POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
4 Eylül 2020 Cuma - 13:10

Başkan Taşkın tepkilere cevap verdi: Ajite yapıyorlar, hakkım haram olsun!

İzmir’in kuzey bölgesindeki tarım arazilerinin ihtiyacını karşılayan barajların 6 Eylül’de kapatılacağını duyuran Kestel Sulama Birliği Başkanı Taşkın, üretici ve çiftçilerin kendisini hedef alması sonrasında, “Çiftçinin bir zararı yok. Ajite yapıyorlar. Birkaç çiftçi yapıyor. Ben cehalete, cahilliğe kızıyorum. Emeklerim yazıklar olsun, haram olsun o kişilere. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Başkan Taşkın tepkilere cevap verdi: Ajite yapıyorlar, hakkım haram olsun!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- Kestel Sulama Birliği Başkanı Mustafa Taşkın açıklamalarda bulundu. İzmir’in kuzey bölgesindeki tarım arazilerine su veren Kestel, Çaltıkoru, Yortan ve Sevişler barajları hakkında konuşan Başkan Taşkın, üreticilerin kendisini hedef alması sonrasında cevap verdi.

Susuzluk nedeniyle 6 Eylül tarihi itibariyle barajların kapaklarının kapatılacağını duyuran Taşkın, üretici ve çiftçilerin Birlik uygulamalarına tepki göstermesiyle ilgili ‘Yazıklar olsun, emeklerim haram olsun’ çıkışında bulundu.

MAĞDURİYET YOK, İKİNCİ ÜRÜNÜ EKMESEYDİN KARDEŞİM!
Taşkın, “Barajlarda su bitti. Onu duyurduk. Mağduriyet de yok. Alaşehir’den Haziran’ın 15’inden Temmuz’un 15’ine kadar sulama yapıldı. Ödemiş’te 20 gün sulama yapıldı. Biz 4 aydır sulama yapıyoruz. Allah yine vermiş, seneye yağmazsa hiç sulama olmayacak. 6 Eylül’de su bitiyor. Olan suyu damlasına kadar veriyoruz. Hala çiftçiler mağduriyetini dile getiriyorsa yazık diyorum. Bizlik bir olay yok. Biten suyu ben ne yapabilirim? Barajımız şu an dibini buldu. Su bitti. 1 damla su kaldı. Seneye yağmadığı zaman ne yapacaklar? Çiftçilerimiz bilinçsiz. Geçen sene 21 Eylül’e kadar su verdik. Niye? Suyumuz vardı, esirgemedik. ‘Biraz daha erken bitirelim, lüks suluyorsunuz’ demiştik. Lüks nedir? İhtiyaçtan fazlası… 1 ay daha fazla sulayalım… Geçen sene fazla sulamamış olsalardı, barajımız doluydu. Sonra yüzde 50’ye düştü. Bu sene verdik, o da bitti. Bu sene ne olacaktı? 1 hafta, 10 gün daha fazla sulama imkanları olacaktı. Kaldı ki şu anda pamuk bitti. Bundan sonra su verilmesi zararlı… Domates, mısır kaldırıldı. Bundan sonra neyin suyunu istiyorlar? Olsa yine verelim de… Ben ziraat mühendisiyim, bir bitkinin su ihtiyacı yok şu an. İkinci ürünü ekmişler. Ekmeseydin kardeşim! Ben ikinci ürünü sana ek demedim ki. İkinci ürünü ektiklerini söylüyorlar. Sorduklarında söyledik. Suyumuzun Eylül ayında biteceğini, Aralık ayına kadar verilmeyeceğini söyledik. Zaten veremeyiz. İster ek ister ekme, su 21 Eylül’de biter” açıklamasına imza attı.

VERMEYECEK MİYİZ?
Bakırçay’a su verilmesine üreticilerden gelen tepkileri değerlendiren Taşkın, “Vermeyecek miyiz? Sevişler Barajı’ndan veriyoruz. Verdik, o da bitti. Orada 30 bin dönüm arazi sulanıyor, verilmesin mi? 20 yıldır veriliyor. Onlar da şikayetçi, ‘niye erken kapatıyorsunuz?’ diyorlar. Oradaki tarım arazileri nasıl sulanacak? Oraya Sevişler Barajı’ndan veriliyor” dedi.

DAMLAMA YAPILMASI GEREKEN BİR ŞEY, GÖREV!
Salma sulamanın yasaklandığının öne sürülmesine açıklık getiren Taşkın, “Yasaklama diye bir şey yok. Çaltıkoru Barajı ve Yortanlı Barajı’nın sistemi damlama sulamaya uygun. Biz de damlama sulama yapın dedik. Devlet modern bir sulama yapmış. Sen bunu yap diyoruz. Yapan da var yapmayan da var. Yapmayana ne yapabilirim. Vuracak mıyım? Yetkim yok. Ceza kesilecek dedik, koronavirüs çıktı. Şimdi çiftçiye bir de ceza uygulamak günah. Ceza uygulamak suç mu? Damlama yapılması gereken bir şey, görev. Yapmayan seneye yapacak” diye konuştu.

AJİTE YAPIYORLAR, HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!
Taşkın açıklamalarını sürdürdü ve “Şu an en iyi sulama yapan bölge biziz. 4 barajdan sulama yapıyoruz. Hepsi farklı özellikte ve birini birine karıştırmamak lazım. Adam Çaltıkoru’dan su alıyor, “Sevişler’den niye su verdiniz?” diyor. O seni bağlamaz ki! Sevişler’den ona vermezsem sana vermeyeceğim ki! Hedef saptırma var. Çiftçi burada neden böyle bir yol izliyor? Onu da anlamış değilim. Çiftçinin bir zararı yok. Bir sıkıntı söz konusu değil. Eğer öyleyse gitsin domatesim yandı desin rapor alsın. Ajite (Kışkırtmak, duygu sömürüsü yapmak) yapıyorlar. Birkaç çiftçi yapıyor. Ben cehalete, cahilliğe kızıyorum. Emeklerim yazıklar olsun, haram olsun o kişilere. Onların iyiliği için geçen seneden beri uğraşıyorum. Geçen sene beni dinleselerdi 21’ine kadar su almasalardı şimdi 15-16’sına kadar istedikleri olacaktı. Yazıklar olsun. Başka bir şey demiyorum. 30 yıldır bu işi yapıyorum. Bir beklentim yok. Hakkımı helal etmiyorum. Gece gündüz sabahlara kadar çalıştık, başarılı bir çalışma yürüttük. Belden alta vurmalar yakışık almayan şeyler. Alaşehir’e gidin 1 ay sulamış, Menemen 1 ay suladı. Biz şu an suluyoruz ve şikayet ediliyor. Yazıklar olsun diyorum. Eylül ayında sulama olmaz. Benim dışımda hiçbir yerde sulama yok. Eğer beni şikayet ediyorlarsa tüm Türkiye’yi şikayet etmeleri lazım. İddia ediyorum; İzmir bölgesinde sulama yok. Ödemiş niye şikayet etmiyor? Çünkü su yok. Adamlar ‘yok’u biliyor. Su bitmiş. Diyorum; bardağı gösteriyorum, içtim suyu, bu ne? Bardak! Döküyorum bardağı dökülmüyor, niye? Çünkü su yok. Bu kadar açık anlatıyorum, gidiyor yine şikayet ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 
İzmir Yarı Maratonu 6 Eylül’de: Soyer de koşacak!
 
Kültürpark'ta Açıkhava Sinema Günleri başlıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atilla Vural 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:36

Sn.Baskan tebrik ederim. Şükretsinler Sizin gibi tecrübeleri, yaptıkları teminat olan bir yöneticiye sahipler, çiftçiye şu, mazot, traktör, tohum veriyorsun memnun değiller, para, hibe, teşvik ver lükse harcamaya giderler. Şükretsinler Saygilar

Yorumu oyla      0      0  
Emrah 6 Eylül 2020 Pazar 18:26

Sene ye bir hafta on gün fazla sulama yapacaklar dediğin suyu senin iş billezliğin yüzünden bir ay boyunca tahliye kanalına aktı (ana boruda ufacık bir sızındıyı dikkate almadı sonra o sızıntı büyüdü ve kanala 20 lik su aktı bir ay boyunca)

Yorumu oyla      0      0  
Alı İhsan Kılınç 5 Eylül 2020 Cumartesi 13:51

Kestel Sulama Birliği Başkanı sayın Mustafa Taşkın diyor ki,BAKIRÇAY OVASINI SULAYAN, ÇALTIKORU, YORTANLI,KESTEL VE SEVİŞLER BARAJLARINDA S U B İ T M İ Ş T İ R.O nedenle 6 Eylül''de su verme işlemi de bitecektir.Buna küfrederek tepki vermek ayıptır günahtır.Bergama çiftçisine de yakışmaz.Yıl kurak geçtiyse Başkanın suçu ne?Şu varda verilmiyor mu?Yok böyle birşey.Bu göreve geldiği günden beri sulama işlerinin aksamaması için sezon öncesi ve içinde ekibiyle birlikte özveriyle,canla başla çalışan bu insana hiç gereği yokken haksızlık ve hakarete varan küfre varan ithamlarda bulunmak yanlış olur,bu arkadaşlar bu konuda başkandan özür diliyerek bu konu yargıya intikal etmeden bence uzatılmadan kapatılmalıdır.Çünkü ortada su yoktur.Olmayan şeyin münakasası yersizdir.

Yorumu oyla      0      0  
Tolgacan Kaya 5 Eylül 2020 Cumartesi 00:09

Biber üreticileri ne olacak müdür bey ikinci mahsülü çiftçi mecburiyetten ekiyor keyiften değil mahsül para yapmıyor klima altında oturmaya benzemez çiftçinin emeğe!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oyuncu Birol Ünel kansere yenildi
Fatih Akın'ın ünlü filmi Duvara Karşı'da canlandırdığı rol ile tanınan ...
Kara Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 27 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında, Kara Kuvvetleri ...
MHP'li Osmanağaoğlu'nun acı günü!
Balıkesir'deki trafik kazasında MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun ...
 
Evde fenalaşan Berat, hastanede öldü
Karşıyaka ilçesinde, aniden fenalaşıp, yakınlarının eve çağırdığı sağlık ...
İzmir'de kamyonet kundaklandı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde park halindeyken kundaklandığı iddia edilen ...
Dikkat: Bir 'tık'la banka hesabını boşaltıyorlar
Corona virüs salgınını fırsata çeviren dolandırıcı hackerlar akılalmaz ...
 
İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı
Corona virüs nedeniyle nisan ayında getirilen işten çıkarma yasağı 2 ay ...
Trump aşı için tarih verdi: Ekim sonundan önce
Corona virüs aşısının ekim sonunda önce dağıtılabileceğini dile getiren ...
Uyuşturucu taciri firari hükümlü, ağaç kovuğunda yakalandı
Karabağlar ilçesinde, uyuşturucu madde ticareti yaptığı gerekçesiyle hakkında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri