POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
30 Kasım 2021 Salı - 14:42

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tepki, örgüte talimat!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faize karşıyım" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Sen faize karşıysan çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin kardeşim" dedi. CHP Lideri ayrıca, "Bütün il , ilçe başkaları, kadın ve gençlik kolları herkesten ortak talebim söylediğimiz her sözü gittiğiniz her yerde dillendireceksiniz. Ortak bir ses Türkiye coğrafyasında yankılanmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Erdoğan a tepki, örgüte talimat!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faize karşıyım" ifadelerine tepki gösterdi.  Faiz politikası üzerine TL'deki sert değer kaybı üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Sen faize karşıysan çiftçinin, esnafın faiz borcunu sileceksin kardeşim" diye belirtti.

Asgari ücret tarıtşmaları ile ilgili de açıkalamarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret vergi dışı tutulmalı" önerisini yaptı.

"FİTİL FİTİL BURNUNUZDAN GETİRİRİM"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iaddia ettiği "Mafyadan ayda 10 bin lira maaş alan siyasetçi" çıkışını hatırlatan Kılıçdaroğlu Erdoğan'a, "İçişleri Bakanı’na 'Sen bizi rezil ettin, rüşvet alan siyasetçi kim' diye soracaksın" diye seslendi.

Geçen günlerde Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan yatırım anlaşması üzerine de konuşan Kılıçdaroğlu, "Ordunun HAVELSAN’ına, ROKETSAN’ına, ASELSAN’ına el koyarsanız, satarsınız fitil fitil burnunuzdan getiririm" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Gönül ister ki sözlerime acı haberlerle başlamayayım ama maalesef hayatın akışı içinde bu tür olaylarla zaman zaman karşılaşıyoruz. İmranlı Belediye başkanımızı bir trafik kazasında kaybettik. Allahtan rahmet diliyoruz, İmranlıların başı sağ olsun. Bütün imkanlarını değerlendiriyordu iş dünyasından destek alıyordu ama acı bir olayla hayatı sona erdi, hepimizin başı sağ olsun.

Mustafa Cengiz de uzun süredir tedavi görüyordu birkaç kez kendisini aramıştım ama o da gözlerini yumdu. Galatasaray camiasının başı sağ olsun. Tahir Elçi, gücünü dostluktan yana kullanan bir insandı ama maalesef katledildi. Hâlâ davası devam ediyor, yakından takip edeceğiz. Kendisini de saygıyla anmak hepimizin ortak görevi olmalı."

ERDOĞAN'A "FAİZ" TEPKİSİ
"Ekonominin içinde bulunduğu durumu sadece tv ekranlarından değil alandan da gözlüyoruz. Bütün arkadaşlarım Türkiye genelinde olağanüstün bir çaba harcıyorlar. Türkiye coğrafyasını her yerine gidiyorlar bizzat vatandaşı dinliyorlar aynı zamanda çözümlerimizi de anlatıyorlar. Hepsinden ortak talebim bütün il , ilçe başkaları, kadın ve gençlik kolları herkesten ortak talebim söylediğimiz her sözü gittiğiniz her yerde dillendireceksiniz. Ortak bir ses Türkiye coğrafyasında yankılanmalı. Biz Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye hazırız diyeceksiniz özgüvenle.

6 ayda bütün çarklar dönecek. Herkes üretecek herkes kazanacak. Ülkeyi büyüteceğiz, ülke kazanacak. Bunları yapacağız. Bu tablolar bir taraftan yaşanırken dramatik bir olayla karşılaştım İbrahim Kaya Tatarlı köyünden bir çiftçimiz. Mazot ve gübre alıyor Tarım Kredi Kooperatifi'nden, ödeyemiyor, kredi çekiyor. Sonra tutuklanıyor. Avukatlar devreye giriyor ve hapisten çıkıyor, İbrahim Kaya şunu söylüyor; 'Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 71 faizle çiftçinin boğazını sıkmakta.' Bir de çıkıyor 'Ben faize karşıyım' peki bu ne? İbrahim kaya adına söylüyorum sen faize karşıysan sana önersin çiftçinin esnafın faiz borcunu sileceksin, sileceksin, sileceksin kardeşim. Silmiyorsun faizi indirdim diyorsun, hangi faizi indirdim kardeşlim! Bu rezalet nedir. İbrahim kardeşim söylüyorum hiç meraklanma az kaldı, bütün çiftçinin bütün esnafın faiz borcunu sıfırlayacağız.

Yüzde 50 cinsiyet kotası bakalım hangi parti destek verecek hangi destek vermeyecek. Teklifte fermuar da var. Yani listenin sonuna kadınlar yok ikisi beraber. Bizim kadın milletvekillerimiz bütün partilerin kadın milletvekilleriyle görüştüler. Şimdi ben sayıları 400’e yakın kadın sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine sesleniyorum; bugünü izleyin. Eğer ret oyu verirlerse seçimde onlara ders vermek sizin en doğal hakkınız olacak."

5 MADDE SIRALADI
"Sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun iyi de bu noktaya memleketi kim getirdi?19 yıldır bu memleketi CHP mi yönetiyordu Sen yönetiyorsun. 20 yılın sonunda geldin ekonomide Kurtuluş savaşı vereceğiz. Eleştirmek kolaydır ama biz yine de sorumlu bir partinin genel başkanın olarak öneriler getireceğim. Eğer sen gerçekten de bu ülkede bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım sana, yerine getir vallahi her türlü desteği vereceğim:

1) Hemen ekonomik sosyal konseyi topla kardeşim. Yani bir anayasal kurum olan ve rahmetli Ecevit döneminde kurulan ekonomik sosyal konseyi topla. Önce bunları bir dinle sizin derdiniz nedir diye. Ne diyordu tebdili kıyafetle gideceğiz' ne gerek var ya, gideceksin emeklilerin temsilcisine ne derdiniz var diye soracaksın. Dernekleri çağıracaksın bu tüccarın ne derdi var diye soracaksın. Yok efendim biz sormayacağız tebdili kıyafetle öğreneceğiz Hangi çağda yaşıyorsun sen kardeşim. Sen bu sorunu çözmekte samimiysen bu sorunu yaşayanı dinleyeceksin.

2) Hemen ve derhal bir genelge çıkaracaksın devlette israfa son veriyorum diyeceksin. Kim israf yaparsa yani fakirin fukaranın vergilerini çarçur ederse hesabını soracağım diyeceksin. Bu kadar açık. Bana diyor ki bir sorun bakalım helal nedir haram nedir' diye. İsraf haramdır. Sen israfı savunuyorsun ben israfa karşıyım. Sen benim samimiyetimi öğrenmek için kalbimi yarıp da ona mı baktın? Ben samimiyim arkadaşlar, ben kul hakkı yemekten çekinirim. Devleti yönetenlerin israftan kaçınmak zorundadır. İsrafı temel kural haline getirirsen olmaz. Genelge çıkarıp benim 13 tane uçağım var bunun 5-6'sını satıyorum diyeceksin. Milletine örnek olacaksın. Millet de bu sefer diyecek ki 'Bunlar galiba samimiler.' Arkadaşlar neyinize yemez bir araba iki araba ya! Açlıktan çocuğunun karnını doyuramayan annenin halini biliyor mu bunlar!

3) Sen gerçekten de ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen dövizle verdiğin garantileri hem yapım hem de yoldan geçerle dövizle verdiğiniz paraların tamamını Türk Lirası'na veriyoruz diyeceksin. Birileri itiraz eder, hiç korkma ve çekinme bu kardeşin sonuna kadar yanında olacaktır. 

4) Adaletsizliklerden kaçınacaksın. Çıkıp 'Devletin dini adalettir ben bu ülkede adalete kim karşı çıkıyorsa karşısında beni bulacaktır, mahkeme kararlarını kim uygulamıyorsa ben gereğini yapacağım' diyeceksin. Öyle bir tablo! Adalet, dünyanın düzeni adalet üzerine kurulu. Adaleti bile darmadağın ettiler. Devletin milli sırları olabilir ticari sırrı olamaz. Yeni bir şey mi keşfettin. Benim vergilerimle yol yapıyorsan kaça yaptığını açıklayacaksın kardeşim! Adalet o kadar soylu bir kavram ki inanlarımızdan da inanç önderlerimizden de gerekli dersi alacaksın. Hz. Ömer kendi işini yaparken kendi, devletin işini yaparken devletin mumunu yakıyor. Bizim devlet yönetiminde aradığımız adalet budur işte.  Devlet olarak diyeceksin ki devlet milletime borçlu olmaz. Eğer devlet olarak bir şeyler satın alıyor ve parasını zamanı gelince ödemiyorsan devlete duyulan güven sarsılır.

5) Rüşvetçileri, beytülmale el uzatanları,  yolsuzluk yapanları tüyü bitmemiş çocuğun hakkını yiyenleri devlet yönetiminden uzaklaştıracaksın. Başarılı olmak istiyorsan devlette liyakati sağlayacaksın. Süratli bir şekilde bunları ayıracaksın devlet yönetiminden. Bunu yapman ve samimi olman için önce şunu yapacaksın; şu ayda 0 bin dolar alan siyasetçi kim? Çağıracaksın, İçişleri Bakanı'nı çağıracaksın, 'Kardeşim sen bizi rezil ettin ya kim bu her ay 10 bin dolar adam? Benim etrafımda gezenlerden biri mi bu?' soracaksın. Ayrıca süratli bir şekilde rüşvet alan atadığın büyükelçileri geri çekeceksin. 'Rüşveti yolsuzluğu bu topraklarda asla yaşatmayacağım' diyeceksin."

"KENDİ SİYASİ İKBALİN İÇİN NASIL MEZE YAPARSIN!"
"Bunları Erdoğan'ı çok sevdiğim için mi söylüyorum? Hayır efendim ülkemi sevdiğim için daha büyük acılar yaşamayalım diye öneriyorum. Erdoğan bunları yapar mı? Keşke yapabilseydi, yapmasını da isterdim. ama bunları yapmak yerine yolsuzluk yapanları adaletsizliğe ortam hazırlayanları hala korur ve kollarsan söylediğin hiçbir şey doğru değil. Erdoğan bunları yapacağına 'Efendim memleketin beka sorunu var', millet takmadı. 'Efendim dış güçler var', E sen neredesin? Bu dış güçler seni yönetiyorsa MB başkanı sürekli değiştiriyorsun. 'Dünya bizi kıskanıyor', Bu laflarla mı sen ekonomide sen kurtuluş savaşı vereceksin, bu laflarla mı milleti kandıracaksın. Şimdi bir de kendisini güçlü kılmak için MGK’yı bu işlere meze yapmaya başladı, devletin en saygın kurumunu kendi siyasi ikbalin için nasıl meze yaparsın! Hani askeri vesayet vardı ne oldu bu askeri vesayete? Şuna inanıyor, damadının söylediği bir söz kulaklarında yer etmiş; Erdoğan aya dört şeritli yol yapsa millet ona inanır.' Yemezler artık onu!

Ordunun ROKETSAN'ına ASELSAN'ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm."

 
İzmir'de bir korkutan deprem daha!
 
Merkez Bankası'nda kritik istifa!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüsset civan 1 Aralık 2021 Çarşamba 16:12

Sayın başkanım 1957 den beri CHP nin bir askeriyim tesbitlerinize aynen katılıyorum devamlı tam destek tünelin ucu görünüyor İnşallah ülkemizi bu ucube sistemden kurtaracağız başarılar diliyorum

Yorumu oyla      0      0  
Coşkun Aktaş 1 Aralık 2021 Çarşamba 15:11

Sayın Kılıçtaroğlu''nu tebrik ediyorum. Dürüst ve cesur davranışından dolayı kendisini kutluyor. insanlık adına yapılan tüm söylem ve çalışmalarını destekliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Mansur Yavaş bundan sonra dikkat etsin!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş'a "Bundan ...
AK Parti Torbalı'dan 'bozuk yol' tepkisi
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Torbalı Belediye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'düşük faiz' mesajı
Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ...
 
''Yolsuzluk dosyaları akıyor, zamanı gelince paylaşacağız''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlara yönelik “Kanunsuz emirlere ...
İYİ Partili Çıray'dan Çavuşoğlu'na 5 kritik soru!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ...
CHP'de YDK oy birliğiyle onadı: Eski belediye başkanına ihraç!
CHP YDK'sı Bayraklı Eski Belediye Başkanı Karabağ'ın dosyasını 3 kişilik ...
 
AK Parti Selçuk'tan 'satış' tepkisi!
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Girbiyanoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Sengel’in, ...
AK Parti Menemen'de 'Erdoğan' gururu!
AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayip ...
Erdoğan'dan İzmir'de engelleri aşan buluşma: Ne mesaj verdi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yaparak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri