POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Devler Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
Taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri!
23 Eylül 2020 Çarşamba - 10:27

Pandemi krampon astırdı: Garson olan da var inşaata giren de!

Salgın nedeniyle başlangıç tarihi belli olmayan amatör ligde, futbolcular yaklaşık 7 aydır gelir elde edemedikleri için alternatif iş arayışına yönelmek zorunda kaldı. Aralarında garsonluk yapan da var, inşaatlarda çalışanlar da...

Pandemi krampon astırdı: Garson olan da var inşaata giren de!

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği alanlardan biri de spor müsabakaları oldu. Türkiye’deki profesyonel ligler start alırken, geride kalan sezon tamamlanmadan tescil edilen Bölgesel Amatör Ligler (BAL) için yeni top başı tarihi ise açıklanmadı. Futbolcu ve antrenörler, profesyonel futbol ligleri gibi üst düzey tedbirler eşliğinde amatör futbol liglerinin de oynanabileceği görüşünde... Karar merci olarak görülen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu ise, futbol camiasının görüşüyle birlikte Sağlık Bakanlığı ile TFF Sağlık Kurulu’nun önerileri ve tavsiyelerini göz önünde bulundurarak karar verecek. Öte yandan salgın nedeniyle oluşan bu kaotik durum amatör futbolcuların yaşamını zora soktu.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre yaklaşık 7 aydır gelir elde edemedikleri için kramponlarını asıp alternatif iş arayışına girdiler. Aralarında garsonluk yapan da var, inşaatlarda çalışanlar da…

AYLARDIR TEK KURUŞ GELİRLERİ YOK
Çiğli Belediyespor Asbaşkanı Deniz Çıtak, yaşanan mağduriyet sebebiyle amatör kulüplerin ve futbolcuların zor durumda olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Asıl virüslü olan TFF, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK), Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF). Federasyonun amatör spor kulüpleri ile ilgili önlem paketi açıklaması lazım. Kaldı ki federasyonun bunun için yeterli bütçesi mevcut. Bunu yapmazlarsa ileride ne takım kurabilecekleri bir kulüp ne de oynayacak futbolcu bulabilecekler. Profesyonel liglerde sponsorlar, yayın gelirleri, spor toto gibi gelirler sayesinde profesyonel futbolcular ile kulüpler kontrat imzalayabiliyorlar. Futbolcular ve kulüpler bu sayede mağdur olmuyorlar. Ama amatör kulüplerde böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü 7 aydır tek kuruş gelirleri yok. Federasyon herkesi kendi haline bırakıp bu işten sıyrılmaya çalışıyor. Bir tarih açıklayıp amatör liglerin başlayacağını söyleyecekler. Kulüplerin, futbolcularla anlaşma imzalamasına zemin hazırlayacak ve sonra da Sağlık Kurulu’nun kararı ile ligi iptal edecek. Ortaya çıkacak mağduriyeti de kulüplerin üzerine yıkacaklar. Federasyon sayesinde önümüzde 3-5 yıl Türk futbolundan bir şey beklemek sadece hayal kurmaktır. Çünkü dünyada, futbol oynayan herkes bu işe amatörden başlar. Ama amatöre destek vermezsen ülke futbolun hiçbir yere gitmez, yabancılara teslim olur. Ahbap çavuş ilişkileri ile yönetilen bir sistem var. Hakkaniyet ve adalet yok. Geçen sene biz bunun canlı şahidiydik. Başka gruplarda 3. 4. takımları, 39-40 puan toplamış takımları 3. lige çıkardılar. 49 puan toplamış ikinci sıradaki Çiğli Belediyespor’u çıkarmadılar. Federasyonun amatörlere bir kuruş değer verdiğini düşünmüyorum. Biz personelin sorunlarına birebir şahit oluyoruz. Çözebildiğimiz kadarını kendi gücümüzle çözmeye çalışıyoruz. Pandemi sürecinde futbolcularımıza can suyu olsun diye biraz destek verdik. Gözlerindeki ışıltıyı görünce o cüzi rakamın bile ne kadar önemli olduğunu anladım.”

AÇ KALMAMAK İÇİN EK İŞ YAPIYORLAR
İki sezon boyunca Çiğli Belediyespor’da forma giyen 28 yaşındaki Egecan Çevir ise, “Tek bildiğim şey futbol oynamak” diyor. Futbol liglerinin başlamasına rağmen amatör lig maçlarıyla ilgili herhangi bir tarih verilmemesinden dolayı aylardır endişeli bir şekilde beklediklerini anlatan Çevir, şunları söylüyor: “Salgın dolayısıyla liglere ara verilmişti ve bir süre önce yeniden başlatıldı. Ancak Bölgesel Amatör Lig için bırakın başlamayı, herhangi bir karar dahi alınmadı. Virüs hiçbir yerde yok da sadece amatör liglerde mi var? Elli bine yakın amatör sporcu var. Bunların birçoğu en az iki tane insan bakıyor. Yaklaşık yedi aydır kimse ödeme alamıyor. Evli arkadaşlarım var. Geçimini devam ettirmek zorundalar. Aç kalmamak için ek iş yapıyorlar. Aralarında inşaatlarda çalışanlar, garsonluk yapanlar var. Ben şu an önceki kazandıklarımla hayatıma devam ediyorum. Lig oynanmazsa nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum. Hayatımda tek bildiğim şey futbol oynamak. Süper Lig hariç her ligde oynama fırsatım oldu ama inanın futbol her yerde futbol. İsteğim hiçbir yerde azalmadı. Ama şuan da hedefim de idealim de maalesef yok. Çünkü önümü göremiyorum. Bir senedir beraber olduğum Başkanımız Deniz Çıtak, Özgür Özcan ve diğer değerli yöneticilerimiz gönülden amatör futbolun ve bizim yanımızdalar. Çok emek verdiler. Futbolcular varsa çalışanlar var, yapı ve kuruluşlar var. En yakın zamanda bu durumun düzelmesini umuyorum. Kararı verecek insanları duyarlı ve vicdanlı olmaya davet ediyorum.”

BELİRSİZLİK ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLADI
Çiğli Belediyespor’da forma giyen 28 yaşındaki Uğur Köprülü, yapılan eylemlerin ardından oluşan kamuoyu baskısı sebebiyle ligin akıbetinin yakın zamanda belli olacağına inandıklarını ifade ederek, “Ligin durumunun belli olmayışı nedeniyle çok zor günler geçirdiğimiz doğru. Belirsizlik elimizi kolumuzu bağlarken, etrafımda çok fazla arkadaşım geçim kaynağını başka iş imkanlarıyla sağlamaya başladı. Ben de eşimin çalışmasının verdiği ekonomik kaynakla ve biraz var olan birikimimle bugüne kadar geldim. Fakat bundan sonrası nasıl ve ne şekilde olur bilememekteyim. Hevesin, hayalin, idealin ne olduğunu unutmuş durumdayız. Herkes sadece temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağının derdiyle meşgul” diyor. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
Velilere uzaktan eğitimi anlattılar
 
İzmir'in başkanlarından Ödemiş'te 'iş birliği' zirvesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da İlyas'tan müthiş dönüş
Karşıyaka'da 21 yaşındaki sağ bek İlyas, sahalara müthiş bir dönüş yaptı.
Göztepe'den son bomba: Guilherme!
Şu ana kadar Burak, Kubilay, İrfancan, Ideye, Ndiaye, Megyeri, Nwobodo ...
''Türk Futbolu'nda temiz eller operasyonu yapılmalı''
Rıdvan Dilmen, "Futbolda temiz eller operasyonu gibi operasyonlar yapması ...
 
'Gaziemir’in Amazonları' Türkiye şampiyonu!
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı, İstanbul ...
Menemenspor puanla dönüyor: 1-1
TFF 1. Lig'in ikinci haftasında Giresunspor, Menemenspor’u konuk etti. ...
İzmir'deki şampiyonaya o ülke damga vurdu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği ...
 
Altay deplasmandan eli boş dönüyor!
TFF 1.Lig'in ikinci haftasında İstanbulspor, Altay'ı 2-1 mağlup etti.
Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder Leicester City’de buluştu
Altınordu formasıyla çeşitli kategorilerde 47, milli takımlarda ise 22 ...
Göztepe'de yeni transferler takıma ısındı
Yukatel Denizlispor'u 5-1 yenip ardından Yeni Malatyaspor'la deplasmanda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri