlerinden uzak, böylesine laik ve çağdaş eğitim anlayışından yoksun bir anlayışla yönetilmesi kabul edilemez. Bakanlık bu olayı münferit, anlık bir gelişme olarak görmemeli derhal harekete geçip bu okulun velisi, mezunu, öğrencisi ve emekçisine kulak vermeli.”

Müdüre en güzel yanıtı gençlerin, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözleriyle verdiğini vurgulayan Balbay, “Atatürk’ün gençliğe hitabesi orada hayata geçti. Öğrencilerin alnından, yüreğinden öpüyorum” dedi.

Balbay başta İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin, velilerin ve mezunlarının böylesine mutlu bir günde böyle bir olayla karşı karşıya kalmasının üzüntü verici olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“İzmir marşı sadece İzmir’e ait değil tüm ülkenin ortak bir paydasıdır. Bu marşın altında siyasi nedenler aramak akla ziyandır. Spordan sanata, eğitimden kültüre kadar toplumun her kesimini kutuplaştıran ve korku iklimiyle bu ülkenin geleceğini şekillendirmeye çalışanlara yine en güzel cevabı gençler verecektir.”

Balbay’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sormuş olduğu sorular şöyle:

Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşının engellenmeye çalışılmasını bakanlık olarak nasıl karşılıyorsunuz?
Cumhuriyet değerlerinden uzak, laik ve çağdaş eğitim anlayışından yoksun İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan’ı görevden almayı düşünüyor musunuz?

?İzmir’in köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir eğitim yuvasıdır. 130 yıllık dev bir çınarı, böylesine bir anlayışla yöneten zihniyete karşı bakanlık olarak ne yapacaksınız?

İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin, velilerin ve mezunlarının böylesine mutlu bir günde böyle bir olayla karşı karşıya kalmasının sorumlusu kimdir?

İzmir marşı sadece İzmir’e ait değil tüm ülkenin ortak bir paydasıdır. Bu marşın altında siyasi nedenler arayanları bakanlık olarak nasıl karşılıyorsunuz?

MEZUNLARDAN DA TEPKİ VAR! 
Öte yandan yaşananların ardından İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nden de bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
13 Mayıs pazar akşamı okulumuzda gerçekleştirilen 130. Yıl mezuniyet töreninin bitiminde genç mezunların ‘Onuncu yıl ve İzmir Marşını söylemelerinin engellenmeye çalışılması, gençlerin ve velilerin duruma tepki göstermesine neden olmuştur. Mezunlarımızın ve velilerimizin bu mutlu gününde böyle bir olay yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduğumuzu belirtir ve bilinmesini isteriz ki; İzmir Atatürk Lisesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir eğitim yuvasıdır ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün adını taşıyan okulumuzdan mezun olan herkes, Atatürk’ün ve devrimlerinin doğal birer ‘neferidir, askeridir’ ve bu ülkeyi ‘muasır medeniyetler seviyesi’ne çıkarmak için savaşacaklardır. Bunların altında ‘siyasi’ nedenler aramak, bu ülkenin geleceğini şekillendirecek gençlerin anlık tepkilerini bastırmaya çalışmak abesle iştigaldir ve ancak basiretsizlikle açıklanabilir.
Bu olayı münferit, anlık bir gelişme olarak görebilmeyi çok isterdik. Ancak son dönemlerde okulumuzda ardı ardına yaşananları hatırladıkça bu konuda çok zorlanıyoruz ve artık yeter diyoruz!

Kurtuluş savaşının simgesel şehri İzmir’in kalbinde yer alan okulumuz 130 yıllık dev bir çınardır ve her dönem bu ülkeyi geleceğe taşıyacak aydın ve seçkin gençleri yetiştirmektedir. Bu okulun velisi, mezunu, öğrencisi ve emekçileriyle, cumhuriyeti  esas alan temel değerleriyle, laik ve çağdaş eğitim anlayışıyla bir bütün olduğunu kavrayarak, dikkate alarak, bu yönde irade gösterilmesini, basiretli bir şekilde sevk ve idare edilmesini başta ilgili bakanlık olmak üzere tüm yetkili ve yöneticilerden acil olarak ve ısrarla talep ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugünde bu noktada tavrımızın net ve kesin olduğunu bir kez daha bildiririz. 

 
Bornova'nın yaşam merkezinde 2 yeni hizmet
 
Balçova'da Ramazan hazırlıkları tamam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Engin'den STK çıkarması: Karşıyaka temennisi, tek vücut vurgusu!
CHP’den vekil olmak için yola çıkan İl Eski Başkanı Engin, ilçesi Karşıyaka’da ...
İYİ Parti İzmir'de 'Halaçoğlu' sancısı!
İYİ Parti İzmir’de aday adayları belli oldu. Uzun yıllar MHP çatısı altında ...
CHP İzmir Milletvekili Bayır Gerçekizmir'e konuştu... 'İnce' yorum: Örneği yok!
CHP İzmir Milletvekili Bayır, Gerçekizmir’de konuştu. Bayır, 15 vekil ...
 
Erdoğan Blomberg'e konuştu: Çarpıcı 'ABD' mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de Bloomberg televizyonuna konuştu. Erdoğan, ...
3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Kudüs'te yaşanan ...
Başbakan'dan sert tepki: Alçak bir katliam!
Başbakan Binali Yıldırım ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması sonrasında ...
 
AK Parti İl Başkanı Şengül'den kamp notu: 5 yıldız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, teşkilatın katılımıyla 3 gün süren kampı ...
CHP'li Başkan'dan CHP Lideri'nin eşine sürpriz hediye!
Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş, kadınların semt merkezlerinde ...
İYİ Parti'de İzmir aday adayları belli oldu: Halaçoğlu ve Çıray sürprizi!
İYİ Parti'de İzmir aday adaylığı için 183 başvuru yapıldı. Uzun yıllar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri