POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
2 suç örgütü çökertildi: 25 gözaltı var!
19 Mayıs 2022 Perşembe - 10:02

Sertel aylardır bekletilen tayinleri Meclis’e taşıdı

Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak cezaevlerinde görev yapan yüzlerce infaz ve koruma memuru ödenek yetersizliğinden dolayı aylardır tayin bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurlarının tayinlerinin neden bekletildiğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soru önergesi ile sordu.

Sertel aylardır bekletilen tayinleri Meclis’e taşıdı

Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak cezaevlerinde görev yapan yüzlerce infaz ve koruma memuru ödenek yetersizliğinden dolayı aylardır tayin bekliyor. Ocak ayında tayin yerleri belli olan infaz ve koruma memurları üzerinden dört ay geçmesine rağmen tayin yerlerine gönderilmedi. Adalet Bakanlığını her gün soru yağmuruna tutan infaz ve koruma memurları ne tatmin edici bir cevap alabiliyor ne de karşılarında bir muhatap bulabiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurlarının tayinlerinin neden bekletildiğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soru önergesi ile sordu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sesleniyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında bine yakın infaz koruma memurun değişik yerlerden başka illere tayinleri çıktı. Cezaevinden cezaevine nakil olacak olan infaz koruma memurları tam 4 aydır bekletiliyor. Şimdi buradan sormak istiyorum, bu insanlar bu arkadaşlarımızın tayini çıkmış olmasına rağmen bekletilmelerinin gerekçesi nedir? İnsanlar bir an önce görev alanlarına dönmek istiyorlar. Çoluk çocuğuyla beraber ev bularak rahat etmek istiyorlar. Fakat bir türlü nakil olamıyorlar. Bu konuda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dikkatini çekiyorum” diye konuştu.

TAŞINMA YARDIMI ARTAN FİYATLAR KARŞISINDA ERİDİ

Adalet Bakanlığı ve diğer tüm bakanlıklara tayin olan memurlara verilen taşınma ödeneğine ilişkin de soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ilgili kurumlar tarafından tayin olan memurlara verilen taşınma ödeneğinin akaryakıt zamları sonrasında artan nakliye ücretleri nedeniyle çok küçük kaldığını söyledi. Sertel, şöyle devam etti:

“Devlet memurlarına verilen bu ödenek komik rakamlar olarak kaldı. Benzine, mazota gelen zamlardan sonra şehirlerarası taşımacılar inanılmaz fiyatlarla insanların önüne çıkıyor. 3-4 bin lira taşınma gideri veriyorsunuz onunla şehir içinde bile taşınma gerçekleşmiyor artık. O nedenle bütün bakanlıklara soru önergesi verdim ve taşınma ile ilgili devlet memurlarına verilen ödeneklerin yeniden değerlendirilmesi ve günün rayiç fiyatlarına uygun olarak artırılması gerekmektedir. Bu konuda bakanlıklar çalışma yapmak zorundadır. Tayin ettiğiniz devlet memurunun bir şehirden diğer şehre naklini yapmakla mükellefsiniz. Eğer onları gönderiyorsanız, polislerimizi, öğretmenlerimiz, infaz koruma memurlarımızı, diğer memurlarımızı, sağlıkçılarımızı tayin ediyorsanız; onları bulunduğu kentten diğer kente kadar eşyalarını taşımak zorundasınız. Bunu buradan vurguluyorum ve bu konuda bakanlıkların dikkatini çekiyorum.”

 
Bornova'da 19 Mayıs korteji!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 19 Mayıs 2022 Perşembe 12:15

Sayın vekilim 2000 e yakın ıkm nin tayini çıktı. Biz kış günü zorlukları göze alarak tayin yazdık memleketimize yakinlasalim diye. Sözleşmeli personel olduğumuz için tayin izni olmaması sebebiylede tayin çıkınca hemen gidip ev tuttuk. Çünkü genelde bir hafta içinde tayin yazıları gelip kurumdan ilişik kesilir. Sonrasında izin alıp evimizi taşımak zorunda kaldık iki kıra vermemek için. Şimdi ise 4 aydır eşimden ve cocugumdan ayrı tayin yazısının gelmesini bekliyorum benim gibi evini taşıyıp mağdur olan yüzlerce insan var

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den 19 Mayıs mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Kurum'dan konutta fiyat artışı açıklaması!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, konut fiyatlarının ...
"Blinken'la oldukça olumlu bir görüşme gerçekleşti"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'mevkidaşı Blinken ile görüşmesinin ...
 
Sözcü Kalın'dan NATO diplomasisi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya, İsveç, Finlandiya, Birleşik ...
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na büyükelçi tepkisi!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na eleştiriler. ...
CHP İzmir'den net mesaj: ''Canan Türkiye'dir!''
CHP İl Başkanlıklarından eş zamanlı 'Canan Kaftancıoğlu' açıklaması geldi. ...
 
Erdoğan: 29 Mayıs'ı Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya başvuran ...
CHP Bayraklı'da Lider'e iktidar sözü!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçe Başkanı Didem Gültekin, ...
CHP'li Arslan: Enerjide dışa bağımlılık felakettir!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan TBMM Genel Kurul çalışmalarında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri