POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
4 Eylül 2020 Cuma - 09:02

Dikkat: Bir 'tık'la banka hesabını boşaltıyorlar

Corona virüs salgınını fırsata çeviren dolandırıcı hackerlar akılalmaz bir yönteme başvurdu. Aylardır pandemi stresiyle yaşayan vatandaşlar, telefonlarına gelen ‘sosyal destek ödemesi’ mesajını açınca banka hesaplarının boşaltıldığını gördü ve adliyelere koştu.

Dikkat: Bir  tık la banka hesabını boşaltıyorlar

Dolandırıcı hackerlar, gündeme göre belirleyip seçtikleri yeni yöntemlerle vatandaşları mağdur ediyor. Dolandırıcılar, hedef seçtikleri kişiye Sağlık Bakanlığı’ndan gönderiliyormuş gibi bir mesaj yönlendiriyor.

Hürriyet'in haberine göre, Mesajda “Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan 3 bin TL sosyal destek ödemenizi almak için hemen başvurun” ifadesi yer alıyor. Mesajı okuyup linki tıkladıklarında vatandaşlar, dolandırıcıların eline düşüyor. Linkin tıklanmasının ardından ekranda “yardım almak için ileri butonuna basın” ifadeleri yer alıyor.

Mağdur vatandaş, hackerların talimatlarını yerine getirdiği anda telefon tamamen dolandırıcıların eline geçmiş oluyor. Eğer mağdur vatandaş telefonunda bankacılık işlemlerini yapıyorsa, hackerlar kredi kartı bilgilerini alarak hesabı boşaltıyor.

DEFALARCA MESAJ GELDİ

Hackerların gönderdiği mesajlarla mağdur olan onlarca vatandaş adliyelerin yolunu tuttu. Dolandırıcıların mağdur ettiği isimlerden biri de 48 yaşındaki kuyumcu M.H. oldu. Dolandırıcılara 14 bin 200 lira para kaptıran M.H. adliyeye giderek şikayetçi oldu. M.H. başından geçen olayları şöyle anlattı: “Geçen hafta sonu Sağlık Bakanlığı’nın isminin yazdığı mesaj bana defalarca geldi. Pazartesi günü de gelmeye devam etti. Yaptığım işten dolayı telefon sürekli elimizde oluyor. Bu mesaj geldiğinde bir anlık dalgınlığıma geldi. Linke tıkladım, birden bir sayfa açıldı. Sürekli yardımı almak için ‘ileri’ tuşu geliyordu. Ekrandan da çıkamadım. Birkaç defa ‘ileri’ tuşuna tıkladım. Sonra telefonumda bir gariplik olmaya başladı. Telefon yavaşladı. Şüphelendim ama telefonumu ele geçirdikleri aklıma gelmedi. O gün birkaç defa telefon bankacılığına girdim. Ekranda ben farklı bir işlem yaparken önüme kredi kartımın görüntüleri geliyordu. Ama saniyeler içinde oluyordu. Sonra geri eski haline dönüyordu. Sanırım bu sırada hackerlar benim kredi kartı bilgilerimi aldılar.”

"MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARADIM"

Sonrasında müşteri hizmetlerini aradığını ifade eden M.H. “Bana telefonumda aynı işlemi yapmamı söylediler. Ben tekrar aynı işlemi yaptım. Sonra bana ‘sistemde bir sorun görünmüyor’ dediler. Salı günü ise bankadan beni aradılar. Kredi kartınızdan 14 bin 200 liralık hareket var dediler. Bana ait olmadığını söyledim. Sonra başımdan geçenleri anlattım. Dolandırıldığımı anladım. Pazartesi günü bankanın müşteri hizmetlerini aradığımı düşünüyordum. Ama doğru yerimi aradım yoksa dolandırıcılar mı konuştum, şüpheye düştüm” diye konuştu.

"REHBERDE KAYITLI KİŞİLERE DE MESAJ GİTTİ"

Olayın ardından telefonundan rehberdeki yüzlerce kişiye mesaj gittiğini söyleyen M.H. “Benim kontrolüm dışında aynı mesaj bütün rehberimdeki kişilere gitmiş. Herkese uyarı mesajları atıyorum, mesajı açmamaları için. Ben mağdur oldum. Başkaları olmasın. Dolandırıcılar hakkında şikayetçi oldum ama karşımda bir kişi yok. Bilmediğim bir kişi hakkında şikayette bulundum. Umarım siber uzmanlar bu olayı çözer” ifadelerini kullandı.

 
Altın ve gümüş için devlet hakkı oranları belirlendi
 
İzmir'de kamyonet kundaklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı
Corona virüs nedeniyle nisan ayında getirilen işten çıkarma yasağı 2 ay ...
Trump aşı için tarih verdi: Ekim sonundan önce
Corona virüs aşısının ekim sonunda önce dağıtılabileceğini dile getiren ...
Uyuşturucu taciri firari hükümlü, ağaç kovuğunda yakalandı
Karabağlar ilçesinde, uyuşturucu madde ticareti yaptığı gerekçesiyle hakkında ...
 
Polis motosikleti ile otomobil çarpıştı: 2'si polis 4 yaralı
Konak ilçesinde, Yunus timinde görevli iki polis memurunun üzerinde bulunduğu ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Buca ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari aracın karşı ...
Ünlü restoran sahibinin oğlu evinde ölü bulundu
Balçova ilçesindeki ünlü bir restoranın sahibi Cevat Dev'in oğlu Barış ...
 
İzmir'de 3 baraj o tarihte kapatılıyor: Üreticiler tepkili!
Kestelli Sulama Birliği’nden yapılan açıklamada, Kuzey Ege Havzası’ndaki ...
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile Covid-19 denetimi genelgesi
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, ...
Yunanistan'a kaçarken yakalanan 3 eski asker: Jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz
Çeşme ilçesinde, jet ski ile Yunanistan’a bağlı Sakız Adası’na kaçmaya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri