POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: İsrail'in katliamları durdurulmalı
Erdoğan: İsrail'in katliamları durdurulmalı
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
27 Nisan 2018 Cuma - 13:14

Kadın dayanışması örnek mağaza oldu!

Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer alması amacıyla kurulan Ellerimizle Platformu, kadınların el emeği ürünlerini satarak aile ekonomisine katkı sağlayacağı ilk mağazasını 21 kadın üyesinin desteğiyle açtı. Kadınların iş hayatında daha etkin yer alması gerektiğini belirten Platform Başkanı Sevgi Deringöz, mağazanın İzmir’de örnek bir çalışma başlattığını söyledi.

Kadın dayanışması örnek mağaza oldu!

Çalışma hayatında kadınların emekleriyle daha fazla yer almasını sağlayacak örnek bir girişim daha hayata geçti. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden bir araya gelen 21 girişimci kadın, kurdukları Ellerimizle Platformu çatısı altında ilk mağazalarını İzmir’deki açtı. El işi ürünlerin satılacağı mağaza ile kadınlar, hem aile ekonomilerine katkı sağlamayı hem de güç birliği yaparak Türkiye’ye örnek olmayı hedefliyor. 



Üçyol Metro İstasyonunun hemen yanındaki mağazanın açılışında konuşan Ellerimizle Platformu Başkanı Sevgi Deringöz, kadınların ekonomik hayata entegrasyonunun toplumsal hayatın zenginleşmesiyle eş değer olduğunu söyledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Deringöz, mağazanın ticaretten öte iş dünyasında yer almak isteyen kadınlar için moral ve motivasyonunu artırıcı bir güç olduğunu belirterek, “Biz, Türkiye’nin farklı kentlerinden bir araya gelmiş bir kadın platformuyuz. Amacımız, ekonomik ve sosyal hayatta kadınlarımızın daha fazla yer almasını sağlamak. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalar meyvesini verdi. Bugün, ilk mağazamı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 



Platform olarak bir süre önce el işi ürünleri, internet sitesi üzerinden sergilediklerini kaydeden Deringöz, “Tabi ki, ülke çapında hizmet vermeyi kendimize görev edindiğimiz için kadınlarımızın yaptıkları çalışmaları önce internet ortamında sergilemeye başladık. O kadar çok talep gelmeye başladı ki, bir süre sonra bunları daha farklı platformlarla insanlarımıza ulaştırmaya karar verdik. Bu noktada Ellerimizle Dergisi fikri ortaya çıktı. Hızlı bir hazırlık aşamasından sonra dergimiz, yayın hayatına başladı. Böylece kadınlarımızla iletişim kuracağımız yeni bir kanalımız daha oldu. Bu da doğal olarak bizi yeni bir girişim başlatmamız için motive etti” dedi. 

21 KADIN GİRİŞİMCİ
Yaptıkları araştırmalar sonucunda ürünlerin ticari olarak kazanç getirecek bir noktada bulunması gerektiği fikrine vardıklarını açıklayan Deringöz, “Sonuçta yaptığınız işte para kazanmak elbette önemli ancak bunu, kurumsal bir çatı altında ve resmi olarak yapmak gerekiyor. Sonuçta bizler ülkesin seven insanlarız ve kendimize dedik ki, ‘kazancımızı paylaştığımız kadar vergimizi de sonuna kadar öderiz.’ İşte böylece mağazamız 21 kadın girişimcimizin küçük tasarruflarıyla hayata geçti. Bu, bir kişinin girişimi değil kadınlarımızın başarısıdır. Burada Ankara’dan gelen arkadaşımız da var İstanbul ya da Edirne’den gelen de… Esas mesele kadınlarımıza yeni yollar açabilmek. Bunu başardığımızı da düşünüyoruz” ifadesinde bulundu. 

HEDEF SAYIYI ARTIRMAK
İzmir’in sosyal hayatta kendine has bir duruşu olduğunun altını çizen Deringöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette bu girişimin İzmir’den başlatılması bir tesadüf değil. Burada önemli olan yapılacak çalışmanın ne kadar etkin ve faydalı olacağı. Burada ben yok, biz var. Dolayısıyla İzmir’in o çok yönlü yapısı içinde “biz de varız” demek için bu çalışmayı başlattık. Önümüzdeki dönemde kentimizde ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde benzer bir yapılanmayla yol almak istiyoruz. Önemli olan dağa varmak değil yola çıkmak. Biz aşılmayacak dağın olmadığını düşünüyoruz. Bizlere bu süreçte destek olan herkese, içtenlikle teşekkür ediyoruz.” Açılış konuşmasının hemen ardından kadınlar, ürünlerinin ilk satışını yapmaya başlarken; yapılan çekilişte misafirlere çeşitli hediyeler verdiler. 

 
Bahçeli'den Abdullah Gül'e flaş çağrı!
 
CHP'de başvuru tarihi ve İzmir'in seçim üssü belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıtta ÖTV indirimi sinyali!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, akaryakıtta ÖTV indirimine gidilebileceğini söyledi.
Özel ayakkabılar Fuar İzmir'de vitrine çıktı
İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen 43. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta ...
Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı: İzmir'de ne kadar satılacak?
İzmirde 350 gram Ramazan pidesi 2,5 liradan satılacak.
 
İzmir'de taksiciler vergi indirimi istedi
İzmir'de taksiciler, kendilerine bir kereye mahsus tanınan ve Haziran ...
Borsa tarımda büyümeyi hedefliyor
İZMİR Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yeni dönemin ...
İzmir'in turizm cennetinde '75 desibel' kararı!
İzmir'in turizm cenneti Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi'nde geçen yılların ...
 
Son moda ayakkabılar Fuar İzmir vitrininde!
İZFAŞ tarafından 24 – 27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 43. Shoexpo ...
Başkan Özgener ilk mecliste değişimi başlattı
İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mahmut Özgener, ...
Tütün ihracatçılarının yeni başkanı belli oldu!
Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ömer Celal Umur seçildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri