POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP 'isim' istedi: Başka parti lehine çalışanlara ihraç
CHP 'isim' istedi: Başka parti lehine çalışanlara ihraç
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
20 Haziran 2020 Cumartesi - 10:09

İzmirli girişimciden engelli ve yaşlılar için sahil yürüteci

İzmirli girişimci Nilay Öztunalı, engelli ve yaşlıların sahilde yürüyüş yapabilmeleri için plaj sandalyesi ve sahil yürüteci tasarladı. Bu sandalye ve yürüteç sayesinde sahilde keyifli vakit geçirmekten mahrum kalan engelli ve yaşlı vatandaşlar, bu yaz hem denize girip hem de kumsalın tadını çıkarabilecek.

İzmirli girişimciden engelli ve yaşlılar için sahil yürüteci

Girişimci Nilay Öztunalı, engelli ve yaşlıların sahilde kolayca yürüyüş yapabilmeleri için sahil yürüteci tasarladı. Antibakteriyel kumaş ve suda paslanmayan malzemelerden yapılan, kumda batmayan ve suda yüzebilen yürüteç sayesinde engelli ve yaşlı vatandaşlar, sığ bölgelerde denize de girebilecek. Plaj sandalyesi ise kişilerin deniz kenarında rahat vakit geçirmesini, yüzebilmesini ve aynı zamanda hareket edebilmesini sağlıyor. Nilay Öztunalı, Türkiye'de bir ilk olarak ürettikleri ürünlerin devlet desteği ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmasını istediğini söyledi. Firmasının yaşlı, engelli ve hareket kabiliyetleri kısıtlı kişilerin plajda ve denizde rahat edebilmelerini sağlayacak ekipmanlar ürettiğini söyleyen Nilay Öztunalı, "Sahil yürüteci Türkiye'de bir ilk olarak üretildi. Özellikle plajlarda engelli, yaşlı ve yürüme güçlüğü çeken kişilerin en büyük ihtiyacı kumda batmayan ve suda yüzebilen ekipmanlardı. Özellikle koronavirüs döneminde plajlarda, insanlardan uzak doğal ortamlarda vakit geçirme ihtiyacı arttı. Sahil yürüteci sayesinde engelli ve yaşlılarımız, kumsallarda çok daha rahat vakit geçirebiliyor. Aileleri daha rahat hareket edebiliyor. Bu sayede plajlara ulaşabiliyorlar. Daha önce ekonomik yönden masraflı Avrupa'dan ithal edilen ürünler tercih ediliyordu. Devlet desteğimiz henüz yok, birçok medikal cihaz gibi bazı SGK destekleri bu ürünlerimizde yok. Gönlümüzden geçen, daha fazla insanın devlet desteğiyle, bu ürünlere daha kolay ulaşabilmesi. Amacımız insanların, plajlarda, yazlık yerlerde, otellerde, kamplarda, arabasının bagajında rahatlıkla bulundurmalarını sağlamak. Türkiye'de bu işi yapan ilk ve tek yerli üreticiyiz" dedi.



'SUDA SALLANSA DA DEVRİLMİYOR, ÇOK RAHAT'

Bypass ameliyatı geçirmesi nedeniyle yürümekte zorluk çektiği için sahil yürütecini kullanan Şeref Candemir (65), "Tekerlekleri ve kullanımı çok rahat. Herkese tavsiye ederim. Hepimizin başına bir şey gelebilir, engelli de olabiliriz. Suda yüzebilmesi çok güzel. Kendimi iyi hissettiğim zaman suyun kenarına bırakıyorlar beni, sallansa da devrilmiyor. Çok rahat kullanılıyor" diye konuştu.

Ailesinin yardımıyla sahilde plaj sandalyesi ile vakit geçiren serebral palsi hastası Barış Bilgiç (27) ise, "Denize girdim, çok iyiydi. Ama deniz soğuktu, üşüdüm" dedi.

Baba Mustafa Bilgiç ise "Plajlarda engellilerin kolaylıkla denize girebileceği şartlar yok. Bizler bu tür ürünleri kendi imkanlarımızla edinmeye çalışıyoruz ki çocuklarımızı denizle buluşturalım. Keşke herkes için mümkün olsa. Bu konuda devletin ve belediyelerin desteklerini bekliyoruz. Tüm zorluklara rağmen çocuğumuzu denize ulaştırmak istiyoruz. Çünkü denizdeki tuzlu suyun kaldırma kuvveti, özellikle serebral palsi hastası çocukların tüm kaslarının çalışmasını sağlıyor. Çok faydalı. 24 yıldır fizyoterapiyle iç içeyiz ama en büyük yararı denizden aldık" diye konuştu. (DHA)

 
Bornova’da hurda araç sorununa son: Bir neşter de 5. Sanayi Sitesi’ne
 
Bakan Akar: Şu ana kadar 700'den fazla hedef vuruldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe 21 Haziran 2020 Pazar 11:25

Elinize sağlık çok güzel yaptığınız deniz araçı Nilay hnm,sizin ile nasıl iletişim kurarız.Benimde oğlum engelli denize giriş,çıkış sıkıntılı.araca sahip olmak isterim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altaylı taraftarlar, Mahmut Amcalarını unutmadı
Karabağlar ilçesindeki bir grup Altay taraftarı, tek başına tek göz ve ...
Baro başkanları Ankara'ya yürüyor
Avukatlar yasasının değiştirilmesine ilişkin teklifi protesto eden baro ...
İzmir'de şok eden görüntü: Caddede pompalı tüfekle gezdi
Buca ilçesinde, caddede elinde pompalı tüfekle gezen bir kişi olduğu ihbarı ...
 
İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 81 tutuklama
FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 56 ...
Menderes'te çöp tesisine halk seti!
Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesinde kurmayı planladığı, katı ...
İzmir'de 5 yılda 90 bin sakız ağacı fidanı
Dünyada üretimi ve ticareti Yunanistan'ın tekelinde olan sakız üretiminin, ...
 
Danıştay'dan YKS iptaline ilişkin karar
Danıştay 8. Dairesi, YKS'nin yapılmasına ilişkin kararın iptali istemiyle açılan davayı reddetti.
Burak Oğuz davasında flaş karar!
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevde alınan, ardından tutuklanan Urla ...
Mahkemeden 'bir kilometrelik hız aşımı' kararı!
D-100 kara yolu Acıbadem mevkisinde 88 kilometre/saatlik hız limitini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri