POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
7 Ağustos 2020 Cuma - 11:30

Sayıştay istedi, Büyükşehir muhtarların kartını iptal etti!

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda muhtarlara verdiği ücretsiz ulaşım kartı Sayıştay denetlemelerine takıldı. Kurum, Büyükşehir’den uygulamanın iptalini istedi. İlk meclis oturumunda iptal kararı alınacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer konuyla ilgili açıklama da yaptı.

Sayıştay istedi, Büyükşehir muhtarların kartını iptal etti!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından kabul edilen ve muhtarlara ücretsiz ulaşım hakkı tanıyan uygulama iptal edildi. Meclis gündemine alınan maddenin kabul edilmesiyle ücretsiz ulaşım hakkına son verilecek. Büyükşehir Belediyesi, kararın Sayıştay sorgusu gereği alındığını belirtti.

“Sayıştay Başkanlığının sorgusuyla, muhtarlara toplu ulaşım kartı kontör yüklemesi yapılmasına yönelik, Belediye Meclisimizin 16/10/2019 tarihli ve 879 sayılı Kararının yerinde görülmediği Belediyemize bildirilmiş olmakla söz konusu Meclis Kararının iptali zorunluluğu doğduğundan; anılan kararın alındığı tarihten itibaren tüm sonuçlarıyla birlikte iptali ile Sayıştay Başkanlığı sorgusunun gereğinin yerine getirilmesi hususunun görüşülmesi” bilgisi verildi.

NE OLMUŞTU?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte görev yapan muhtarlar için toplu ulaşımı mesai saatleri içinde ücretsiz hale getirmişti.  İzmir'deki  bin 294 muhtar, hafta içi mesai saatleri süresince toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanıyordu. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda muhtarlar otobüs, metro, tramvay, banliyö trenleri ile vapurlara ücret ödemeden binebiliyordu. Ücretsiz ulaşım için muhtarlık kimlik kartlarını göstermeleri yetiyordu. Geride kalan süreçte Gültepe bölgesindeki muhtarlarla yaptığı toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından açıklanan uygulama mecliste oy birliğiyle kabul edilmişti. İzmirli muhtarlar ücretsiz toplu ulaşım hakkından görevleri süresince faydalanabiliyordu.

SOYER'DEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili sosyal medyadan bilgilendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Muhtarlarımıza sağladığımız toplu ulaşım desteği konusunda Sayıştay’ın verdiği kararla ek düzenleme ihtiyacı doğmuştur. Ancak yerel hizmetin temel taşı muhtarlarımıza ulaşım desteğinin devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 
Üç bacaklı sokak köpeği, temizlik işçisini 5 yıldır yalnız bırakmıyor
 
Göztepe'de golcü arayışları: İki isim liste başı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BEHÇET ÇETİN DİKİLİ İSLAMLAR MAHELLESI MUHTARI 15 Kasım 2020 Pazar 19:41

Kartımızı daha hiç kullanmak nasip olmadı inşallah tekrar kullanıma açılır da kullanmak nasip olur.

Yorumu oyla      0      0  
Şenol yoldaş 7 Eylül 2020 Pazartesi 10:35

Biz muhtarlar olarak nasıl sıkıntılar çekiyoruz bunu anlatmak zor, yaşayıp görmek gerekir bizlerde kamu hizmeti yapıyoruz altimiza lüks Mercedes istemiyoruz,bizlere metroyu çok görenler, muhtarların ne çektiklerini biliyorlar mı kimse midesinde konuşmasın alınan karara katılmıyorum...

Yorumu oyla      0      0  
Sevil Dokuzer 10 Ağustos 2020 Pazartesi 00:50

Bence karar yerinde muhtarlar zaten öğleye kadar çalışıyor ve araç kullanacak işleri yoktur kendi mahalleleri ile ilgelenirler onlar gibi birçok birim içinde geçerli olmalı belediyenin bütçesi deliniyor hiçbir ülkede bedava hicbirsey yoktur indirimli olabilir ama bedava degil

Yorumu oyla      0      0  
Hamdi 8 Ağustos 2020 Cumartesi 08:02

Bu ugulama ekonomik destege ihtiyaç duyan ve hızmet üretmek isteyen arkadaşlar için alinmiş iyi bir karardı. Bazen bir gunde 4-5 kuruma gitme ihtiyacı olan icin iyi bir destekti iptal edilmesi degil hatta bazı basit ve kucuk işlerin projeye aykiri uretim olmamak uzere butceden pay aktarilmasi kaldirilan muhtarlik tuzel kisiligine hizmetlerin ve milli gelirin ekonomik harcanmasi ve uygulamanin daha hizli yapilmasi icin fayda saglayacagina inaniyorum. Sebebi bazen koyulacak 3 adet kaldirim tasi icin 3 kisi 3 arac 3 gunde yapilamazken yerelden yonetimin desteklenmesi ile belki 3 saat bile surmeden ayni isyapilabiliyor. Buyuksehirleri ve ulke genelini düsunecek olursak ulke ekonomisinede oldukca buyuk katkilar sağlayacaktir.. KARAR BUYUKLERIMIZIN UYMAK BUTUN MUHTARLARIMIZINDIR. HER KURUMLA EN UYUMLU VE EN URETKEN CALISMA ICIN MUCADELE EDEN MUHTARLARIMIZA HAYIRLI OLSUN...

Yorumu oyla      0      0  
S.Nazik IŞIK 7 Ağustos 2020 Cuma 17:22

Muhtarların mesai saatleri içinde muhtarlık işlerini takip için kamu ulaşımından ücretsiz yararlanması gerektiğine inanıyorum. İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısında konuyu gündeme getirip karar alacağımıza ve Büyükşehrin yeniden Meclis kararı almasını talep edeceğimize inanıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir haritası turuncuya bürünüyor!
Turuncu Çember sertifikası ilçelere de yayılıyor. Sertifika almak için ...
Bornova’da atıklar gübreye dönüşecek
Bornova Belediyesi 12 eski köy yerleşimine sahip ilçede, tarıma yönelik ...
Konak’ta tam saha virüs denetimi
İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği Covid-19 konulu ek genelge ...
 
Ve 'Kahraman'ın adını yaşatan feribot denize açıldı
Şehit polis memuru Fethi Sekin’in ismini taşıyan arabalı vapur, körfez ...
Hasat tamam: Tarladan vatandaşın sofrasına!
Karaburun’un Mordoğan mahallesinde, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nde toprakla ...
Buca'da gündem İstanbul Sözleşmesi… CHP ‘yaşatır’ AK Parti ‘yaşatmamış’ dedi!
Meclis toplantısında CHP’li Merve Doğan İstanbul Sözleşmesi üzerinden ...
 
Büyükşehir Bizimkiler’in Cemil’i için harekete geçti
Bizimkiler dizisinde canlandırdığı Cemil karakteriyle tanınan ve yaşlılığa ...
Başkan Kılıç 'virüs haritası'nı paylaştı, vatandaşa çağrıda bulundu!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden  Buca ...
Bornova'da denetimler artırıldı
Ülke genelinde koronavirüs vakalarının tekrar yükselişe geçerek günlük ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri