POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
15 Aralık 2020 Salı - 10:08

Konak Belediyesi'nde Avrupa heyecanı!

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner unvanını almak için çalışmalarını tamamlayan Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine başvurusunu yaptı.

Konak Belediyesi nde Avrupa heyecanı!

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) kapsamında bugüne dek gerçekleştirdiği tüm etkinlik, organizasyon ve çalışmaları Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin değerlendirmesine sunan Konak Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner ödülü için başvurusunu tamamladı. Aynı zamanda yapılan çalışmalar ile ilgili bir film hazırlayan Konak Belediyesi bu filmi Avrupa konseyine gönderdi. Konak Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda gerçekleşen başvurunun sonucu ise 2021’in şubat ayında belli olacak. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin değerlendirmesinin ardından belirlenecek partner şehirlere ödülleri Konseyin Fransa Strasbourg’daki binasında verilecek.

Yeni yatırım kapıları aralanıyor

Konak Belediyesi’nin AYDH Partner Şehir unvanını alması ile birlikte, hem kentin hem de Konaklıların önünde birçok kapı açılacak. Konak, Avrupa Konseyine üye 47 ülke arasında tanınan bir şehir haline gelecek. Konak’ın ve Konak Belediyesi’nin üye ülkelerde daha tanınır olması ise yeni hibe programları, proje ortaklıkları, uluslararası üyelikler ve uluslararası kardeş şehir ilişkileri kurulmasına; dolayısıyla da yeni kamu yatırımları yapılmasına imkan sağlayacak. Ayrıca  “Avrupa Ödülü, Avrupa Şeref Plaketi, Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Diploması” gibi başka ödül ve unvanların da önü açılacak.

Sivil toplum kuruluşları anahtar oldu

Konak Belediyesi’ni Avrupa’nın en prestijli unvan ve ödüllerinden olan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner şehri olmaya götüren yolda ise sivil toplum kuruluşları ile yapılan işbirlikleri anahtar oldu. 2020 yılı için “Yerel demokrasi: güven inşa etme” temasının uygulandığı AYDH çalışmalarında Konak Belediyesi ve STK’lar birlikte hareket etti. AYDH’nin, Avrupa'nın her yerindeki yerel yönetim faaliyetlerine vatandaşın katılımını artırma hedefinin en güzel örneklerinin verildiği Konak’ta, öncelik gençlere verildi.  Gençlerden gelen talep üzerine Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile ilgili röportajlar yapıldı. Gençlerin yanı sıra Konak sınırları içerisindeki kadın dernekleri ve dezavantajlı kesimlerin yararına dernekler başta olmak üzere, sivil toplum temsilcilerine Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ile ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı. AYDH kapsamında yıl boyu yapılan bütün faaliyetlerde sivil toplum kuruluşları paydaş olarak seçilerek çalışmalar, demokratik katılımın teşvik edilmesine yönelik yapıldı. Bu çalışmalar arasında dikkat çeken İklim Krizi Sempozyumu, Demokratik Katılım Çalıştayı, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri ve daha birçok çalışmada sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edildi.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir?

"Avrupa Yerel Demokrasi Haftası" (European Local Democracy Week - ELDW), Avrupa Konseyi'nin 47 üye devletinin tümünden yerel yetkililerin vatandaşlarıyla sorunlar hakkında bir araya gelmek ve onlarla etkileşim kurmak için halka açık etkinlikler düzenlediği yıllık bir Avrupa etkinliğidir. Amaç, özellikle yerel düzeyde demokratik katılımı teşvik etmek, vatandaşları yerel yönetimlerin nasıl çalıştığı konusunda bilinçlendirmek ve yerel karar alma süreçlerine katılma fırsatları hakkında bilgilendirmektir. Faaliyetler yıl boyunca düzenlenmekte olup özellikle 15 Ekim haftası bu kapsamda etkinlik ve faaliyetlerin yapıldığı en yoğun haftadır. Yerel demokrasinin Avrupa ülkelerinde kilit rolünü vurgulamak ve vatandaşların demokrasiye güvenmesini sağlamak amacıyla, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2020 yılı için “Yerel demokrasi: güven inşa etme” teması seçilmiştir.

 
Bornova Belediyesi’nden sivil katılım hamlesi
 
İzmir’de o partiden müftülüğe flaş başvuru: Ekonominin düzelmesi için de dua okunsun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden sivil katılım hamlesi
Bornova Belediyesi, sivil toplumu ve katılımı güçlendirmeyi hedefleyen ...
İzmir'in tarihi sokağına modern dokunuş
Büyükşehir Belediyesi, Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırmayı ...
Başkan Kılıç'ın 'anket' gururu: Türkiye'de ikinci!
Avrasya Araştırma Türkiye’de ilk kez yaptığı 2020 Seçim Simülasyonunu ...
 
İzmir'de bir ilk: Sadece kadınlar üretiyor!
Karaburun Belediyesi’nin yarımadadaki tarımsal ürünlerin daha fazla katma ...
İzmir'de taşkına karşı sahile kumdan set!
İzmir’de etkili olan şiddetli yağışlar Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir ...
Meclis’te ‘uyarı yazısı’ tartışması, Soyer’den ‘şeref meselesi’ çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, meclis üyelerine gönderdiği ...
 
Efes Selçuk'ta sözleşme bayramı: Yüzde 45,5 artış!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel, “Vicdan rahatlığı ile hak ile eşitlik ...
Çiğli'ye Avrupa Spor Kenti onuru, Gümrükçü'ye Genel Merkez'den özel tebrik!
Avrupa Spor Kentleri Federasyonu’nun düzenlediği organizasyonda “2021 ...
İzmir'de 4 günlük yağış raporu ve Tahtalı'da son durum... Soyer ne mesaj verdi?
İzmir’de aylardır süren kuraklığın ardından son dört günde meydana gelen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri