POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
22 Şubat 2024 Perşembe - 10:54

Özel'den İzmir listesi ve 'Tugay' mesajları!

CHP Genel Başkanı katıldığı yayında tartışmalı İzmir listeleri ve Büyükşehir Adayı Cemil Tugay hakkında önemli mesajlar verdi.

Özel den İzmir listesi ve  Tugay  mesajları!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV'de katıldığı yayında İzmir özelinde önemli mesajlar verdi. 

"İZMİR DEĞİŞİM İSTİYORDU, BUNU GERÇEKLEŞTİRDİK"
CHP Genel Başkanı Özel yaşanan tartışmaların gölgesinde aday listesi değerlendirdiği açıklamasında, "İzmir CHP’nin amiral gemisi olan bir yer. Biz İzmir’de 2. yüzyılın devrimini yaptık. Adaylar gösterilmeyen arkadaşlarımın her bir tanesiyle birçoğu ile telefonda görüştüm aradığım oldu, ulaşamadığım oldu. Kırgınlıkları olanlar olabilir, hepsine hak veriyorum. Biz kimseyi kötü olduğu için adaylaştırmadık değil ama biz İzmir’e baktık, beklenti ve profil anketlerine baktık. İzmir’de şunu gördük İzmir bir değişim istiyor. İzmir notu en kıt seçmen. İzmir’de memnuniyet anketlerini o İzmir seçmeninin götürüp de oraya Anadolu’dan bir kentin seçmenini getirsen çok yüksek memnuniyet çıkabilecekken İzmir’de çok notu kıt bir seçmen var çünkü çok haklılar. Yıllardır partiyi sırtında taşıyor seçmen. Milletvekillerine habire oraya kontenjanlar koyuluyor. Bugün bu seçimde değil yıllarca öyle. İzmir hep CHP’yi sırtında taşıyor. İzmir bir değişim istiyordu, biz İzmir’de bunu gerçekleştirdik. Ne gerçekleştirdik söyleyeyim; 9 tane kadın bugüne kadar İzmir’de 6 kadın belediye başkanı olmuş. 3 şu andaki başkanlar. Biz 9 kadın aday gösterdik 9’u da seçilecek yerden. Bunların içinde Karşıyaka, Konak, Karabağlar var nüfusları 1 milyon neredeyse. İzmir gibi bir yerde 30 belediye varsa 15’i kadın olacak. Sen kadın erkek eşitliğini İzmir’de hayata geçirmeyeceksin de en güçlü olduğun yerde demokrasinin başkentinde kadınlara dur diyeceksin son durumda 30’da 3’tü 9 olacak" ifadelerine yer verdi. 

"TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK KADROLAR!"
CHP Genel Başkanı programda 'İzmir Büyükşehir'i kaybetme riskiniz var mı?' sorusuna da şu yanıtı verdi: Hayır. Biz İzmir’de 30 belediyeden 4’ü hariç 26’sında yeni aday gösterdik. Selçuk, Karaburun, Seferihisar ve Dikili dışında bütün belediyelerde yeni adaylar gösterdik. Bu büyük bir değişim. Her değişim sancılı olur. Bir itirazı olur. Burada sesler yükselir ama İzmir’de ben İzmir’i yaşıyorum İzmir’de sokakta büyük bir memnuniyet var. 30 adaydan 14’ü 40 yaş altı. 32 yaşında Çeşme Belediye Başkan adayım var. 35 yaşında Bornova Belediye Başkan adayım var Ömer. 33 yaşında Erman Narlıdere Belediye Başkan Adayı, Görkem 35 yaşında Buca Belediye Başkan Adayı. 35 yaşında Buca gibi belediyeyi nasıl yönetecek diyorlar… Deniz Baykal’ın mezarı başında anma yapıyoruz 35 yaşında milletvekili, 36 yaşında Maliye Bakanı diyoruz. Yıl 2024 üzerinden 50 yıl geçmiş acaba 35 yaşında birisi Buca Belediyesi’nin bütçesini yönetebilir mi diye konuşuyoruz? CHP bu değil. 30’lu yaşlarında belediye başkanlarına itiraz etmeyecek CHP. Özgür Özel genç siyasetçi değil. Türkiye’de siyaset çok yaşlı. Bundan 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl sonra Türkiye’yi yönetecek kadroları İzmir’de hayata geçirmiş durumdayız. İzmir’deki bu büyük heyecan, bu gençleşme çok sayıda kadın… Lafa gelince herkes kadın aday istiyor yan ilçeye istiyor. Ben İzmir’e gençleşme mi istiyorsunuz al sana 14 tane kadın. Şu andaki İzmir’deki 30 belediye başkanımın toplam bildiği yabancı dil sayısı 44. Benim adaylarım dünyayı gören, çok iyi eğitim almış, hiçbir yere angajmanı olmayan, halktan başka bana bile kendilerini borçlu hissetmiyorlar. Hiçbir çıkar grubunun da adamı değiller. 

"SÜTTE LEKE VAR ONDA YOK!"
Özel son olarak Büyükşehir Belediye Başkna Adayı Cemil Tugay hakkında mesajlar verdi ve şunları kaydetti: 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız inanılmaz derecede kendisi son derece iyi bir yönetici. Sürdürülebilir kalkınma konusunda Türkiye’de 100 üzerinden 100 tam not almış tek kişi. Bize İzmir’e hizmet üretecek, serinkanlı, hızlı karar alabilen, iyi ekip yöneten bir profile ihtiyaç olduğu çıktı profil anketlerinde. Profil çalışmamızla birebir örtüşen çok başarılı bir cerrah ama bir şey okudum şaşırdım ‘diyorlar ki Karşıyaka’da ne yapmış?’, Memnuniyet anketine bir bakıyorsunuz Karşıyaka’da seçilirken 68 ile seçilmiş. Bırakırken 76 ile bırakmış. İnanılmaz derece bir memnuniyetin olduğu çok iyi ekip çalıştırabilen. Sütte leke var kendisinde leke yok. Güveniyoruz. Göreceksiniz bundan 2 yıl sonra Cemil Tugay’ın İzmir’e neler yaptığını. Tugay vizyon sahibi, dünyayı bilen, çok iyi ekipler ile çalışan birisi...

Etiketler:
 
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon
 
Sosyal Girişimcilik programında yeni imzalar!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Değişim değişim 22 Şubat 2024 Perşembe 15:17

Gelen gideni aratırmış Kılıçdaroğlunu arar olduk. Bunlar süreci yönetemedi.genel başkanın övmesi önemli değil önemli olan halkın memnuniyeti genel başkan yaptığı hataları örtmeye çalışsa da 31 Mart ''ta sonucuna katlanacak.genel başkan doğrularıda söylemiyor.adayları biliyoruz öyle kimsenin yabancı dil biliyor falan doğru değil bilenler var ama yabancı dil biliyor çok başarılıdır anlamına gelmez.yani değişim sınıfta kaldı.

Yorumu oyla      0      0  
bir garip chp li 22 Şubat 2024 Perşembe 12:38

Karşıyaka da eski meclis üyelerini ve belediye başkan adaylarını tekrar listelere yazarak değişim mi yapmış oluyor. Adamın değişim anlayışını çok merak ettik. Kendi memleketinde aday gösteremeyen kişi ülke yönetmeye çalışıyor şaka gibi

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kırgöz startı bin 200 araçlık konvoyla verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar aday gösterdiği Dikili’nin mevcut Belediye ...
5 yılı değerlendiren 2 grup başkanvekilinden Soyer, adaylar ve yol haritası mesajları!
Büyükşehir Meclisi’ndeki kritik görevleri 1 Nisan itibariyle sona erecek ...
İzmir'i ve CHP'yi sarsan ölüm: Aydoğan yaşamını yitirdi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İzmir ve Bornova siyasetinin simge isimlerinden ...
 
Emekli ikramiyesi komisyondan geçti!
Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin ...
Washington'a ve BM'ye 2 kritik atama!
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevini Birleşmiş Milletler'de Daimi ...
Dağ EGİAD ziyaretinde anlattı: 500 milyonluk bütçeyle İzmir Girişim Sermaye Fonu
AK Partili Dağ 500 milyon TL bütçe ile kuracakları İzmir Girişim Sermaye ...
 
Tugay'dan Göztepe'ye ziyaret ve stat turu!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay, Göztepe'yi ziyaret etti. ...
Tugay'dan Şehir Hastanesi'ne monoray, karantinaya marina, Sahilevlerine plaj vaadi!
Büyükşehir Adayı CHP'li Tugay, Bayraklı Şehir Hastanesi'ne ulaşımı rahatlamak ...
CHP'li Turan'dan 'Ödemiş İttifakı' vurgusu!
Ödemiş Belediye Başkan Adayı CHP'li Mustafa Turan, "İhtiyaçlara uygun, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri