POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin Kıbrıs vurgusu!
AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin Kıbrıs vurgusu!
9 Temmuz 2020 Perşembe - 13:52

Menemen'in sertifikalı arıcıları!

Menemen’de arı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve verimli bal üretiminin sağlanması amacıyla düzenlenen "Arı Yetiştiriciliği Sertifika Programı"nı bitirenler sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Menemen in sertifikalı arıcıları!

Menemen Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği, köylerde yaşayan vatandaşları arıcılığa teşvik etmek amacıyla düzenlenen  "Arı Yetiştiriciliği Sertifika Programı"nda başarılı olan kursiyerler sertifikalarını dün akşam Alaniçi Köy Konağı bahçesinde düzenlenen törenle aldı.

Menemen Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Üzeyir Karaca tarafından verilen eğitimlerde başarılı olan 61 kursiyerin sertifikalarını aldığı törene, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Tarımsal Hizmetler Müdürü Üzeyir Karaca, Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

12 hafta süren ve 72 saat eğitim verilen sertifika programına Karaorman, Alaniçi, Çaltı ve Menemen merkezden gelen kursiyerler katıldılar. Düzenlenen törende Halk Eğitim Merkezi’nin hazırladığı sertifikalarını ve Menemen Belediyesi tarafından verilen katılım belgelerini alan kursiyerlerin Menemen’e bal üretimi konusunda önemli katkılar yapmaları hedefleniyor.

“Türkiye bir tarım ülkesi, Menemen bir tarım kentidir”

Sertifika töreninde konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Ege Bölgesi’nin arıcılık bakımından çok önemli bir bölge olduğuna değindi. Başkan Aksoy, “Her zaman üzerinde durduğumuz bir husus vardır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsız olacaksa buna giden yol köylünün kalkınmasından,  üretimden geçiyor. Türkiye bir tarım ülkesi, Menemen’de bir tarım kentidir. Bugüne kadar bu konuda önemli adımlar atılmadı, atılamadı. Ama bugün tarımı ayaklarının üzerine dikmemiz gerektiğinin farkında ve bilincinde olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmasına Menemen’de arıcılık konusunda en bilgili isim olan ve kursları da veren Menemen Tarımsal Hizmetler Müdürü Üzeyir Karaca’ya teşekkür ederek devam eden Aksoy, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk köylü milletin efendisidir derken, bunu öylesine söylemedi. Bir gerçeği ortaya koydu. Köylü olmasaydı Kurtuluş Savaşı gerçekleşemezdi. Köylü üretmeseydi ordu hareket dahi edemezdi. Afyon Ovası’ndan İzmir’e kadar yürüyemezdi. Biz de bugün tam bağımsızlığa giden yolun üretmekten geçtiğini bilerek tarıma ayrı bir önem veriyoruz, ayrı bir özen gösteriyoruz” dedi.

Başkan Aksoy’dan müjde

Üretici köylü pazarının yakında açılacağının müjdesini de veren Başkan Aksoy, “Merdivenli Pazar Yerimiz’i bedelsiz olarak köylümüze veriyoruz. Üreticimiz neyi ürettiyse getirip burada onu satacak. Köylümüz ürünlerini aracısız olarak vatandaşlarla buluşturabilecek, belediyeye herhangi bir bedel ödemeden ürünlerini satabilecek. Tek amacımız var; köylünün ayağa kalkması. Tek amacımız var; köylümüzün ekonomisini daha iyi noktaya getirmek” diye konuştu.

“3 yıl içerisinde 90 olan üretici sayımızı 300’e çıkarmayı hedefliyoruz”

Törende konuşan Tarımsal Hizmetler Müdürü Üzeyir Karaca ise “Menemen’de şu anda 90 üretici var. Bunu 3 yıl içerisinde 300 üreticiye çıkarmayı planlıyoruz. 9 bin olan kovan sayımızı 30 bine çıkaracağız. 80 ton olan yıllık bal üretimimizi ise 300 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Polen, arı sütü ve propolis üretimimizi de hızlı bir şekilde arttırmak istiyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren bal dolum tesislerimiz ve arı ürünleri işleme tesislerimizi kuruyoruz. Bu tesisleri Alaniçi, Bozalan ve Göktepe köylerimizde kuracağız” şeklinde konuştu.  

Menemen Belediyesi’nin düzenlediği arıcılık kursları bundan sonra da devam edecek. Kursun sonraki ayağında Göktepe, Haykıran ve Menemen Merkez’de kurslar düzenlenmesi planlanıyor. 

 
Göztepe gülmeye hasret kaldı
 
CHP'de dikkat çeken detay: 'Mutlu son'a başkanlık yolu rötarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ'de kritik ihale... Başkan Tugay da masada: Ne mesaj verdi?
Mavişehir bölgesinde bulunan Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesis Alanı’nın ...
Büyükşehir'den üreticiye nefes, 10 bin aileye destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimi artırmak için kooperatif ...
Narlıdere’de yaz boyu gece pazarı!
Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi işbirliği ile ...
 
Karşıyaka'da kano şöleni
Karşıyaka Belediyesi Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi, pandemi ...
Büyükşehir'den Menemen'de trafiğe nefes olacak hamle
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Seyrekköy Mahallesi’nde, İzmir-Çanakkale ...
Soyer'den 'Kırkpınar'la zirve' mesajı: Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve İYİ Parti İl Başkanı Kırkıpınar ...
 
İzmir Körfezi için bilimsel işbirliği
İzmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir hale getirme hedefi doğrultusunda ...
Konak'ta proje tamam, sıra ihalede!
Konak Belediyesi meclis salonunun da içinde yer alacağı Alsancak Liman ...
Bornova’da 'zararlı haşere' harekatı!
Bornova Belediyesi hava sıcaklıklarının etkisini arttırması ile birlikte ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri