POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
29 Temmuz 2022 Cuma - 14:40

Rektör Hotar'dan yeni dönem mesajları

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Nükhet Hotar, Resmi Gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla aynı göreve yeniden atandı. Rektör Hotar yeni döneme dair mesajlar verdi.

Rektör Hotar dan yeni dönem mesajları

Rektör Hotar, “Gönülden bağlı olduğum Araştırma Üniversitemize ikinci kez beni Rektör olarak atayan muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Birlikte yola çıktığımız Büyük Ailemize çok teşekkür ediyorum. Araştırma Üniversitemizin 40 yıllık başarı öyküsüne hep birlikte son 4 yılda yeni sayfalar ekledik. Yol gösterici olduk, ülkemize, kentimize ve bilim dünyamıza çok şey kattık. En önemli varlık sebebimiz olan öğrencilerimiz için en iyi imkânları sunduk. Şimdi bu öyküye yeni sayfalar ekleme zamanı…” diye konuştu

Bundan dört yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Rektörlük görevinin ikinci dönemi resmen başladı. Öğrencilik dönemini ve akademik kariyerini DEÜ’de geçiren ve üniversitenin ilk kadın rektörü olarak tarihe geçen DEÜ Rektörü Hotar, 28 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla aynı göreve yeniden atandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 40.yılında yeniden DEÜ Rektörü olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyleyen Hotar, “Gönülden bağlı olduğum Araştırma Üniversitemize ikinci kez beni Rektör olarak atayan muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bundan 4 yıl önce göreve geldiğimde düzenlediğimiz ilk basın toplantısında ‘Bugün benim için çok özel, anlamlı ve heyecanlı bir gün’ ifadelerini kullanmıştım. O günkü heyecanımı bugün de yaşıyor; her şeyimi borçlu olduğum üniversiteme dört yıl daha hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 

DÖRT YILA ÇOK ŞEY SIĞDIRDIK

Rektör Hotar, DEÜ’nün son 4 yıllık süreçte pandemiye rağmen çok önemli kazanımlar elde ettiğini ifade ederek, “Görevde olduğumuz bu dört yıl içerisinde bir rüyayı gerçekleştirdik ve ülkemizdeki 20 araştırma üniversitesinden biri olduk. YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ne layık görüldük ve kalitemizi tescilledik. 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu tarafından 11 bayrak ve 7 nişan aldık. Kentimizin ilk Veteriner Fakültesini kurduk; Diş Hekimliği Fakültesini açtık. Türkiye’nin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı ile Ergen ve Genç Erişkin Tümör Bilim Dalı’nı hizmete aldık. İzmir’in ilk Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ni kentimize kazandırma noktasında büyük yol aldık. Türkiye’nin ilk Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesini açtık. Yabancı Diller, Ortak Derslikler binasını üniversitemize kazandırdık. Efes Gıda Laboratuvarını, GETAT merkezini açtık, yeni yüzme havuzları ve spor salonlarını üniversitemize kazandırdık. Yeni yatırımlara ciddi bir pay ayırdık” dedi. 

Göreve geldiği ilk günde bu yana dünyayı ve Türkiye’yi ilgilendiren konularda üniversitelerin her zaman söyleyecek sözü olması gerektiğini vurguladığını ifade eden Rektör Hotar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi Sempozyumu’ ile ‘Uluslararası Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sempozyumu’ başta olmak birçok etkinlikle toplumsal sorunlara yeni bir bakış açısı ve çözüm önerileri getirdik. Covid-19’la mücadelede sağlıktaki gücümüzü insanlığın hizmetine sunduk, araştırmalarımızla ses getirdik. Uluslararasılaşma vizyonumuzu yeni akademik işbirlikleriyle daha üst noktalara taşıdık. Eylül Bebekler gibi birçok projeye imza attık. Kısacası son dört yıla çok şey sığdırdık” diye konuştu. 

MENSUPLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Elde ettikleri kazanımları ve başarıları DEÜ ailesinin özverili çalışmalarıyla elde ettiklerini dile getiren Rektör Hotar, “Birlikte yola çıktığımız DEÜ mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Araştırma Üniversitemizin 40 yıllık başarı öyküsüne hep birlikte son 4 yılda yeni sayfalar ekledik. Yol gösterici olduk, ülkemize, kentimize ve bilim dünyamıza çok şey kattık. En önemli varlık sebebimiz olan öğrencilerimiz için en iyi imkânları sunduk. Şimdi bu öyküye yeni sayfalar ekleme zamanı...” açıklamasında bulundu.  

Rektör Hotar yeni dönemde de DEÜ’nün yenilikçilik ve girişimcilik anlayışından taviz vermeden çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Hotar, DEÜ’nün nitelikli bilgi üretmeye ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak ülkemizin kalkınma hedeflerine katkı koyacağını ifade etti. 

 
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 8 tutuklama!
 
Karşıyaka yasak için gaza basacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz kütükçü 29 Temmuz 2022 Cuma 15:38

Yalan,yalan ve başarısızlık.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 8 tutuklama!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) ...
Merzifon'dan başladı İzmir'de tamamladı: Japon turistin eşekle Türkiye turu!
Japon turist Kotaro Takada, Amasya'nın Merzifon ilçesinden aldığı eşekle ...
Sahilde dehşet: Balıkçıların yer kavgası cinayetle bitti!
Konak ilçesinde, iskelede oltayla avlanan balıkçıların yer kavgasında, ...
 
Elif Güneş cinayetinin katil zanlısı yakalandı
İstanbul'da 30 yaşındaki Elif Güneş'i silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle ...
İzmir'deki üste nefes kesen bröve mücadelesi!
İzmir'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda jet pilotu adaylarına, kötü hava ...
Odalardan özelleştirme isyanı, sivil inisiyatif, sendika ve yerel idareye dava çağrısı!
Cumhurbaşkanı kararıyla 18 eğitim kampı ve sosyal tesisin özelleştirme ...
 
Bursa'daki çöp evden bir dram daha çıktı!
Bursa'da kız kardeşi Yasemin Acar'ın oğlu Muhammet A.'yı kaçırıp çöp eve ...
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
Tire ilçesinde devrilen motosikletteki Nurcan Metiner (56) hayatını kaybetti, ...
Koca paylaştı: Eczanelere ilişkin yeni kararlar
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye Eczacılar Birliği heyetiyle yapılan toplantıda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri