POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
2 Temmuz 2021 Cuma - 11:32

Plansız konuma düşen İnciraltı'ndaki arazi hizmet alanı olarak belirlendi!

İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nin geçmiş yıllarda verdiği karar ile plansız konuma düşen İnciraltı'ndaki arazi belediye hizmet alanı olarak belirlendi. Alanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi faaliyetleri ile birlikte belediye hizmetlerine yönelik tesislerin yer alabileceği belirtildi.

Plansız konuma düşen İnciraltı ndaki arazi hizmet alanı olarak belirlendi!

Mehmet İŞLER/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova'nın İnciraltı Mahallesi'nde bulunan bir parseli belediye hizmet alanı olarak belirledi. Alan için hazırlanan nazım imar planları askıya çıktı. Raporda arazinin geçmişine yönelik bilgiler de verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde olan arazinin Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi faaliyetleri ile birlikte belediye hizmetlerine yönelik tesislerin yer alabileceği şekilde kullanılacağı aktarıldı.

Hazırlanan çalışmaya gerekçe olarak; İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nin geçmiş yıllarda verdiği karar ile alanın plansız konuma düşmesi gösterildi.

?Söz konusu alanda yapılabilecek tesislere ilişkin plan notu kararı getirilirken yapılaşma koşulları için emsal=1.50 olarak belirlendi. Yükseklik değeri ise çevre koşulları dikkate alınarak Yençok= 5 kat olarak netleşti.
Arazide deprem, yapı, zemin vb konularda kurulması planlanan laboratuvar, ARGE merkezi, eğitim merkezi vb tesisler ile Büyükşehir Belediye hizmetlerinin gerektirdiği tüm yapı ve tesislerin yer alabileceği belirtildi.
Taban alanı, saçak ve kitle boyutları, iç yükseklikler, bahçe tesviyeleri, kot alma noktası vb, özel projesine göre belirlenecek olup, proje ile belirlenen yapı yaklaşma mesafeleri içerisinde istinat duvarı, rampalar, merdivenler ve çevre düzenlemesine yönelik kullanımların da yer alacağı öğrenildi.

 
CHP İzmir'de flaş rotasyon kararları: Hangi görev kimin oldu?
 
Bakan Ersoy'dan müzik yayını açıklaması
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
komik 5 Temmuz 2021 Pazartesi 11:18

hak yok, adalet yok. ne var o zaman!

Yorumu oyla      0      0  
Hüsrev 5 Temmuz 2021 Pazartesi 07:19

Dokuz Eylül ve yerleşkesine bakın..! Buralarda genel 10 kat civarındadır..! "Kamu" adı altında olunca her şey serbest.. Haa..! Bir de siyasetin ve büyük paranın göbeğinde olanlara gökdelenler, yüksek, yüksek katlar serbest.. Hiç öyle oda moda ortalarda gezmez.. Ama mülk sahibi, ditasetin kalbinde ve büyük de para babası değilse...!! Yandı yani.. Her imza yetkisi olan çullanır tepesine..! Ya ölü fiyattan elinden alırlar Ya da ölünceye kadar, torunlarına kadar süründürürler.. Ne genelde,ne de yerelde halkçı kimse kalmamış.. Seçim zamanı halkı bir birine kırdıran son yılların ucuz karakterli siyaseti, Seçim bittiğinde ıra senin, bura benim hesabına girmişlerdir..! Adaletğn ise sarayları var ama içinde vicdanı kalmamış..! Bu güne jadar bir T.C.MAHKEMESİ DE ÇIKIP LUNU HAYKIRAMADI GİTTİ..! "KARDEŞİM SİZ DELI MİSİNİZ YAHU..? DIŞARIDAN GELEN BİR FİRMANIN BEDAVA ALDIĞI YERE GÖKDELEN İMARI VERDİĞİNİZ İNCİRALTI ARAZİSİNDE.. DİĞER TARAFINA "TARIM" DİYORSUNUZ.. BU İNSANLARI TARIMI BİTİRİLMİŞ KENDİ TOPAKLARINDA ÖLDÜREMEZSİNİZ"! UNUTMAYIN Kİ EN BÜYÜK TEHLİKE DEVLETE DUYULAN GÜVENİN ORTADAN KALKMASIDIR..!! SIYASET ATATÜRKÜMÜZ ZAMANINDA MEMLEKET İÇİN ÇÖZÜM UNSURUYKEN.. MAALESEF Kİ BU ZAMANLARDA ZUL HALİNE GELMİŞTİR..! ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN..!

Yorumu oyla      0      0  
Uğur 4 Temmuz 2021 Pazar 22:48

Biraz da halkı düşünün Allah aşkına lütfen yerlerimizi kullanamıyoruz geçim derdindeyiz yerimizi sermayeye satmamak için direniyoruz amaç nedir İnciraltılıları bıktırıp yerlerini satmalarını sağlamak mı? Belediye kendine 1,5 emsal 5 kat yerel halka sadaka mı veriyor biraz vicdan yazıktır... Herkes sözde plan tamam çıksın artık kabul diyor, haklısınız diyor ama ha çıktı ha çıkacak sonuç koca bir sıfır... Bir kerede halk için plan yapılmış olsun da görelim bari...

Yorumu oyla      0      0  
Taner 4 Temmuz 2021 Pazar 17:18

Ben ne belediyenin nede siyasilerin halk için var olduğuna inanmıyordum bu örnekle dahada emin oldum.inciralti ve bahcelerarasi halkina imarı çok küçük miktarda verirken kendi alanlarına bol keseden ımar vermeleri akla ziyan bir hatadır Aynısını diğer paftalara da uygulamak zorundasınız.

Yorumu oyla      0      0  
Bahattin 4 Temmuz 2021 Pazar 17:13

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ahali için 0,5 emsal, 2 kat yükseklik önerip kendi yerinize 1,5 emsal, 5 kat plan çıkarmak hangi hukuka, hangi adalete sığar? Üstelik ahaliden bir de en yüksek terki alarak!.. Ya ahali içinde aynı planı yapın ya da bu planı da ahali için öngördüğünüz koşullara getirin!..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT tırları davasında 18 sanığa verilen cezalar onadı
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, FETÖ mensuplarınca Adana ve Hatay'da MİT tırlarının ...
Elmalı davası sanığı annenin Twitter hesabı kapatıldı
Elmalı davası sanığı anne Merve Akman'ın sosyal medya hesabı, istismara ...
Genetik araştırma merkezinde skandal!
Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) yapılan bir başvuru, Ankara’da ...
 
Dehşet: Toprağa gömülü 2 ceset bulundu
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde çöp poşetine konulan, parçalanmış halde ...
Tartışmalı çöp tesisinde muhtardan 'yargı' çıkışı!
Menderes'teki Çakaltepe Mahallesi'nin Muhtarı Güven Yılmaz, İzmir Büyükşehir ...
Feci kaza: Otomobil hafriyat kamyonuna çarptı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde otomobilin hafriyat kamyonuna çarpması sonucu 3 kişi yaralandı.
 
Yunanistan ölüme itti, Sahil Güvenlik kurtardı
Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 26 sığınmacı kurtarıldı.
FETÖ elebaşının akrabası İzmir'de yakalandı
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının torunu olan ve örgüt içerisinde ...
Elmalı davasında iki kardeş devlet korumasına alındı
Antalya Elmalı'daki istismar davasında mağdur iki çocuğun devlet korumasına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri