POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
16 Eylül 2019 Pazartesi - 14:00

İzmir’in keyfi 88. İEF ile çıktı: Muhteşem final!

Fuarın son gününde Çim’de Serkan Kaya, Rock&More’da Mabel Matiz, Mogambo’da Eda Baba sahne alırken; tiyatrolar ve Yüz Yüze Sohbetler’de özel isimler fuar misafirleriyle buluştu.

İzmir’in keyfi 88. İEF ile çıktı: Muhteşem final!

“Fuardayız” sloganıyla bu yıl 88'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, başta İzmir olmak üzere Türkiye ve dünyadan yüz binleri ağırladı. 7’den 70’e herkese hitap eden İzmir Fuarı; 5-6 Eylül’de düzenlenen İzmir İş Günleri, gerçekleşen ticari görüşmeleri, konserleri, tiyatroları, söyleşileri, sokak gösterileri ve daha birçok etkinliği ile on gün boyunca keyifli anlar yaşattı.

Fuarın son gününde Çim’de Serkan Kaya, Rock&More’da Mabel Matiz, Mogambo’da Eda Baba sahne alırken; tiyatrolar ve Yüz Yüze Sohbetler’de özel isimler fuar misafirleriyle buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde 6 – 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), yüzbinleri ağırlamanın gururunu yaşadı. Vestel’in İnovasyon, Migros’un Etkinlik, Show Radyo’nun ise Radyo sponsoru olduğu İEF sayesinde İzmir; 10 gün süren etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi haline geldi. “Fuardayız” sloganıyla misafirlerini ağırlayan İzmir Enternasyonal Fuarı, 88. yaşında Türkiye'nin ilk ve tek genel ticaret fuarı olma misyonunu da İzmir İş Günleri ile sürdürdü. 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşen toplantılarda, “Bir Kuşak Bir Yol” adı verilen Modern İpek Yolu projesinin mimarı Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere toplam 40 ülke yer aldı. Türkiye ve katılımcı ülkeler, uluslararası yatırım fırsatlarının nabzını tuttu. Etkinlikler de tüm fuar boyunca durmadı. Herkese hitap eden yüzlerce program, fuar ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı.

Konserler herkese hitap etti

On gün boyunca binlerce kişiye müzik ziyafeti sunan Çim Konserleri Sahnesi, son gününde Serkan Kaya’ya ev sahipliği yaptı. Alanı dolduran binlerce hayranı ile birlikte şarkılarını söyleyen Kaya, sık sık hayranlarından cep telefonu flaşlarını açmasını istedi. Sevilen şarkılarını seslendiren Kaya’ya sevenleri de hep bir ağızdan eşlik etti. Rock&More Sahnesi’nde ise sahnede Mabel Matiz vardı. Özel olarak hazırlanan sahneye alkışlarla çıkan Mabel Matiz, fuar ziyaretçileriyle kucaklaşarak en özel şarkılarını söyledi. Fuarın kapanış sahnesi ise Mogambo Geceleri oldu. Söylediği coverlar yanında kendi şarkılarıyla da tanınan Eda Baba, hayranlarını seslendirdiği her tarzda şarkıyla mutlu etmeyi başardı.  

Yeni kitap müjdesi

Yüz yüze sohbetlerin son konukları ise, Canan Tan ve hemen ardından Nilgün Bodur oldu. 2003’ten bugüne dek yazdığı kitaplarla geniş bir okur kitlesine sahip olan Canan Tan, hikaye ve roman serüvenini sevenleriyle paylaştı. Romanlarında yaşadığı ve gördüğü her deneyimin kendisi için bir ilham malzemesi olduğunu dile getiren Tan, tek tek kitaplarının hikayelerini anlatarak izleyenlerine duygu dolu anlar yaşattı. Tan, bir ay içinde çıkacak yeni kitabı “Issız Kadınlar Sokağı” müjdesini de verdi. Sığınma evlerindeki kadınlarla tanışıp hikayelerini dinleyerek kapsamlı bir çalışma oluşturduğunu söyleyen Tan, “Erkek düşmanı değilim, insandan yanayım. Bu kitabı da insancıl bir şekilde değerlendirmenizi ümit ederim” dedi. Mutluluğun sonda değil yolda olduğunu anlatan Nilgün Bodur ise, “Bir gün mutlu oluruz umuduyla ömrümüzün sonuna kadar o mutluluğu yakalayamadan gidiyoruz. Asıl düş kırıklığı düşlediğin şey gerçekleştiğinde onun düşlediğin şey olmadığını anlamaktır. O yüzden hayallerimizi insanlığa hizmet edecek bir şeye yönlendirirsek yoldaki mutluluğu tadabiliriz” şeklinde konuştu.

İsmet İnönü kapanışı güldürerek yaptı

Fuardaki tiyatro gösterimleri, İrfan Kangı’nın yazıp yönettiği, aynı zamanda da rol aldığı “Kadın Kafası” isimli oyun ile son buldu. Romantik komedi tadında sahnelen oyunda İrfan Kangı’nın anlatımı Melda Gür, Merve Sevi ve Ebru Karanfilci ile renklendi. Kadın ve erkek arasında savaş olmadığı, hangi toplumsal ya da kültürel sınıfta olursa olsun özünde her birinin aynı olaya farklı tepkiler verip aynı noktada buluştuğunu anlatan oyunla izleyenler fuara gülerek veda etti.

ESL büyük ilgi gördü

88. İzmir Enternasyonal Fuarı ev sahipliğinde ESL Türkiye ve INTEL tarafından, Monster – Mercedes – Teknosa sponsorluğunda ilk kez İzmir’de gerçekleşen Intel ESL Türkiye Şampiyonası 2019 Yaz Finalleri, dört gün boyunca binler ağırladı. Büyük ilgi gören etkinlik ilk gün Dota 2, ikinci gün League of Legends, 3 ve 4’üncü gün ise CS:GO oyun severleri Kültürpark’ta buluşturdu. Büyük heyecana sahne olan şampiyonada fenomenler de bir araya geldi. Son gün ise CS:GO turnuvasında finale kalan Arena Bulls ile Sangal Esports kıyasıya yarıştı. Kazanan ise Sangal Esports oldu. Oyun severler, 88. İEF’den bir hayli memnun ayrıldı.  

 
Torbalı'da mühür kalktı, göçüğün yaraları sarılıyor
 
CHP’li 200 kadın Bayındır’da buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in kültür-sanat rehberi: Yeni haftada nerede/hangi etkinlik var?
Kentte yeni haftada da sanatseverler için geniş bir yelpaze açılacak.
Sanatta İEF Lozan üçgeni
Sanata ve sanatçıya verdiği değerle öne çıkan İzmir Enternasyonal Fuarı, ...
88. İEF’de 'hazine avı' heyecanı!
On gün boyunca eğlenceyi doruklarda yaşatan 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
 
Festival öncesi Kavacık duvarları rengarenk
Karabağlar Belediyesi’nin 21-22 Eylül tarihlerinde yapacağı Kavacık Üzüm ...
Opera Italiana Academy Foça’da konser verdi
Foça Belediyesi’nin ev sahipliğinde 12 - 17 Eylül tarihlerinde atölye ...
Güzelbahçe Pir Sultan Abdal'ı sahnede andı
Halk Ozanı Pir Sultan Abdal , Güzelbahçe Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli ...
 
İEF Menderes standında piyano resitali
88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Menderes Belediyesi standında ...
İzmir’de heykel şöleni başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 7’nci kez düzenleyeceği Uluslararası ...
İzmir Fuarı'nda Onur Akın rüzgarı
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 7'nci gününde, çim konserleri kapsamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri