POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
6 Mart 2018 Salı - 13:48

Karabağlar'da 'alkol izni' tartışması: CHP Grubu'ndan detaylı açıklama

Uzundere Rekreasyon Alanı’nın sınırlı bölgesinde alkol izni verilmesi Karabağlar Meclisi'nde AK Parti Grubu'nun ret oyuna rağmen CHP'li üyelerin oyuyla geçti. Karabağlar Meclisi CHP Grubu'ndan AK Parti'nin ret gerekçelerine ve revizasyona ilişkin detaylı açıklama geldi.

Karabağlar da  alkol izni  tartışması: CHP Grubu ndan detaylı açıklama

GERÇEKİZMİR - Karabağlar Belediyesi'nin Uzundere Rekreasyon Alanı'nı daha aktif hale getirmek ve sosyal yaşama daha fazla katkı koyma adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında kritik proje revize aşamasında alkol tartışması çıktı. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde projelendiren ve Karabağlar Eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm döneminde de ortaya çıkan çalışmaya son şeklini vermek ve başta Nasrettin Hoca Heykeli ve düğün salonu-kafeterya alanlarının daha kullanışlı hale gelmesi için yeni bir revize girişiminde bulundu.

Proje revize işlemi kapsamında sosyal tesisler geliştirilirken rekreasyon alanın bir bölümünde sınırlı kalmak koşuluyla alkol izni meclise sunuldu. Belediye meclis toplantısında bu durum tartışmalara neden olurken AK Parti Grubu karara karşı çıkarak ret oyu kullandı. Önerge, CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Tartışmaların uzaması üzerine CHP Grubu kamuoyuna açıklama yaptı.  

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
AKP’li meclis üyeleri bu önergenin aleyhinde oy kullanmışlardır. Gerekçeleri ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Uzundere’de yapılması planlanan Gençlik Merkezi’nin rekreasyon alanına yakınlığıdır. Ayrıca yine meclis görüşmelerinde AKP’li üye tarafından belirtildiği üzere, kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve istismara alkolün neden olduğu iddiası da bir diğer gerekçedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki;

- Söz konusu Gençlik Merkezi’nin Uzundere Rekreasyon alanı ile yakınlık ilişkisi içinde olmadığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da doğrulanmış ve bu doğrultuda gerekli izin alınmıştır. Diğer taraftan,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na karşı kazandığı davaya rağmen hazinenin halen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmemekte direndiği parseller nedeniyle, Karabağlar halkının sportif amaçlar için gereksinimi olan Gençlik Merkezi, bir türlü yapım aşamasına geçememiştir.

- Yine Uzundere bölgesinde bulunan 87 ha’lık alan, belediyemizin tüm çabasına rağmen, Hazine Müsteşarlığı tarafından TOKİ’ye devredilmiştir. Karabağlarımızın ve dolayısıyla belediyemizin, İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü ve diğer acil tesisler için böyle bir alana çok büyük bir gereksinimi varken; alan, konut yapımı amacıyla TOKİ’ye devredilmiştir. Belediyemiz tarafından yeniden elden geçirilen imar plan çalışmaları da göstermiştir ki, Karabağlar’da yeni konut alanına gerek yoktur.

- Bir diğer sorun ise; Karabağlar Kaymakamlık binası önündeki ‘çukur alan’ olarak ifade edilen bölgedir. Yıllardır tüm uyarılarımıza ve önerilerimize rağmen Karabağlar’a kazandırılamamıştır.

- İlçemizde Bakanlar Kurulu kararlarıyla riskli alan ilan edilen bölgelerden biri de 540 ha’lık, yaklaşık on beş mahalleyi kapsayan yerleşim bölgesidir.  2012 yılından bu yana, altı yıldır hiçbir şey yapılmayan söz konusu alanın 101 ha’lık konut bulunmayan kısmında, yine tüm itirazlarımıza kulak tıkanmış ve yaklaşık 4250 adet konutun yapımına ve satışına davranılmıştır. Bu durum, Karabağlar’da yenileşmeyi ve kentsel dönüşümü engellemektir.

- Yunus Emre mahallesinde halen inşaatı devam etmekte olan, kaymakamlığımızın uhdesindeki spor tesisi yıllardır tamamlanamamıştır.

Karabağlar Belediyesi AKP meclis grubunun, bizimle birlikte, belediyemize katkı vermeleri gereken daha birçok konuyu yazmak mümkündür. Tüm bu konular acil olarak gündemdeyken, AKP belediye meclis grubunun Uzundere Rekreasyon alanındaki kısıtlı bir bölgede – iki adet restoran bulunmaktadır – alkol ruhsatı konusunda sözde bir duyarlılık sergileme çabası bir yönüyle çelişkili bir başka yönüyle ise manidardır.

Diğer taraftan; alkol ile çocuk ve kadın istismarı arasında kurulan ilişki, ülke gerçeklerini yansıtmamaktadır. Ensar, Pozantı, Gerger ve benzeri olaylar, kadınlarımızın yaşam tarzına yönelik olarak yapılan açıklamaların yanı sıra gerçekleştirilen saldırılar ve siyasi sorumluluk makamındaki bir bakanımızın, üstelik de bir kadın bakanımızın, “Bir kereden bir şey olmaz” şeklindeki açıklaması hafızalarımızın en derininde yer etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak bizler, her konuda olduğu gibi bu konuda da sorumluluğumuzun ve halkımızın bize duyduğu güvenin bilinci içinde davrandık, davranıyoruz ve davranacağız. Önümüzdeki süreçte tüm sorunların sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar meclis grubumuz, AKP’nin bugüne kadar halkımızın duyarlılıklarını kötüye kullanma çabalarının şimdi de Karabağlar özelinde gündeme geldiğini görmekten dolayı üzgündür"

 
AK Partili Sürekli anlattı: Bağımlığa karşı Bahar Projesi!
 
Göztepe teselli buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP-SP buluşmasında önemli mesajlar!
CHP heyeti, Saadet Partisi'ne ziyarette bulundu. Görüşme sonrası iki partiden ...
CHP'de 6'sı İzmir'den 48 vekilden tüzük manifestosu!
Partili 48 milletvekili 'Demokratik Tüzük, Demokratik CHP, Demokratik ...
CHP İzmir Milletvekili'nden örgüte 'tüzük kurultayı' mektubu!
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, kurultaya sayılı günler kala, "Hiçbir ...
 
Erdoğan'dan sert tepki: Batsın sizin kararınız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ''Şu ana kadar ...
İYİ Parti İzmir’de ilk kongre heyecanı: Kaç delege oy atacak/kimler seçilecek?
İYİ Parti’de ilk İzmir kongresi 10 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek. ...
Bahçeli: Hadımsa hadım idamsa idam!
MHP lideri Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedneiyle kadına ...
 
Dışişleri: Pentagon sözcüsü saçmalamış!
Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning'in basın toplantısında Türkiye'nin ...
Sürpriz tur: Kocaoğlu'ndan 3 il başkanına 'Ankara' dosyası!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu siyasi partilerin il başkanlıklarını ...
CHP’li Gençler: Şeker fabrikaları vatandır!
14 fabrikanın satış yöntemiyle ayrı ayrı özelleştirilmesine karar verilmesine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri