POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
17 Ekim 2020 Cumartesi - 14:06

Seçimini yapamayan Baro’dan protesto!

İzmir Barosu, pandemiden dolayı yaşanan kısıtlamalar çerçevesinde seçimini yapamazken Kültürpark’ta protesto eylemi gerçekleştirdi.

Seçimini yapamayan Baro’dan protesto!

GERÇEKİZMİR- İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda, STK, meslek odaları ve kooperatiflerin genel kurullarının 1 Aralık’a kadar erteleme kararı sonrasında sandık başına gidemeyen İzmir Barosu temsilcileri Kültürpark’ta protesto eylemi gerçekleştirdi.

İzmir Barosu genel kurulun yapılması için Konak İlçe Seçim kurulan yaptığı başvurusuna olumsuz yanıt almıştı. 3 No’lu Hol önünde toplanan Baro yetkilileri hazirundan imza toplayarak, sloganlar attı. 

Emniyet Müdürlüğünün seçimin yapılmaması için 3 No’lu Hol’ün önüne set ve polis yerleştirdiğine dikkat çeken İzmir Baro Başkanı ve Çağdaş Avukat Grubu Başkan adayı Özkan, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Açık havada genel kurulunu yapan ilk baro onurunu yaşıyoruz. Genel kurul yapamazsınız, çoğunluğu sağlayamazsınız dediler. Ama İzmir Barosu şu meydanları doldurmuş durumda. Hukukun çivisi çıktı. Bugün avukatlık ile ilgili genel kurulu seçimlere tanımayanlar, yarın genel ve yerel seçimleri hükümlerini tanıyamayacaklar. Baskıların alabildiğince olduğu günleri yaşıyoruz. Soma’dan Ankara’ya yürüyen işçilerin tutuklandığını duyduk. Yazıklar olsun size!” dedi. 

Genel kurulun, iptalinin eşitlik hukukuna aykırı olduğunu ve bunun için yapılan mücadeleyi anlatan Cumhuriyetçi Avukat Grubu Başkan Adayı Mustafa Çetin; “Genel kurul konuşmasını yapmayı çok isterdim ama yapamıyoruz. Zor günlerden geçiyoruz. Pandemi, ekonomik kriz, barolarının bölünmesi ve genel kurulun ertelenmesi… Maalesef zor günlerden geçiyor. 2 Ekim’de yayınlanan genelge ile genel kurulların ertelendiğini söyledi. Acil toplantı yaptık. Hukuksuzluğa karşı mücadele vermemiz gerektiğini söyledik. Daha sonra iptal davası açtık. Oy birliğiyle yürütme kararı aldık. Bu kararı baroya bildirdik. Hem davada taraf olduğum için ilçe seçim kurulana başvuru yaptık. İlçe Seçim Kurulu kabul etti, 17-18 Ekim’de değil, tekrar yeni bir süreç başlatmasınız dediler. İlçe seçim kuruluna sandıklarla kesin karar veril. İl seçim kurulu talebimizi kabul etti ama sürecin yeterli olmayacağını söyledi. Biz bu davayı açarken birçok arkadaşımız bizimle dalga geçti, ‘hukuktan ne bekliyorsunuz’ dediler. Biz çözemesek bile tarihe not düşeriz dedik. Biz genel kurulumuzu her halükarda yapacağız. Süreci Pazartesi günü yeniden başlatıp Kasım ayı içerisinde seçim çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Farklı görüşlerimiz ama oncu, buncu olmadan ortak sorunlarımızda birlikte hareket etmeyi anlamış olduk” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hukukçu İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “İdare mahkemesinin verdiği yürütmenin durdurma kararı bu ülkede hala hukuka, yasalar ve vicdanlarına göre karar veren hakimler olduğunu bize gösterdi. Ancak yine hakimlerden hukukçulardan müteşekkil ilçe seçim kurulunun bu kararın uygulanmasını engelleyecek şekilde bugün burada genel kurulun yapılmasını engelleyecek şekilde verdikleri bir karar da var. Açıkçası gerek Çağdaş Avukatlar Grubu’nu gerekse Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adaylarının mensuplarının burada birlikte bu mücadeleye sahip çıkması bizim için çok değerli. Baroları etkisizleştirme, bölmeye ve parçalamaya çalışan anlayış geçmişte Ergenekon, Balyoz ve askeri casusluk vb. kumpas davalarıyla bu ülkenin aydınlarını, hukukçularını ve askerlerini Silivri zindanlarına gönderen anlayışla aynıdır. Dolayısıyla bu anlayışa asla telsi olmayacağız. Bedeli ne olursa olsun İzmir Barosu’na mensup bir avukat olarak baronun vermiş olduğu bu mücadeleden gurur duyuyorum” dedi. 

SÜREÇTE NE OLDU?
İçişleri Bakanlığınca yayımlanan, 2 Ekim'den itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar ertelenmesine yönelik genelge kapsamında uygulayıcı Valilik İl Hıfzıssıhha Kurulu’na karşı davada flaş yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Karar baz alınarak İlçe Seçim Kurulu'na yapılan genel kurul yapılma talebi ise reddedildi.

Sağlık Bakanlığının önerisi, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan, 2 Ekim'den itibaren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 1 Aralık'a kadar ertelenmesine yönelik genelge çıkartılmıştı.

Mahkemeden ve seçim kurulundan çıkan birbirinin tersi kararlar kapsamında İzmir Barosu Genel Kurulu’nun 17-18 Ekim'de yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. 

 
Gölcük'teki orman yangını söndürüldü!
 
İzmir'de polyester atölyesinde yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gölcük'teki orman yangını söndürüldü!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
İzmir'de kaçak kum midyesi avcılarına 93 bin 800 lira para cezası
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kaçak kum midyesi (akivades) avcılığı yapan ...
İzmir'de 2 ilçede 'sahte içki' operasyonu: 2 gözaltı!
İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçelerinde düzenlenen sahte içki operasyonlarında 2 kişi yakalandı.
 
İzmir'de korkunç bilanço: Sahte içkiden ölenlerin sayısı 24'e çıktı
 İzmir'de sahte içkiden zehirlendiğini belirterek hastaneye başvuran bir ...
Parkta dehşet: Dövüldü.... Bıçaklandı!
Buca ilçesinde, Cengiz Yavuz (55) parkta tartıştığı kişiler tarafından ...
İzmir'de feci kaza: 1 ölü1
Gaziemir ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü Fatih ...
 
Ermenistan sivilleri vurdu: 12 can kaybı, 40 yaralı
Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı ...
İzmir merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 46 tutuklama
İzmir merkezli 25 ilde FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) ...
AK Parti Milletvekili Esayan hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Sevgili Markar Esayan’ı kaybettik. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri