POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
'Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir'
"Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir"
Bankada sistem arızası: Milyonlarca dolar çekildi
Bankada sistem arızası: Milyonlarca dolar çekildi
27 Mayıs 2022 Cuma - 21:33

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yeni sorular!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesinin TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD'deki bir vakfa 1 milyar lira aktardığı ve kaçacağını iddia etmesinin ardından yeni paylaşımlarda bulundu.

Kılıçdaroğlu ndan Erdoğan a yeni sorular!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt olarak bir dizi 'TURKEN' paylaşımı yaptı.

Erdoğan’ın vakıflar aracılığıyla ABD’ye para aktarıldığına dair iddialarından dolayı tazminat davası açtığı Kılıçdaroğlu, bu sefer isim vererek “Bu vakıflar üzerinden paraları transfer ettiren, oğlun Bilal Erdoğan. Parayı alan tarafta ise kızın Esra Albayrak var. Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine. TURKEN paravan bir vakıftır, amacı ABD’ye servet ve insan transferidir” dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ABD’de kurulan TURKEN Vakfı ile ilgili Erdoğan’a sorular sordu ve “Erdoğan, aile üyelerin paralel hayat kurma telaşı içindedirler. Şimdi kurmaylarını ara ve bu akşam aHaber’e koşmalarını söyle” şeklinde devam etti.

"Erdoğan, aile içinde anlaşırsınız ve çıkar milletimize doğruları söylersiniz diye bekledim ama görüyorum ki sen, davalarla algı yaratma peşindesin. O zaman ortamı daha fazla bulandırmana izin vermeden, herkesin zaten artık bildiğini buradan da söyleyeyim" diyerek söze giren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"TURKEN PARAVAN BİR VAKIFTIR, AMACI ABD’YE SERVET VE İNSAN TRANSFERİDİR"

  • Erdoğan, aile içinde anlaşırsınız ve çıkar milletimize doğruları söylersiniz diye bekledim ama görüyorum ki sen, davalarla algı yaratma peşindesin. O zaman ortamı daha fazla bulandırmana izin vermeden, herkesin zaten artık bildiğini buradan da söyleyeyim.
     
  • Bu vakıflar üzerinden paraları transfer ettiren, oğlun Bilal Erdoğan. Parayı alan tarafta ise kızın Esra Albayrak var. Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine. TURKEN paravan bir vakıftır, amacı ABD’ye servet ve insan transferidir.

"SENİN DAVA AÇMANI BEKLİYORDUM"

  • Güya yurt yapıyorlarmış. Nerede yapıyorlar devasa plazayı? Manhattan’da. ABD’nin en pahalı finans merkezinde. Finans merkezine yapılan bu ultra lüks bina bittiğinde kime ait olacak? Türkiye'ye mi ait olacak, yoksa paravan vakfa mı? Bu vakıf kimin Erdoğan?
     
  • Aynı paravan kurum, çiftlik de satın alıyor. Neden alıyorlar bu çiftliği Erdoğan? Senin dava açmanı bekliyordum, öncelikle kara para merkezi haline getirdiğin bu vakıfların bu devasa paraları nereden aldıklarını açıklamalarını isteyeceğim o davada.

"KURMAYLARINI ARA VE BU AKŞAM AHABER’E KOŞMALARINI SÖYLE"

  • Ayrıca 2021-2022 yılllarında ülkemizden bu paravana daha ne kadar para transfer edildiğini de soracağım. Malum bu bilgiyi hala gizliyor senin paravanlar. Erdoğan, aile üyelerin paralel hayat kurma telaşı içindedirler. Şimdi kurmaylarını ara ve bu akşam aHaber’e koşmalarını söyle.
     
  • Buradan “Bu da rakam mı ki” diyen aklıevvellere sesleniyorum: Milletten çalınan 1 kuruş bile rakamdır ve haramdır! Ayrıca paylaşmamın sebebi yolsuzluğa dikkat çekmek değildir -zaten onu herkes biliyor-, amacım bir para kaçırma sistemini ifşa ederek çalışamaz hale getirmektir.

"UTANIN VE UYANIN"

  • Bu paravan vakıflarla bir sistem kurulduğunda zaten rakamlar kaçınılmaz şekilde devasa hale gelir. Bu yüzden sistemi anlamak gerekir. 1 Lira'nın dahi çalınmasını önleyebilirsem, ben bununla gurur duyarım.
     
  • Son olarak şunu söylüyorum: İnsanımıza tepeden bakmaya son verin, insanımız o 1 Lira'ya bile muhtaç hale getirilmiştir. Bu milletin fakir fukarasından utanın. Utanın ve uyanın.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Ensar Vakfı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV), ABD’deki ‘paravan bir vakfa’ toplamda 1 milyar lira gönderdiğini söylemişti. Bu vakfın, Ensar ve TÜRGEV’in ortak kurduğu TURKEN Vakfı olduğu belirtilmişti.

CHP lideri, ABD’deki vakfın yönetiminde Erdoğan’ın ailesinden bir üyenin bulunduğunu belirtirken, “Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara… Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz” demişti.

Söz konusu iddiaları reddeden Erdoğan, CHP liderine tazminat davası açmıştı. (Cumhuriyet)

 
Narlıdere'de Kültür Günleri zamanı
 
İzmir merkezli FETÖ operasyonunda yeni gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den CHP’li Yücel’e jet 'koku' yanıtı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin İzmir’de yaşanan koku ...
Kılıçdaroğlu'nun iddiaları sonrası o ilçede pankart savaşları: CHP'den AK Parti'ye jet yanıt!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iki vakıf aracılığıyla yurtdışına para ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf iddiası üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ...
 
Erdoğan'dan vakıf iddiasına tarihi belgeyle yanıt!
Vakıflar aracılığıyla yurtdışına para kaçırıldığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye 'kötü koku' yanıtı: Hala maskeyle gezmelerinin nedeni...
CHP İl Örgütü'nün Ödemiş ve Kiraz'da 2 gün sürecek saha mesaisi başladı. ...
CHP'den Van'da 248 başkanla 'seçim' kampı!
CHP’nin üç gün sürecek ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’ Van’da başladı. ...
 
AK Parti İzmir'den 27 Mayıs darbesi açıklaması
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde ...
Çavuşoğlu'ndan NATO'ya terörle mücadele mesajı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hazırlanan yeni stratejik konsepte ...
"Atatürk Havalimanı'nda bir pist açık tutulacak"
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde pazar günü gerçekleşecek fidan dikimi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri