POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Otomobil otobüs durağına girdi: 4 ölü, 5 yaralı
Otomobil otobüs durağına girdi: 4 ölü, 5 yaralı
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
9 Mart 2021 Salı - 09:11

Karakayalı'dan çarpıcı İnce ve Kırkpınar çıkışları, 'kaybedilen ilçe' önerisi!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, çarpıcı siyasi çıkışlara imza attı. CHP’nin kaybettiği ilçeler için ‘aday 3 yıl önceden belirlensin’ önerisi getiren Karakayalı, yeni parti kurma hazırlığındaki İnce için, “Koca bir çınarın bir dalı gitmiş önemli değil” dedi. Başkan Karakayalı, AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar için, “Yüzünü görmedim. Hiç buluşmadık. Gelmiyor, gelmesini isterim” dedi.

Karakayalı dan çarpıcı İnce ve Kırkpınar çıkışları,  kaybedilen ilçe  önerisi!

GERÇEKİZMİR - Kemalpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Rıdvan Karakayalı, Gerçekizmir’e açıklamalarda bulundu.

Gazeteciler Sercan Avcı ve Mehmet İşler’in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Karakayalı net ifadeler kullandı.

2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yürüten sonrasında ise koltuğu AK Parti’ye kaptıran ve 2019 yerel seçimlerinde tekrar seçimi kazanarak göreve gelen Başkan Karakayalı ilçede yürütülen çalışmalara dair bilgiler verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kırsal kalkınma hamlelerine değinen Karakayalı, Ankara’dan ilçeye destek gelip gelmemesiyle ilgili de konuştu.

Siyasi gündeme ayrı bir parantez açan Karakayalı, Muharrem İnce ve yeni parti konularında çarpıcı çıkışlara imza attı.

MAAŞLARI ÖDEDİĞİMİZDE ‘OH BE’ DİYORUM!
Gerçekizmir: Daha önce de bu görevi yapmış bir başkansınız. Yerel yöneticilik zorlaşıyor mu, kolaylaşıyor mu?

Rıdvan Karakayalı: Olumsuz tarafları ok artmış durumda. Büyükşehir kanunuyla ilçe belediyelerindeki gelirler ve manevra alanları kısıtlandı. Örneğin su, kanalizasyon, mezarlıklar, imar Büyükşehir’de. Ben burada imar yapmaya kalksam Büyükşehir onayı olmadan hiçbir şey yapamam. Gelirlerimizin yüzde 80’i budandı. Şu an ilçe belediyeleri Büyükşehir’in birim amiri burada. İlçe belediyeler Büyükşehir’in herhangi bir müdürü. 2009’da zaten belde belediyeleri kapandıktan sonra başlı başına farklı bir duruma geldi. Böyle giderse bizim hiçbir iş yapma gücümüz yok. Ekonomik sıkıntı da çok fazla… Maaşları ödediğimizde ‘oh be’ diyorum.

Gerçekizmir: Yerel yönetimlerdeki bu ekonomik sıkıntıların çözümü, reçetesi var mı?

Rıdvan Karakayalı: Mutlaka var. İller Bankası’ndaki payımızın arttırılması ve tam verilmesi lazım. Bu döneme başlayalı 2 yıl oldu, hak ettiğim payı tam olarak hiç alamadım. Hep kesinti oluyor. Kesintiler artarak devam ediyor. Bir laf var. Güneş çarığı sıkıyor, çarık ayağı sıkıyor! Devlet de olacak ki bize versin. Böyle olmayınca da benim payım tam gelmezse o zaman ben de iş yapamaz hale geliyorum. Pandemi bunun cabası oldu. Hizmet sektörü kalmadı, her yer kapandı. İnsanlar işsiz kaldı. Gıda yardımı yapıyoruz. Farklı yardımlar yapıyoruz. 1 yıldan beri belediyeler buraya yoğulaştı. Burası Kiraz üretim bölgesi… 2 bin kişi hasat zamanı dışarıdan geliyor.  Nasıl barındıracağız bu insanları? Geçen dönem yaşadık. Allah’a şükür bir tane insan hastalanmadan süreci çok iyi atlattık. Ulaşım işlerini halettik. Barınma ihtiyaçlarını giderdik. Çok büyük başarı… Biz kırsal kesimde bunlarla uğraşıyoruz. 30 tane köyümüz var.

DEVLETE 5 YIL BOYUNCA 1 KURUŞ PARA ÖDEMEMİŞLER
Gerçekizmir: Bütçe hazırlanırken öngörmediğiniz ve açılmak durumunda kaldığınız miktar nedir?

Rıdvan Karakayalı: 96 milyon lira borçla almış bir belediyeyim. Şu an 14 yıl borç ödeyeceğim, İller Bankası’na ipotek altındayım.

Gerçekizmir: Ne kadar ödediniz?

Rıdvan Karakayalı: 20 milyon lirasını ödedik. Devlete 5 yıl boyunca 1 kuruş para ödememişler. Onları ödüyoruz. Ve yatırım yapıyoruz. Demek ki bütçeyi düzgün idare edersen, çarçur etmezsen oluyor. Seçimlere 6 ay kala parke taşı döşediler. İller Bankası’ndan para çekmişler. Bu memleketin altyapısı olmadan bu taşları döşemeyin. Şimdi hepsini söküyorum. 12 milyon lira onun parasını ödeyeceğim. Kongre merkezi yapmışlar, neyin kongresini yapacaklarsa 3 yıl ödemesiz, şimdi ben ödüyorum. Faiziyle beraber 26 milyon.

Gerçekizmir: Mecliste azınlık olma durumunuz var, bunu nasıl aşıyorsunuz?

Rıdvan Karakayalı: Aşıyoruz işte, beni düşünün artık. Şu an durumumuz iyi de, engel çıkardılar. Üniversite getireceğiz diyoruz, hayır diyorlar. Meyve işleme kurutma fabrikası kuruyorum şimdi, bakalım ne olacak. En büyük hedefim meyve işleme fabrikası ve üniversite. Üniversiteyi getirmeye çalışıyoruz, mutlaka getireceğiz. Ulucak’taki binayı istedikleri doğrultuda onarıyoruz. Kongre merkezini üniversiteye çevirmeye çalışacağız. Bir otopark projemiz var. Allah’a şükür iyi gidiyoruz.

Gerçekizmir: Pandemide neler yaptınız? Ayrıca Kemalpaşa’da risk durumu nasıl?

Rıdvan Karakayalı: 2-3 ay önce pik yapmıştık. Günde 8 cenazeye kadar çıkmıştı. Şu anda sıfır… Burası üretici bir yer. Tarım yapılıyor. Geçen hasat döneminde Büyükşehir ile beraber müthiş bir sınav verdik. Gönüllüler ordusu geldi. Çiftçiye 4 kişilik bir ekip verdiğimizde 30 günde en azından cebine 10 bin lira para kaldı. Yevmiye vermemiş oluyor. Bu da büyük destek oldu. Hastalık o zaman patlama noktasındaydı, önlemler aldık. Türkiye’nin her yerinden işçiler geldi.  Barınma ihtiyaçlarını giderdik. Hizmet sektörüne faydalarımız oldu. Gıda paketleri dağıttık. Kahvehanecilere şeker ve çay dağıtacağız. Üreticiden alıp dağıtıyoruz. Buraya yemek alıyoruz mesela 1 ay birinden öteki ay diğerinden alıyoruz. Bir şey alınacaksa bir ay başkasından diğer ay başkasından alıyorum. Para ilçede içeride kalıyor. 10 kuruş fazla olsun benim esnafım kazansın. Halk Kart çıkarıyoruz, indirimler olacak. Kemalpaşa’da seçim kazanmak kolay değil, 24 saat çalışman gerekiyor.

RIDVAN KARAKAYALI TERTEMİZ YÜZDÜR BURADA!
Gerçekizmir: AK Parti’nin İzmir’deki kalesi olarak görülen Kemalpaşa’da seçimi nasıl kazandınız? O dönemde Ankara’dan yatırımlar geldiği söyleniyordu, şu an durum nedir?

Rıdvan Karakayalı: Kötüyü görmeyen iyinin halinden anlamaz. Çok güzel bir laftır bu. Kötüyü gördüler, Rıdvan Hoca bir taneymiş dediler! Halka yakın, çalması çırpması yok, kapısı her zaman açık, herkes elini kolunu sallayıp girebiliyor, korumasız dolaşıyor, koruma ordusuyla dolaşmıyor, burnu büyük değil. Rıdvan Karakayalı Kemalpaşa’ya 42 yılını vermiştir. 1980 yılından beri ben buradayım. Öğretmenlik, okul müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü yaptım, profesyonel futbolculuk, amatör futbolculuk, dershanecilik yaptım ondan sonra belediye başkanı oldum. Çiftçilik, esnaflık yaptım. 55 yaşının altının yarısından çoğu benim, eşimin öğrencisidir. Rıdvan Karakayalı tertemiz yüzdür burada! Burada AKP artı MHP yüzde 75’tir. Yüzde 5 de Saadet Partisi vardır. Yüzde 20 oy oranından biz genel seçimlerde 31 bin oy aldık. Bu yapıdan aldık. Acaba neden? 4 bin 776 kişi taşıdılar seçimlerde. Ona rağmen aldık. Son 3 ayda belediye bütçesinden harcadıkları para 20 milyon. Son 3 ayda 5 milyon kredi çekmişler, harcamışlar. Öyle olmasına rağmen burada Millet İttifakı olarak kazandık. İYİ Parti’yle bir ittifak yaptık, devam da ediyor. Hiç kimsenin ummadığı bir başarı kazandık. Genel merkez de, il başkanım da inanmıyordu. Geçen gün Disiplin Kurulu Başkanımız Uğur Bayraktutan buradaydı. Genel Başkanımıza söyleyin, ben her ortamda söylüyorum dedim; kaybedilen ilçelerin belediye başkan adayları en az 3 yıl önceden atanmalı. Önceden sahada çalışmalılar.  14 milletvekilim var. Bergama’ya gideceksin, orada 15 gün kamp kuracaksın. İl başkanım, il yöneticilerim, genel merkez yöneticilerimiz, ‘burada başkan adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?’ anket yap, şunu yap, bunu yap. Sen 2024’e hazırlan diyeceksiniz. 2014’te seçimi kaybettim. 2 arkadaşıma gittim, 2019’da başkan adayı yapalım, 7/24 arkandayım dedim, ikisi de kabul etmedi. Ondan sonra ben yola çıktım. Bu başarının temeli erken başlamaktır. Düğün, dernek, cenaze, yaz, kış çalıştım. Çeşme’de yazlığım var, gidemedim. Daha da gidemem zaten. Genel başkanımıza rapor et dedim. Biz İzmir’de 5 belediye kaybettik. Atayın 3 sene önceden, çalışmaya başlasın. İlişkiler kursun. O şekilde kazanılır. Alaşehir’i 76 yıl sonra kazandık. Niye? Ahmet Başkan’ım 3 sene önceden açıklandı ve çalışmaya başladı. Ben burada olmayan bir şeyi başardım. Bir belediye başkanı kazan, kaybet aday gösteril, tekrar kazan. Türkiye’de azdır. En büyük başarım erken çalışmaya başlamamdır.

BEN GÜCÜM YETTİĞİNCE BİR DÖNEM DAHA GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
Gerçekizmir: Rıdvan Karakayalı, ‘ben yokum’ dediğinde CHP burada ne yapacak. Sözlerinizden isminizin seçim kazanılmasında etkili olduğunu anlıyoruz. CHP’nin burada ileride başka bir adayla seçim kazanması için çalışma yapıyor musunuz?

Rıdvan Karakayalı: CHP’yi burada müthiş güçlendireceğiz. İnanıyorlar. Şu anda farklı bir duruma geldi iş. AK Parti’nin kalesi algısı kırıldı. Şu anda Türkiye’nin ekonomik durumu, yapısı iyi mi? İyi değil. Kesinlikle bu algı kırılacak. Mutlaka ve mutlaka bir kişi çıkacaktır. Birkaç isim var, onlar şimdiden ön plana çıkmaya başladı.

Gerçekizmir: Bu hazırlık bir sonraki dönem için mi? Yoksa siz bir dönem daha götürmeyi düşünüyor musunuz?

Rıdvan Karakayalı: Ben gücüm yettiğince bir dönem daha götürmeyi düşünüyorum. Buna genel merkez karar verir tabii. Hata yapmadan götürürsek, hizmet verirsek, halk isterse olur. Anket yapıyoruz. Şimdilik düşüncemiz o. İnsanın bir garantisi yok. Türkiye’de 3 sene sonra ne olacak? Kestirebilir miyiz? Mümkün değil. 2014’te kaybettiğim için o çalışmayı yapmıştım.

Gerçekizmir: AK Partili belediyeden sonra siz devam ettiniz. Ankara’dan yatırım alıyor musunuz?

Rıdvan Karakayalı: Burada 5 yıl boyunca 360 tane İŞKUR’dan işçi çalıştı. Ortalama 300 diyeyim. Yıllık belediyeye maliyeti 18 milyon lira. Belediye 25 kuruş para vermiyor çünkü. Bana İŞKUR şu an 200 kişi versin, Kemalpaşa’yı uçururum! Seçimi kazandık, hepsini 1 Nisan’da geri çektiler. Yalvardım. Ne olur 50-100 kişi verin. Özel şirketlere veriyorlar belediyeye vermiyorlar. CHP’li olduğum için vermiyorlar. Geçen dönemde 100 milyon kasada kalmış, bu bizim bütçemiz. Nerede o para? Taşa gitti, ben ödüyorum. Kongre merkezine gitti. Kongre merkeziyle düğün salonunu yan yana yapmışlar. Bir yerde kongre olacak bir yerde insanlar oynayacak. Dalları bastı kiraz! Bomboş duruyor, 3 tane adam nöbet tutuyor, 30 bin lira para veriyorum.

Gerçekizmir: Gölpark projesi ne durumda? Sizden önceki başkanın vizyon projesiydi.

Rıdvan Karakayalı: Orada gölet olmasaydı o proje yapılır mıydı? Yapılmazdı. 2009-2014 yılları arasında devletin bin günde bin gölet projesi vardı. DSİ’ye gittim. Benim 9 tane çok güzel derem var dedim. Bir tanesi yıllık 22 milyon metreküp su taşıyor. Yıllık toplamı 75 milyon metreküp su kapasiteli yerim var. Bu su Nif Dağları’ndan doğuyor, 1 saat sonra Gediz’e dökülüyor. Gediz’den yarım saat sonra da körfeze dökülüyor. Ama biz büyük enerji harcayarak 150 metreden su çıkarıyoruz, çiftçimize şu an saati 51 liradan, o zaman 21 liraydı, su veriyoruz. Bir yerden su akıp gidiyor, diğer taraftan yerin dibinden büyük paralar harcayarak çiftçimize su veriyoruz. Müdürün karşısına geçtim, ‘Ne dersin, yüreğin kabul ediyor mu?’ dedim. ‘Başkanım çok haklısınız, Türkiye’nin her yerinde DSİ müdürlüğü yaptım bana hiçbir yetkili gelip bunu anlatmadı’ dedi. Yardımcısını çağırdı, ekibi toplayın dedi. Bir cumartesi geldiler ve oradan itibaren başladık. 7-8 tane dere tespit ettiler. Ben kısa donla dolaşıyordum Yiğitler Deresi’nde bir ölçüm yeri vardır, baraj yapılacak diyorlardı. O ölçüm yapan adam emekli oldu, bizim buraya daha baraj yapılmadı. Söyledikten sonra başladı. O gölet yapıldı, onlar üzerine almamış, ben belediye üzerine aldım. Şu an çiftçiye tonu 50 kuruştan su veriyoruz. Yıllık masrafı da 200 lira.

VEKİL KIRKPINAR’IN YÜZÜNÜ GÖRMEDİM!
Gerçekizmir: İlçenizden çıkan bir milletvekili var. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar Kemalpaşa İlçe Eski Başkanı aynı zamanda. Kırkpınar ile istişare yapılıyor musunuz? Bir araya geliyor musunuz?  Bölgenin sorunlarını Ankara’da dile getiriyor mu?

Rıdvan Karakayalı: Yüzünü hiç görmedim. Ancak bazı düğünlerde denk gelirsek o kadar… Burası onun memleketi. Burada yaşıyor. Şimdiye kadar hiç yanıma gelmedi. Nasılsın demedi. Hiç buluşmadık. Hiçbir ilişki yok. Gelmiyor. Gelmesini isterim. Burası bir belediye... Demokratik bir seçime girilmiş, kim kazanmışsa kazanmış, sen milletvekilisin artık. Ülkene hizmet için gelmişsin. Hiç koordinasyon yok. 'Başkanım isteğin var mı' asla yok. Gelmedi maalesef!  

ÜNİVERSİTE, BİNAMI İSTESİN 1 AY İÇİNDE ÇADIRA ÇIKARIM
Gerçekizmir: Üniversite kazandırma girişimiz var. Bir dönem kriz oldu. Ne durumda bu çabanız?

Rıdvan Karakayalı:  Üniversite gelip bana, ‘Başkanım bu belediyeyi istiyorum’ diyecek. 1 ay içinde çadıra çıkarım, veririm binayı. ‘Üniversitenin buraya gelmesi için ben size ne verebilirim?’ diyorum. Kongre merkezi yapılıyor. Kültür merkezini vereceğim. Yerlerimi vereceğim. Nerede destek? Geçen dönemde Bağyurdu-Ören- Armutlu sahaları vardı. Ortak kullanım hakkını verin dedim. Buraya UEFA standartlarında futbol sahası yapacağım. 2 buçuk sene alamadım. Bütün her şeyini ben yapacağım. Gençlerimiz toprak sahadan kurtulup çimde oynayacak. O zaman AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’a gittim. ‘Sayın başkanım ben buralara futbol sahası yapacağım. Ben yapacağım. Ortak, sizin olsun” dedim. 2 buçuk sene sonra verdiler, Armutlu sahasını yetiştirebildim. Şimdi Bağyurdu ve Ören için ihaleye çıktık, başlıyoruz. Nerede destek? Buyur, şimdi hızlı bir şekilde meyve işleme fabrikasını yapıyorum, haydi önümü açsınlar. Bir an evvel yapalım, üreticimiz, halkımız kazansın. Halkın yanındayız ya, niye köstek olmaya çalışıyorsunuz? Ankara’dan olumsuz cevap gelmiş, Allah Allah! İmar barışıyla Türkiye’yi gecekonduya çevirdik hep beraber. Kemalpaşa akıyor, önünü alamıyoruz. 4 tane ekip kurduk başa çıkamıyoruz. Çiftçilerin para kazanacağı yere olumsuz görüş veriyorsunuz.

Gerçekizmir: İlçe örgütüyle aranızdaki uyum nasıl? Bazı belediye başkanları müdahaleci oluyor, sizin tavrınız ne yönde?

Rıdvan Karakayalı: Herkes sınırını bilmeli! Ben belediye başkanı olarak bilmeliyim örgüte karşı. Örgüt de belediye başkanına karşı bilmeli. Bu çizgiyi aşmadığımız sürece, herkes işini yaptığı müddetçe çok güzel geçiniliyor. Bana bir adım gelene ben 10 adım giderim. Arkamdan dedikodu yapmak bir insana yakışmaz. Şu andaki ilçe başkanımızla dört dörtlükten daha öte bir ilişkimiz var. O görevlerini, sorumluluklarını, yerini biliyor, ben de biliyorum. Kadın ve gençlik kollarımızla müthiş uyum içindeyiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Dünyanın en güzel uyumu var. Herhangi bir sıkıntım yok. Hedef burada CHP’yi yüceltmek ve halka inandırmaktır. Örnek ben oluyorum, ilçe başkanımız, yöneticilerimiz oluyor. CHP’ye burada bakış açısı çok farklıydı.

Gerçekizmir: Seçildiğiniz oy oranıyla şimdiki arasında nasıl bir değişim var?

Rıdvan Karakayalı: Olumlu bir gelişim görüyorum. Pandemide, depremde müthiş çalışma örneği gösterdik. Hiçbir ilçenin yapmadıklarını yaptık ve İzmir’de… Depremde 3 öğün yemek verdik, battaniye dağıttık, döner kurdurdum. Pandemi sürecinde sosyal birimlerimiz çok çalıştı. Cenazeye giderler, doğan çocuğa fidan veririz, çantalarımızı veririz, kahvelere destek sunuyoruz. Şu an çok iyi gittiğimizi düşünüyorum.

CHP, TÜRKİYE’NİN ÇİMENTOSUDUR!
Gerçekizmir: Muharrem İnce’nin partiden ayrılmasını nasıl yorumluyorsunuz? Yeni bir parti kuracak. Parti örgütünüz ya da arkadaşlarınızda Kemalpaşa’da bir geçiş olur mu?

Rıdvan Karakayalı: Mutlaka zararı dokunur. Ama CHP 100 yıllık koca bir çınar. Ben bu yaşıma geldim, çok partiler kuruldu. Partilerin birçoğu adam gitti parti bitti oldu. Simge insanlar gitti. Ama CHP öyle değil. Koca bir çınar. CHP, Türkiye’nin çimentosudur! Laik ve çağdaş yüzüdür. Atatürkçü yüzüdür. O olmasa zaten her şey biter. Aslan gibi ayaktayız. Koca bir çınarın bir dalı gitmiş önemli değil. O dal çok güçlü köklerden bir daha yerine gelebiliyor. Kim ne yaparsa yapsın CHP’yi Türkiye’de laik, çağdaş düzen olduğu müddetçe kimse yıkamaz. Kimse CHP’nin yerini tutamaz. Yanılıyorlar, yapmasınlar! Diğer partilere çanak tutuyorlar. Hiç hoş değil. Herkes tekrar yuvaya döner diye düşünüyorum. Hiçbir etki de yapacağını zannetmiyorum.

İNCE YORUMU: BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU!
Gerçekizmir: Siyasi hayatını bitirdiğine yönelik yorumlara katılıyor musunuz?

Rıdvan Karakayalı: Olabilir. Sayın Muharrem İnce’ye bu parti her şeyi verdi. Cumhurbaşkanı adayı yaptı. Kendisi demeç verdi, ‘asla genel başkanımın karşısına çıkmam, o bana görevler verdi, asla aday olmayacağım’ dedi. Peki, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Söz ağızdan çıkar ve mert insanların sözüdür. Cumhurbaşkanı adaylığında hep beraber koşturduk, çok çalıştık. Seçim günü, ‘50 bin avukatla kapıda olacağım’ dedikten sonra bırak kapıda olmayı yok olan bir insansın. Önce onun hesabını vermesi lazım. Nereye gittin sen o gece, ne yaptın? Adam kazandı niye dedin? Genel başkanımız ona ‘her tarafa gidebilirsin, il başkanına gidebilirsin, buyur’ dedi. Belki iyi bir şekilde davransaydı bugün genel başkan adayı olabilirdi. Genel başkanımız, ‘buyur kardeşim’ diyebilirdi. Tutarlı olsaydı… Bunlar benim kendi düşüncelerim.

Gerçekizmir: CHP’yi iktidara yakın görüyor musunuz?

Rıdvan Karakayalı: Kesinlikle görüyorum. En yakın olduğu dönemden bahsediyorum. Kesinlikle bugünler farklı günler olacak. Ekonomik sıkıntılar ortada. Ben halkın içindeyim, dolaşıyorum. İnsanlarlayım. Pazar alışverişimi kendim yaparım. Millet sıkıntıda. O kadar çok pahalı ki.

Gerçekizmir: Tunç Soyer’in açıkladığı tarım politikalarını nasıl buluyorsunuz?

Rıdvan Karakayalı: Tarıma değer verme süreci Aziz Kocaoğlu ile başladı. Türkiye’de arazi yolunun asfaltlanmasını Aziz Başkan başlatmıştır. Tunç Başkan şu an başarıyla devam ettiriyor. Müthiş bir olay… Eşi Neptün Hanım zaten Köy-Koop’un başkanı. O da biliyor, ben de biliyorum, Türk tarımının kalkınması kooperatifleşmeden geçer. Avrupa’daki çiftçilerin yüzde 99’u örgütlüdür. Ben Hollanda’ya, Almanya’ya gittim. Gidersin bana 1 kilo elma ver dersin bahçesinden asla vermez. Yiyeceksen al, para istemem ama satmaz. Git kooperatife der. İstersen 100 euro ver. Kooperatif garantilidir. Hollanda’nın tarım ihracatı 130 milyar doları buldu. Bizde 14 buçuk-15 milyar dolar! Dünyaya gıda satıyorlar. Bizim de bu şekilde olmamız lazım.

 
İşten çıkarma yasağı 2 ay uzatıldı!
 
"Türk kadınının gücü her şeyi başarmaya yeter"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eriş’ten ‘İnce’ mesajı, çarpıcı ‘liste’ iddiası ve Soyer övgüsü!
Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, dostlukları eskiye dayanan yeni parti kurma ...
Avcı sordu, Sındır yanıtladı: Kocaoğlu, genel sekreterlik, Bornova, ön seçim…
Gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili ...
CHP'li Özkan'dan 'İzmir Anayasası' çağrısı, çarpıcı Urla-Menemen mesajları ve İnce yorumu!
CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan gazeteci ...
 
‘Kültürpark'a Dokunma Grubu’ soruyor: Bu acelenin nedeni ne?
Gönül Soyoğul sordu, Grubun doğal sözcüsü Reşat Kutucular yanıtladı.
Büyükşehir ‘sığıntı’ yapılamaz!
Gönül Soyoğul sordu, Hasan Topal yanıtladı... Eski İzmir Mimarlar Odası ...
'9 Kere Leyla' ve İzmirli 3 genç yazar!
Ezel Akay’ın son imzası, başrollerini Demet Akbağ ile Haluk Bilginer’in ...
 
Başkan İduğ ile gündem: Kimsenin koltuğuna göz diken biri değilim!
Gerçekizmir’e konuşan Bornova Belediye Başkanı İduğ, koronavirüs salgını ...
Prof. Dr. Ercan: Bu Sisam depremi! Eğer merkez İzmir olsaydı...
Gönül Soyoğul sordu, Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yanıtladı...
CHP'nin 2 numarası Böke ile ülke ve İzmir gündemi: Devleti yeniden kuracağız!
Gönül Soyoğul sordu, CHP'nin İzmir Milletvekili Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yanıtladı...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri