POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı
15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı!
15 Temmuz Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı!
Putin: Batı'nın 'hırsızlığı' cezasız kalmayacak
Putin: Batı'nın "hırsızlığı" cezasız kalmayacak
Savcı, Dilan Polat'ın tahliyesini istedi
Savcı, Dilan Polat'ın tahliyesini istedi
27 Ekim 2018 Cumartesi - 08:53

Sındır'dan 'Büyükşehir' mesajları: Aday olmaktan daha önemlisi...

CHP’de aday adaylığı başvuruları tamamlanırken, gözler Kocaoğlu’nun ‘yokum’ kararı sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kim olacağında. İsmi adaylık için anılan CHP İzmir Milletvekili Sındır’dan ‘Büyükşehir’ özelinde önemli mesajlar geldi. “Aday olmaktan daha önemlisi aday gösterilmektir” diyen Sındır, kendisine adaylık noktasında bir görev düşmesi halinde görevden kaçmayacağını ifade etti. Sındır, kentin sivil dinamiklerine partilerin adayları için talepkar olmaları çağrısı yaptı.

Sındır dan  Büyükşehir  mesajları: Aday olmaktan daha önemlisi...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçim takvimi işliyor.

Partide en merak edilen soru Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimleri için ‘aday olmama’ kararı aldığı İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kim olacağı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için hareketlilik var.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Eski Milletvekili Musa Çam, Bergama Eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, CHP İzmir Eski Milletvekili Canan Arıtman, CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş, İzmir Barosu Eski Başkanı Aydın Özcan ve CHP PM Eski Üyesi Nazik Işık dosya vererek  adaylık yarışına katılan isimler oldu.

İsimleri Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç hem Büyükşehir için hem de kendi ilçeleri için başvuruda bulunmayarak Genel Merkez’den ‘görev’ bekledi.

SINDIR’DAN BÜYÜKŞEHİR ADAYI MESAJLARI
Uzun süredir ismi Büyükşehir Adaylığı için anılan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Gerçekizmir aracılığıyla önemli ‘Büyükşehir Adayı’ mesajları verdi. “Aday olmaktan daha önemlisi aday gösterilmektir” diyen Sındır, “Bana bir görev düşerse bu görevden kaçmam. Bana bir sorumluluk yüklenirse bu sorumluluğa sahip çıkarım” dedi.

ADAY ADAYLARINDAN KİM OLURSA...
Büyükşehir için bir çok partilinin isimlerinin aday adayı olarak geçtiğini ifade eden Sındır, “İzmir önemli bir kent...Büyük bir kent. Mevcut belediye başkanımız 15 yıl boyunca hizmet etti, yatırımlar yaptı. Kendine göre İzmir modeli altında yatırımlar yaptı. Bugüne kadar gelinen noktada aday adayı arkadaşlardan kim olursa bunu alıp daha ileriye taşımak gibi bir görev ve sorumluluğu var. Bulunduğu noktada kalmak, yetinmek değil, mevcut projelerin devamlılığını büyüterek, geliştirerek sağlamanın yanı sıra geleceğe İzmir’i taşımak gibi bir görevi var” dedi.

KENTİN DİNAMİKLERİ TALEPKAR OLMALI
Kentin sivil dinamiklerinin, meslek örgütlerinin emek örgütlerinin ve vatandaşların partilerin adaylarının belirlenmesinde ön almaları gerektiğini ifade eden Sındır, “ Kentin dinamikleri ‘Bu kente birisi gelsin de biz de bakalım hangisini beğenirsek sandıkta ona oy veririz’ düşüncesinde değil de ön alıcı olmaları gerek. Kiminle katılımcı, demokratik yönetim anlayışına ulaşacakları, hangi profil adayla birlikte uyumlu hareket edeceklerini düşünüyorlarsa bunu açık olarak tanımlamalılar. Sadece CHP değil diğer siyasi partiler içinde adaylarının bu profile uygun olmaları için talepkar olmalılar” dedi.

BANA BİR GÖREV DÜŞERSE KAÇMAM!
Aday olmaktan daha önemlisi aday gösterilmektir. Aday gösterilmenin temeli ve esası kentin sivil inisiyatiflerinin dinamiklerinin talepleriyle uyuşmasıdır” diyen Sındır,  şöyle devam etti:

“Buradan hareket edersek partinin ilgili organları başta Genel Başkanımız olmak üzere MYK ve PM, tüme varım tümden gelim örtüşmesiyle en doğru kararı vereceklerdir. Partide çok sayıda isim çıkarabilir buna uygun profilde. Çok nitelikli değerli partililerimiz var aday noktasında. Bu niteliklerin talebin örtüşmesi bütünleşmesi gerekir. Kenti geleceğe taşıyacak, geçmişle gelecek arasında da köprü kuracak, mevcut projelerin sürdürülmesinin yanı sıra kenti gelecek vizyonuna taşıyacak en doğru adayla yola çıkılacaktır. Burada bana bir görev düşerse bu görevden kaçmam. Bana bir sorumluluk yüklenirse bu sorumluluğa sahip çıkarım.”

AZİZ BEY’İN ENDİŞE DUYMASINA GEREK YOK

Kocaoğlu’nun ‘veda’ kararı sonrası kendisinden sonra gelecek belediye başkanı noktasında verdiği mesajları değerlendiren Sındır, “ Aziz Bey kenti 15 yıl yönetmiş biri olarak kentin geldiği noktanın geriye doğru gitmemesini talep etme hakkını kendinde buluyor. Bu hakkı da vardır.O taleple ilgili bir çaba içinde. Şuna inanıyorum ki. Aziz Bey’in hiçbir endişe duymasına gerek yok. Partimizin yetkili organları zaten kendisiyle karşıt birisini değil sürekliliği sağlayacak sürdürülebilirliği sağlayacak bir aday belirleyecektir” dedi.

Sındır, CHP’nin yerel seçimlerde en yüksek oyu alabileceği adaylarla en yüksek sayıda il, ilçe ve Büyükşehirlerde seçimden zaferle çıkacağını iddia etti.

 
Çeşme'de 13 kaçak yakalandı
 
Fazıl Say'dan İzmir'e özel beste!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rabia Sabancı 28 Ekim 2018 Pazar 01:25

Bizler sizi mecliste bizi temsil etmeniz , haklarımızı korumanız için milletvekili seçtik.Lütfen milletvekilleri Belediye Başkanı adayı olmasın.Zira sizlere T.B.M.M de görev verdik biz halk olarak..

Yorumu oyla      0      0  
chp li 27 Ekim 2018 Cumartesi 18:55

prof.Dr .KAMİL OKTAY SINDIR , İZMİRE YAKIŞACAK BİRİSİN . SAYGILAR ...

Yorumu oyla      0      0  
Durdane duz 27 Ekim 2018 Cumartesi 16:10

Sizi baskanımız olarak görmek istiyoruz insallah basarılar dileriz yolunuz acık sansınız bol olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de başkanların başvuru karnesi: 5'i dosya vermedi!
CHP’de aday adaylığı başvuruları sona ererken, İzmir’de 22 CHP’li belediye ...
CHP İzmir’in aday adaylığı raporu: Hangi isim/hangi koltuğa talip oldu?
Genel Merkez tarafından belirlenen son başvuru süresinin geride kalmasıyla ...
MHP Lideri Bahçeli'den Cumhuriyet resepsiyonu kararı
MHP lideri Bahçeli'nin, İstanbul'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na ...
 
Ve CHP'de Batur Büyükşehir dosyasını teslim etti: Görev verilirse...
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
"Cinayet aydınlanana kadar Suudilere silah yok!"
Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Kaşıkçı cinayeti aydınlanana kadar Suudi ...
CHP'de Baro Eski Başkanı Büyükşehir için dosya verdi!
İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim ...
 
CHP'de son gün bombası: Tuncelili Başkan İzmir'in o ilçesine talip oldu!
CHP İzmir’de son başvuru günü sürpriz bir gelişme yaşandı. Hozat Belediye ...
CHP İzmir’de eski başkan vetoyu aştı, başvuruyu yaptı!
2014 yılında bağımsız aday olarak seçime giren Menderes Belediyesi Eski ...
CHP'de Gürsel Erol'a kınama cezası
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri