POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
Yunan taraftarlardan Fatih Terim'e tepki
4 Eylül 2020 Cuma - 20:23

Pandemi gölgesinde İEF, 89’uncu kez ‘merhaba’ dedi!

Pandemiden dolayı kısıtlamalar gölgesinde 89’uncu kez kapılarını açan İEF'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Her İzmirli fuar zamanı, çocuksu bir heyecan ile koşar Kültürpark’a. Bu nedenle İzmir, Fuar; Fuar da, İzmir demektir” mesajını verdi. Ticaret Bakanı Pekcan da, “Küresel pandemi nedeniyle yaşanan tüm olumsuz şartlara rağmen bu köklü geleneğe ara vermeye gönlümüz razı olmadı, vermedik” dedi. Fuar, bu yıl pandemi nedeniyle 5 gün sürecek.

Pandemi gölgesinde İEF, 89’uncu kez ‘merhaba’ dedi!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 89’uncu kez kapılarını açtı. Bu yıl dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde ve kısıtlamalar eşliğinde 4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın açılış töreni Kültürpark Lozan Kapısı girişinde yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliği yaptığı programa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.

Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Kültürpark’ta organize edilen 89. İEF’nin pandemi kurallarına uygun olarak düzenleneceği belirtildi. Fuarın konserler, tiyatro ve sinema gösterimleri ve sokak sahneleriyle 5 gün boyunca açık kalacağı aktarıldı. Fuara giriş ücretlerinin ise 5 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Ayrıca tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı da vurgulandı.

İZMİR İKTİSAT KONGRESİ’NDE ATILAN BÜYÜK BİR MİRASIN TAŞIYICISIDIR!

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer önemli mesajlar verdi. Soyer şunları söyledi: Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde, büyük bir heyecan ve coşkuyla ev sahipliği yaptığımız; Türkiye’nin ilk uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, 89’uncu kez bir araya gelmenin heyecanı içerisindeyiz. Bu sene pandemi nedeniyle katılım sayısı ve bazı etkinliklerimizde kısıtlamalar olsa da, İzmir Enternasyonal Fuarı’nı, gerekli tedbirleri alarak yeniden açmanın gururunu yaşadığımızı ifade etmeliyim. İzmir, Birinci Dünya Savaşı’nda emperyalizme karşı Anadolu’daki direnişi başlatan, 9 Eylül’de ise bu özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin zafere ulaştığı, dünya tarihine adını yazdıran bir şehir. İzmir, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “tam bağımsızlık” idealinin ancak ekonomik bağımsızlıkla temellendirileceğinin düşüncesini ilk olarak hayata geçirdiği İktisat Kongresi’nin ev sahibi şehri. İzmir Enternasyonal Fuarı; öylesine bir fuar değil, fikriyatı İzmir İktisat Kongresi’nde atılan büyük bir mirasın taşıyıcısı. Şehrimiz İzmir, Atatürk’ün; “Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadi zaferler ile taçlandırılmazsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner” ifadesiyle dünyaya mesaj verdiği bugünkü fuarların ilk nüvesini teşkil eden “Yerli Malları Sergisi” nin mirasçısı.

FUAR TÜRKİYE’NİN EN GÖRKEMLİ TİCARİ ORGANİZASYONUDUR

İzmir Enternasyonal Fuarı; Türkiye’nin en eski, en kapsamlı ve en görkemli ticari organizasyonu. Ancak fuar, hiçbir zaman sadece ticari bir fuar olmadı. Tarih boyunca; dünyadaki siyasi, diplomatik, ekonomik, kültürel ve toplumsal ilişkileri çoğaltan bir misyon üstlenmiş ve insanlığa ayna tutmuştur. İkinci Dünya Savaşı esnasında, dünyada yer yerinden oynarken 1943’te bile kapılarını açarak birbirleriyle savaş halinde olan ülkeleri bir araya getirdi. Soğuk Savaş yıllarında; bir taraftan ABD’yi, öte taraftan kızıl yıldızı Kültürpark’ta ağırladı. Fuar, yıllar geçtikçe diğer ülkelerle ticari ilişkilerin gelişmesi yönüyle ülkemizin ihracatında ve ülkemizin tanıtımına yaptığı katkılarla turizmin gelişmesinde, çok önemli görevler üstlendi.

İZMİR, FUAR; FUAR DA, İZMİR DEMEKTİR!

İzmir Enternasyonal Fuarı, ekonomik ve siyasi ilişkilere katkısı ve tanıklığı haricinde, İzmirliler için büyük anıların ve “ilk”lerin ana öğesi oldu. İzmirliler ve ülkemizdeki herkes, Neil Armstrong’u Ay’a indiren kapsülü ve Ay’dan getirilen kaya parçasını, ilk kez Fuar’da gördü. Fuar, uzaya ilk giden Gagarin’in fotoğrafı altında kozmonot kıyafetinin ilk kez sergilendiği yer oldu. Kot pantolonu, yürüyen merdiveni ilk kez Fuar’da tanıdık. İlk Milli Piyango 1940’da, ilk sayısal loto 1989’da Fuar’da çekildi. Ülkemizin sanat güneşi Zeki Müren’i ve daha nice kıymetli sanatçımızı, ilk kez Fuar’da görme şansı yakaladık. Her sene Nejat Uygur gibi usta oyuncuların oyunları ile tiyatro sevgisini Fuar’da kazandık. Fuar; dondurması, horoz şekerleri, uçan balonlarıyla çocukların mutlulukla koştuğu, ailelerin felekten bir gün geçirdiği, sevdaların yeşerdiği, tarifsiz duyguların hayat bulduğu bir yer oldu. Her İzmirli fuar zamanı, çocuksu bir heyecan ile koşar Kültürpark’a. Bu nedenle İzmir, Fuar; Fuar da, İzmir demektir. Ülkemiz ve İzmir için böylesi köklü bir geçmişe sahip İzmir Enternasyonal Fuarı’nı bu sene Akdeniz teması ile gerçekleştiriyoruz. Amacımız, her şeyden evvel ülkemizin ve İzmir’in pandemi ile birlikte çok daha büyüyen ekonomik sıkıntılarını, uluslararası işbirliği ve ticari ilişkiler ile yeniden canlandırmaya katkı sunmak.

AKDENİZ VURGUSU

Biz, ilk günden itibaren Akdeniz ülkeleri ile tıpkı paylaştığımız iklim gibi sıcak ilişkiler kurmayı önceliklerimizden biri olarak belirledik. Çünkü İzmir tarihte, Akdeniz’in en büyük ve en gelişmiş liman kentlerinden biri olmuş. İzmir’in yeni stratejisi, bu tarihsel mirası referans alıyor. Göreve geldiğimde ilk yaptığım şey; Barselona, Beyrut, İskenderiye, Marsilya, Selanik ve Venedik gibi altı Akdeniz kentinin Belediye Başkanlarına bir mektup yazmak oldu. Mektubumda; İzmir’in diğer Akdeniz limanları gibi uluslararası ticaret merkezi olmasının yanında, pek çok kültürün uyum içinde yaşadığı bir kent olduğuna vurgu yapmıştım. İzmir’in bu çeşitliliğini ve doğal liman özelliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor, ekonomik ve kültürel açıdan Akdeniz kentlerinin çok yönlü işbirliğinin, kentlerimiz açısından önemli fırsatlar yaratacağına inanıyorum. Ülke ayrımı olmaksızın hepimiz Akdeniz’in çocuklarıyız. Kültürümüzden tarihimize, iklimimizden coğrafyamıza her şey, paylaştığımız toprakların birer yansıması. Medeniyetlerin doğuşu Akdeniz’den başlar. Şehrimiz İzmir de, medeniyetlerin kalbinde yer alan kadim bir mirasa sahip. İşte şimdi bu mirastan hareketle, Akdeniz Birliği ile hep birlikte kalkınmanın önünü açacağız. Akdeniz; umut demek, eğlence, coşku ve renk demek. Tüm bu değerler, İzmir demek. Umudun ateşini, İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan yakıp yeniden daha iyi günlerin varlığına ikna edeceğimize inanıyorum.

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR

Fuar’da pandemiye karşı gerekli tüm sağlık önlemlerini aldık. Fuar’ın kalbi Kültürpark’ta kurallara uygun şekilde bugün 89’uncu kez kapılarımızı açıyoruz.  Bu zor günlerde, moral bulmak, dayanışma duygularımızı güçlendirmek ve her hanenin yaşadığı ekonomik sıkıntılara bir nebze çözüm bulmak adına İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, İzmir'e ve ülkemize iyi geleceğine inanıyoruz. Pandeminin yarattığı tüm zorluklara rağmen Fuarımızın kapılarını açmamızı sağlayan Ticaret Bakanlığımıza, katkı sunan ulusal ve uluslararası kurum ve sektör temsilcilerine, destekçi kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ve tabii ki kurulduğu 1990 yılından itibaren İzmir’in “Fuarlar Kenti” olma hedefini her geçen gün daha da güçlendiren, büyük bir emek ve ciddiyetle her sene bugüne hazırlanan İZFAŞ’a ve değerli çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Fuar’ın Kültürpark, Kültürpark’ın Fuar ile anılmasını mümkün kılan, İzmir’e böyle güzel bir yaşam alanını kazandıran başta Dr. Behçet Uz olmak üzere İzmir Enternasyonal Fuarı’nı her yıl daha da büyüten ve bugünlere getiren İzmir’in birbirinden değerli belediye başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Son teşekkürüm de, her sene büyük bir heyecan ve coşku ile Fuar’a koşan İzmir halkına.

BU KÖKLÜ GELENEĞE ARA VERMEYE GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yaptığı konuşmada, “Küresel pandemi nedeniyle yaşanan tüm olumsuz şartlara rağmen bu köklü geleneğe ara vermeye gönlümüz razı olmadı, vermedik. Fuarımız bu yıl da alıştığımız güzelliklere sahne olacaktır. Bunlara tanıklık etmek hepimiz için anlam taşımaktadır. Bu güzide fuarımızın İzmir’imizin canlılığına yaraşır şekilde mümkün olan en güzel şekilde icra edilmesinde bakanlığımıza da büyük sorumluluk düşmektedir. Biz de İEF’nin mirasına büyük önem veriyoruz. Bu mirasın gelecek fuarlara taşınması için hassasiyetle çalışıyoruz. Bu yıl uluslararası misafirlerimize ev sahipliği yapamadık. Ancak İzmir iş günleri programını sanal ortama aktararak gerçekletirdik. İki gündür yoğun şekilde yapılan bilgilendirme seminerleriyle zengin içerikli oturumlar düzenledik” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE TARİHİ BOYUNCA AKDENİZ’DE BELİRLEYİCİ AKTÖR OLMUŞTUR

Bakan Pekcan ayrıca, “Tüm aktörlerle beraber bakanlık olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. İzmir’imizin yapısı yatırımlar açısından cazibe merkezi olma özelliği taşıyor. Geçen yıl 182 milyon 500 bin oranında ihracat destek katkısı yaptık. Bu yüzde 7 buçuk oranına denk geliyor. İzmir’e verdiğimiz destek 94 milyon TL’yi aşmış durumdadır. Türkiye tarihi boyunca Akdeniz’de belirleyici aktör olmuştur. Türkiye ekonomik gücüyle de bölgesinde belirleyici konumdadır. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Akdeniz’deki ticaretin adil, hakkaniyetli gelişmesi için çalışmaya devam edecektir. Türkiye Akdeniz’de tüm ülkelerin yararına olacak ticaret rejimini destekliyor” diye konuştu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DE AÇILDIĞI İÇİN SOYER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ticaret Odası Başkanı Özgener, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza 89 yıldır devam eden fuarımızın pandemi döneminde de açılması için karar almasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu fuar bizleri İzmirlilere kucaklaştıran bir fuar. Pandemi döneminde yapılan ilk fuar olma özelliğini taşıyor. Sayın bakanımıza da iş insanı olarak iş aleminin sorunlarını dinlemesi ve yapmış olduğu katkı nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Temelleri Atatürk’ün 1’inci İktisat Kongresi’yle atılmış fuar pandemi nedeniyle yaşanan olumsuz durumu taşıyacak güçtedir. Diliyorum seneye hep birlikte daha coşkulu bir fuar yaşarız” dedi.

BU FUARI YAŞAMAYAN BİR VATANDAŞIMIZ YOKTUR

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle de, “Bu fuarı yaşamayan bir vatandaşımız yoktur. 89 yıldır ülkemize heyecan, katkı, destek veren bu organizasyonun devam etmesi son dönemle önemli. Bunu kaybetmemiz önemli. Geçen sene de buradaydık. İki yılı karşılaştığımızda son derece farklılık içindeyiz. İnşallah insanlık bugünleri geride bırakacak ve bize yakışan fuarlar yapacağız” açıklamasında bulundu.

KENETLENMEMİZ GEREKEN BİR DÖNEMDE İEF OLDUĞUNDAN DAHA BÜYÜK BİR ÖNEM TAŞIYOR

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke törende yaptığı konuşmada, “Birbirimize kenetlenmemiz gereken böyle bir dönemde İEF olduğundan daha büyük bir önemi taşıyor. Fuarın İzmir’de gerçekleşmiş olması elbette tesadüf değil. İzmir tarihi boyunca medeniyetleri buluşturmuş bir şehir. Dünyanın da Türkiye’nin de yaşıyor olduğu krizler döneminde birlikte yaşama kültür her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Pandemi süreci bize çok şey öğretiyor.  Ya çok dayanışmayı öne çıkaran düzeni çıkaracağız ya da yoksulluğun yayıldığı bir karanlığın içine gömüleceğiz. Tercih hepimizin tercihidir. Tüm ülkenin refahı için sadece büyüme için değil kalkınma için sosyal bir devleti kurmaya her şeyden çok ihtiyacımız var. İçinde doğduğumuz coğrafyanın kaderimiz olduğu değil kendimizi müreffeh hissettiğimiz bir gelecekten bahsediyorum” dedi.

FUAR İZMİR VE EGE’NİN CAN DAMARIDIR!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Kentle özdeşleşen İEF’nin böyle dar kapsamda dahi olsa düzenlenmesinden memnuniyet duyuyorum. İzmir’e gelen misafirlerimize vali olarak ‘hoş geldiniz’ diyorum. Fuarın katılımcılar, ülkemize ve şehrimize faydalı olmasını diliyorum. İletişim ve tanıtımın bir arada yapılabildiği İEF, İzmir ve Ege’nin can damarlarındandır. Fuar ekonomik ve sosyal gelişmeye katkılar sağlamaktadır. Fuarın amacına uygun düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır. Ancak bu sene ne yazık ki koronavirüs salgınından dolayı bu şekilde yapılmak zorunda kalmıştır.  Salgınla mücadelede devletimiz tüm imkanlarını seferber etmektedir. Ancak buna rağmen salgının oluşturduğu sorunların etkilerini hissediyoruz. Böyle zamanlarda kenetlenmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden fuarın içeriğine dair yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

Tema: Akdeniz

89 yıldır süregelen serüven bu yıl “Akdeniz” temasıyla düzenleniyor.Fuar,pandemi gölgesinde kalan 2020 yılında, hem İzmirlilere hem de tüm dünyaya umut aşılamak amacıyla Akdeniz’in sıcaklığından ilham alıyor.89. İzmir Enternasyonal Fuarı, Akdeniz’e has lezzetlerin, kulağa hoş gelen müziklerin ve renkli kültürlerin birleşiminden doğuyor.Fuarda ayrıca, Resim Heykel Müzesi önünde Akdeniz lezzetleri bölümü yer alıyor.Yerel lezzetlerden oluşan Akdeniz Mutfağı alanı, fuar ziyaretçilerinin damağında unutulmayacak tatlar bırakacak.

İzmir İş Günleri online olarak gerçekleşti

5 yılda yaklaşık 100 ülkeden 60’ın üzerinde konuşmacı, 1500’ün üzerinde katılımcının yer aldığı “İzmir İş Günleri”  toplantılarında 40’ın üzerinde konu gündeme geldi. Toplantılarda bu yıl “Akdeniz’de Ticaretin Lojistiği” başlığı altında Akdeniz kentleri ile ticari ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflendi. İzmir’i Akdeniz’in başkenti yapacak fırsatların değerlendirildiği 6. Uluslararası İzmir İş Günleri, pandemi sebebiyleAkdeniz ülkelerinden sektör temsilcileri ve delegasyonlar ile online olarak 3-4 Eylül’de yapıldı.

Pandemi sonrası ticaret fırsatları konuşuldu

Lojistik, tekstil, deniz taşımacılığı, sanayi, tarım ve e-ticaret gibi sektörlerden temsilciler arasında, bakan ve bakan yardımcıları seviyesinde yapılan görüşmelerde pandemi sonrası ticaretin fırsatları gündeme geldi. İzmir İş Günleri’nin teması da Akdeniz olarak belirlendi. Bu kapsamda Akdeniz çanağında İzmir’i, hem deniz ticareti hem de deniz turizmi bakımından bir adım öne taşıyacak fırsatlar ön plana çıkarıldı.

6. Uluslararası İzmir İş Günleri’ne toplam 9 oturuma, aralarında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu 40’ın üzerinde konuşmacı katıldı. Online olarak gerçekleşen oturumlara 50’ye yakın konu gündeme geldi. Etkinlik kapsamında ayrıca, T.C. Bakanı Ruhsar Pekcan, “İzmir’in Ekonomi ve Ticari Gündemi: Pandemi Sonrası Koşulların Değerlendirilmesi” toplantısı ile İzmir’in ekonomi ve ticaret gündemine ilişkin sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri ile fiziki ortamda bir araya geldi.

6. Uluslararası İzmir İş Günleri; T.C. Ticaret Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından; İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) işbirliğiyle düzenlendi.

Maskeli ve mesafeli konserler

89. İEF’de etkinlikler, sağlık ön planda tutularak gerçekleşiyor. Bu yıl Çim Konserleri, pandemi önlemleri kapsamında düzenlenemezken; Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda sosyal mesafe kuralına uyularak konserler yapılıyor. 4 Eylül akşamı açılış konseri İzmir Senfoni Orkestrası eşliğinde Akdeniz Kentleri Müziği oldu. Konserden hemen önce, Lizbon Belediye Başkanı FernandoMedina, Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, Napoli Belediye Başkanı Luigi de Magistris ve Valencia Belediye Başkanı Turizm Danışmanı EmilioGarciaonline olarak bağlanıp İzmirlileri selamladı. Açılış konserinde ayrıca,rock müziğin sevilen grubu Mor ve Ötesi sahne aldı.

Açıkhava konserlerinde fuar süresince sırasıyla; 5 Eylül’de Ozbi ile Gülce Duru, sonrasında ise Gazapizm sevenleriyle buluşacak. 6 Eylül Pazar akşamı Açıkhava sahnesi ısınacak ve hayranları Anadolu Ateşi’ni izleme fırsatı yakalayacak. 7 Eylül akşamı; Ufuk Beydemir veBuray sevilen şarkılarını seslendirecek. Kapanışı ise 8 Eylül’de klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ile Halil Sezai yapacak. Konserler öncesinde alanın temizliği yapılacak, konser sırasında ise dinleyicilerin oturma düzeni sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılacak. 2750 kişilik Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’na 1435 kişi alınarak sosyal mesafe korunacak.

Nazım Hikmet’in eseri İsmet İnönü’de

Sağlık önlemleri kapsamında yapılacak 89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kültür ve sanat etkinlikleri de unutulmadı. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde,  6-7 Eylül tarihlerinde Nazım Hikmet Ran’ın “Kuvayi Milliye Destanı” adlı oyunu sahnelenecek. Ayrıca INTEL ESL Gaming Fest kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile bu yıl beşincisi düzenlenen oyun girişimciliği yarışması Next Game Startup’ın kazananları, İEF’de belirlenecek. Ödül Törenihalka kapalı olarak yarışmacılar arasında5 Eylül’de İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılacak. 728 koltuk kapasiteli olan İsmet İnönü Sanat Merkezi’ne, sağlık önlemleri kapsamında 352 kişi alınabilecek.

Sinema keyfi

İEF kapsamında sinema gösterimleri de gerçekleştirilecek. Uzun havuzda kurulan alanda ziyaretçiler sinema keyfi yaşayacak. 5-8 Eylül tarihleri arasında Sinema Yazarı Vecdi Sayar’ın söyleşileri olacak. 5 Eylül günü Küçük Şeyler, 6 Eylül’de Kız Kardeşler, 7 Eylül’de Renklerde Kaybolan Hayat: Fikret Mualla, 8 Eylül’de ise Endişe adlı film izleyicilerle buluşacak. Misafirler, armut koltuklarda mesafeye uygun şekilde filmleri takip edebilecek.

Fuar sokakları renk renk

89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sokak sahneleri de bir hayli renkli olacak. Fuar süresince her gün “Barış ve Özgürlük” temalı graffiti çalışmaları yapılacak. Kaskatlı Havuz Sahnesi, Lozan Kapı Sahnesi ve Ahşap Sahne fuar misafirlerine keyifli anlar yaşatacak. Kaskatlı Havuz Sahnesi’nde pandomim gösterisi, sokak performansları ve sihirbaz gösterisi gerçekleşecek.  Lozan Kapı Sahnesi’nde palyaço gösterisi, animatörlerin gösterileri ile Bubble Show olacak. Ahşap Sahne’de ise “Kuruluştan Kurtuluşa İzmir’de Medya ve Sanat” adlı kültür söyleşisi düzenlenecek.İEF’nin sokak sahnelerinde Akdeniz esintileri taşıyacak müzik dinletileri gerçekleşecek.Etkinlikleri izlemeye gelen misafirler, sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda uyarılacak. 

Survivor Parkuru kuruldu

Fuarda renkli bir parkur da kuruldu.Survivor Parkuru adı verilen alan, çim alanda yer alacak. Katılımcılar isterlerse tek başlarına, isterlerse takımlar halinde birbirinden zorlu parkurlarda finale ulaşmak için yarışacak. Takım çalışmasını gerektiren engel parkurları, kişisel ve takım dayanıklılığını zorlayan denge oyunları, dikkat ve hafıza gerektiren oyunlar ile strateji ve iş birliği gerektiren denge oyunları keyifli anlar yaşatacak. Çocuklar ise, ebeveynleri eşliğinde alana giriş yapabilecek. Survivor alanı, her oyundan sonra dezenfekte edilecek.

Sağlık ön planda

Sağlık önlemlerinin ön planda tutulduğu Fuarda, konukların sağlıklı beş gün geçirmesi için tüm önemler alındı.Fuara gelecek misafirlere, İEF için özel tasarlanan maskeler ve dezenfektan dağıtılıyor. İEF misafirleri, ateşleri ölçüldükten sonra içeriye giriş yapabiliyor.Girişler ayrıca, metrekare standartlarına uygun ve kontrollü bir şekilde gerçekleşiyor.  Maske ile gezmenin zorunlu olduğu Kültürpark’ta, sosyal mesafe ve temizliğe de dikkat edilmesi sağlanıyor.Kültürpark’ın tamamına uyarılar yerleştirildi. Önlemler kapsamında kapalı holler bu yıl kullanılmıyor. Fuara; Lozan, Montrö, Basmane, Cumhuriyet ve 26 Ağustos olmak üzere beş kapıdan giriş ve çıkış yapılabiliyor. 89. İzmir Enternasyonal Fuarı, 12.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

 
Son 24 saatte 53 can kaybı, 1612 vaka
 
Konak Belediyesi de 'esnek çalışma' modeline geçti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü öldü
Torbalı ilçesinde, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan otomobilin ...
Buca'da sanayi bölgesi yakınında yangın!
İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan ...
Barış'ın ölümünde sır perdesi kalkıyor
Balçova ilçesinde, ünlü bir restoranın sahibi Cevat D.'nin evinde ölü ...
 
Başkan Taşkın tepkilere cevap verdi: Ajite yapıyorlar, hakkım haram olsun!
İzmir’in kuzey bölgesindeki tarım arazilerinin ihtiyacını karşılayan barajların ...
Oyuncu Birol Ünel kansere yenildi
Fatih Akın'ın ünlü filmi Duvara Karşı'da canlandırdığı rol ile tanınan ...
Kara Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 27 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında, Kara Kuvvetleri ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu'nun acı günü!
Balıkesir'deki trafik kazasında MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun ...
Evde fenalaşan Berat, hastanede öldü
Karşıyaka ilçesinde, aniden fenalaşıp, yakınlarının eve çağırdığı sağlık ...
İzmir'de kamyonet kundaklandı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde park halindeyken kundaklandığı iddia edilen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri