POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
2 Temmuz 2021 Cuma - 17:23

Marble İzmir için geri sayım başladı!

Sektörün en önemli küresel buluşmalarından biri olan Marble İzmir Fuarı, 25-28 Ağustos 2021 tarihlerinde fuarizmir’den kapılarını açacak. Fuar kapsamında yapılan hazırlıklar, sektörü bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen online basın toplantısında aktarıldı. Çeyrek asırlık yaşını geride bırakan Marble İzmir, pandeminin ardından vites yükselterek sektöre yeniden dinamizm katacak.

Marble İzmir için geri sayım başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. Fuar kapsamında yapılan hazırlık ve fuara yönelik bilgilendirmeler, 2 Temmuz Cuma günü gerçekleşen online basın toplantısında aktarıldı.

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu ile basın temsilcileri katıldı.

Vites yükseltiyoruz
Fuar hazırlıkları ile ilgili bilgilendirme yapan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “25 yılda 47 katılımcıdan bin 100 katılımcıya, 400 ziyaretçiden 77 bin ziyaretçiye ulaşmış durumdayız. Giderek yenilenen ve güçlenen, hem sektörün fuarı beslediği hem de fuarın sektöre can damarı olduğu bir döngüden söz ediyoruz. Bu yıl da, olumsuz geçen pandemi süreci sonrasında sektörümüz için ticaret ve ihracat fırsatı yaratmış olacağız. Aşılanma süreçlerinin hız kazanmasıyla birlikte fuarımıza dünyanın birçok bölgesinden ziyaretçi getireceğiz. Sektörel birliklerimiz ve T.C. Ticaret Bakanlığımız ile birlikte çok kapsamlı bir alım heyeti çalışması yürütüyoruz. 16 ülkeden birlik başkanlarını ağırlayacağız. Uluslararası Taş Kongresi ve Dünya Taş Forumu’na ev sahipliği yapacağız. Satın alımcılar rezervasyonlarını yapıyorlar. Otellerimizde doluluk oranları artmış durumda. Sonuç olarak biz kaldığımız yerden vites yükselterek sektörümüze ihtiyaç duyduğu dinamizmi kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. 

Sektörün fuar kenti İzmir’dir
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, fuarın İzmir’de düzenlenmesinin önemine değinerek; “İzmir’de gerçekleştirilen bu fuar, tüm Türkiye’nin ve sektörün sahiplendiği, katılımın en yüksek olduğu fuardır. Günümüzde artık dünya fuarlarının ülkeler özelinde tek bir kentin kaldırabildiği dönemlere geçtik. Dolayısıyla İzmir’in sektörümüzün fuar kenti olduğunu vurgulamak istiyorum özellikle. Pandemiden çıkış yılı olarak bu sene özel bir yıl yaşıyoruz. Sektörümüzde hiçbir firmanın mağdur edilmeyecek olması, fuarın olumlu gideceğinin bir göstergesi. Amerika’da düzenlenen Coverings Fuarı’na önümüzdeki hafta milli katılım gerçekleştireceğiz. Verona Fuarı Eylül ayında yapılacak. Dolayısıyla Marble İzmir Fuarı’nın bu yıl yapılması önem taşımakta” ifadelerinde bulundu.  

Birlikten güç doğacağına inanıyoruz
Sektörün fuardaki emeğine değinen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “20 yılı aşkın süredir bu fuara emek vermiş bir sektör var. Bu emeği ayakta tutan da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Sonuna kadar direndi ve sektöre dünyanın en büyük üç fuarından birini kazandırdı. Biz de birlikten güç doğacağına inanıyoruz. Alım heyeti programı için bakanlık ile görüşmelerimizi sağladık. Şu an fuar tarihlerinde otellerin doluluk oranının artması bizim için umut vaat ediyor. Tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bu bizim fuarımız, ülkemizin ve sektörün fuarı
Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, onca yıldır emek verilip bugüne kadar getirilen fuara sahip çıkmanın herkesin görevi olduğuna değinerek; “Ülke olarak zor dönemlerimiz olacak, dünyada da zor günlerden geçeceğiz. Ama bu süreçler içerisinde elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu bizim fuarımız, ülkemizin ve sektörün fuarı. İZFAŞ da bu fuara son derece emek verip dirayetli bir tavır koyuyor. Fuarın iyi geçmesini ve sektöre ışık tutmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu ise, fuarın bu yıl hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Hazırlıklar son hızıyla devam ediyor
26. Marble İzmir Fuarı kapsamında 2021 Ocak ayından itibaren çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Orta Doğu, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Avrupa Ülkeleri’nde faaliyet gösteren  temsilcilik firmalar ile anlaşma sağlandı. Ziyaretçi çalışmaları kapsamında Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, Rusya, Çin, İtalya, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin ticaret ataşeliklerine fuar hakkında bilgilendirme ve iş birliği çağrısı yapıldı. Dünyanın dört bir yanında tanıtım çalışmaları devam ederken; yurt dışı ve yurt içi ticari birliklerle alım heyeti programları için iş birliği sağlandı. Alım heyeti programları kapsamında iş birliği yapılan ülkeler ve faaliyet bölgeleri ise şöyle:

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB): Amerika ve İtalya,
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB): Birleşik Krallık, İtalya ve Orta Doğu,
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB): Katar ve Kuveyt
İzmir Ticaret Odası: Çin ve Uzak Doğu ülkeleri
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB): Almanya ve Fransa

Marble İzmir 2021 Fuarı’na Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn, Çin, Fransa, İngiltere, İtalya, Rusya, Suudi Arabistan gibi ülkeler başta olmak üzere pek çok ülkeden yabancı ziyaretçi bekleniyor.
 

 
İzmir'de 200 gram ekmek 1,80 lira oldu
 
Başkan Soyer'den 'maaş' çıkışı: Asıl konu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 200 gram ekmek 1,80 lira oldu
İzmir'de 200 gram ekmeğin 30 kuruş artışla 1,80 liradan satılacağı belirtildi.
Korkunç son: 5 yaşındaki çocuk yem makinesinde ölü bulundu!
İzmir'in Tire ilçesinde 5 yaşındaki kız çocuğu, yem karma makinesinin ...
İçişleri'nden İBB'ye kurban kampanyası izni
İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye bağlı İstanbul Vakfı'nın kurban bayramı ...
 
Fırında satırlı dehşette yeni gelişme!
Karabağlar ilçesinde börek fırınında elindeki satırı savurarak çevreye zarar veren kişi tutuklandı.
Orhanlı köylülerinin JES zaferi buruk kaldı
Orhanlı Mahallesi'nde özel şirket tarafından yapılmak istenen jeotermal ...
Ekmek fırınında tepki çeken görüntüler
Van'ın Erciş ilçesi Kocapınar Mahallesi'nde, ekmek fırınında çalışan personelin ...
 
İki ilçede kaçak makaron operasyonu!
İzmir'in Buca ve Seferihisar ilçelerinde düzenlenen operasyonda çok sayıda ...
Plansız konuma düşen İnciraltı'ndaki arazi hizmet alanı olarak belirlendi!
İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nin geçmiş yıllarda verdiği karar ile plansız ...
MİT tırları davasında 18 sanığa verilen cezalar onadı
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, FETÖ mensuplarınca Adana ve Hatay'da MİT tırlarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri