POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
14 Mart 2019 Perşembe - 12:36

Soyer: Brüksel’de İzmir Ofisi açacağız

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i konuk etti. ESİAD üyelerinin büyük ilgi gösterdiği ve görüş, öneri, soruları ile katkı sağladığı toplantıda, Soyer, kentin sorunlarını birlikte çözme sözü verdi. ESİAD’ın kent ve sektörel diplomasi adına kente çok büyük katkıları olduğuna işaret eden Soyer, bu birikimden ve tecrübeden yararlanacaklarını söyledi.

Soyer: Brüksel’de İzmir Ofisi açacağız

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, ESİAD olarak İzmir’in uluslararası marka kentler arasında yer almasını ümit ettiklerini söyledi.

Sivri, “Artık rekabetçilik şehirler üzerinden gerçekleşiyor. Etrafıyla kurduğu yerel koalisyonlarla bölgeyi sürükleyen, öncülük eden, hinterlandını destekleyen; küresel olarak ise, çevresindeki lider kentlerle işbirliği içinde dünyayla entegrasyonu ile gündeme gelen, etki alanı giderek genişleyen bölgesel bir şehir olması için el birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Lider kentler bilime ve sanata katkılarıyla, kültürel zenginlikler anlamında içerik yaratan, bilgi üreten her türlü paylaşım ortamını destekleyen, ürettiği bilgiyi katma değere dönüştüren akıllı şehirler. Akıllı şehir fikri, bireyin verimliliğini artıran, ilham veren, inovasyona temel girdi teşkil eden ortamları kapsıyor. Yeni ekonominin itici gücü yaratıcılık olduğu için, yaratıcı yeteneklerin tercih etmediği kentler gerilemeye mahkûm oluyor. Bugünün koşullarında ekonomik büyüme; teknoloji, yetenek ve hoşgörünün bir araya gelmesiyle gerçekleşiyor. Eğer İzmir’i marka şehirler arasında görmek istiyorsak, öncelikle bakış açımızı bu vizyona göre tekrar tasarlamalıyız” dedi.

İZMİR İÇİN ÖNERİLER
Her yıl sonunda üyelere yönelik yaptıkları beklenti anketinde İzmir’e dair sorular yönelttiklerini hatırlatan Sivri, İzmir’e yatırım çekilmesinin önündeki başlıca engellerin şehre ulaşımın zorluğu, firma ölçeklerinin yetersizliği ve altyapı sorunları olarak sıralandığını; 2. Çevreyolu, özel ulaşım alanları ve kentsel dönüşümün öncelikli yatırım alanları olarak belirlendiğini söyledi. Kent planlarının da bu doğrultuda mega yatırımlara ve yeni kümelenmelere olanak sağlayacak şekilde oluşturulması gerektiğini ifade etti.

ESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı da İzmir’de yaşanan sıkıntılarla ilgili değerlendirme yaptığı konuşmasında, özel imar, kent yoğunluğu ile kişi başına düşen yeşil alan, park, sosyal donatıların eksikliği ve kentin kongre merkezi ihtiyacına değindi. İzmir Körfezi’ne yönelik de değerlendirmelerde bulunan Kasalı, “İzmir Körfezi için küçük dokunuşlar ile büyük sonuçlar alınabilir. Örneğin, Göztepe-Karşıyaka rekabeti çok kıymetli. Körfezimizi bir spor alanı olarak tanımlayarak İzmir’i Türkiye’nin yelken merkezi yapabiliriz” dedi. Soyer’in projelerini hayata geçirirken ortak akıla önem vermesinin çok güzel bir düşünce olduğuna işaret eden Kasalı, sivil toplum örgütleri olarak bu konuda ellerinden gelen destek ve çabayı da göstereceklerini kaydetti.

BRÜKSEL’DE İZMİR OFİSİ
Katılımcı, sürdürülebilir ve ortak aklı esas alan yönetim anlayışı ile çalışacaklarını dile getiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’in tanıtımına özel önem vereceklerini söyledi. Brüksel’de İzmir Tanıtım Ofisi açacaklarını açıklayan Soyer, “Sadece İzmir’in lobisini yapan bir ofis olacak. Bu konuda ESİAD’ın deneyimlerine ihtiyacımız var. ESİAD kent ve sektörel diplomasi adına çok değerli çalışmalar gerçekleştiriyor. İzmir’in turizm, tarım, sanayi başta olmak üzere her alanda büyük potansiyeli var. Biz, hem bu potansiyeli açığa çıkaracağız hem de tanıtım faaliyetleri ile İzmir’e turist ve yatırımcı getirmek için çalışacağız. Film, sinema, müzik endüstrisinin İzmir’e gelerek yatırım yapmasını ve kente katma değer sağlamasını hedefliyoruz. Bu konudaki projelerimizi hayata geçireceğiz. Daha birçok projemiz var. 1 Nisan sabahından itibaren bu projelerimizi İzmir’e kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

MARKA ŞEHİR İZMİR
ESİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Soyer, şöyle konuştu: “En çok ihtiyacın olduğu Alsancak Bölgesi’nden başlayarak yer altı ve asansörlü otoparklarla kentin bu sorununu çözeceğiz. Şu anda 62 bin 500 olan otopark kapasitesini kısa sürede 100 bine çıkaracağız. Yağmur kanallarına 100 kilometre daha ek yapacağız. Tarımsal destekleri ve alımları daha da artıracağız. Kentin her kesimin refahını artırmak için çalışacağız. Biz rotamızı sürdürülebilir kalkınma olarak belirledik. Kriterlere uygun olarak yalpalama ve yanılma fırsatı olmadan sürdürülebilir kalkınma hedefini gerçekleştireceğiz. Kavga etmeden, bütün kurum ve meslek odaları ile işbirliği içinde olarak ortak akılla bu kenti yöneteceğiz. Başkanlık süremin sonunda da İzmir’i dünyadaki 100 marka şehirden biri yaparak, herkesin refah içinde ve kardeşçe yaşadığı bir kent haline getirmeyi hedefliyorum.”

SOYER: ‘SİZİN İÇİN SİZLERLE BERABER EN İYİSİNİ YAPACAĞIM’

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’in sesine kulak vermek üzere kentin tüm kesimleriyle bir araya gelip, sorunları, önerileri dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Ayakkabıcılar Sitesi’nin esnafıyla, dernek ve esnaf odalarının temsilcileriyle bir araya gelen Tunç Soyer, seçim çalışmaları sırasında olduğu gibi sonrasında da bir araya gelmeye devam edeceklerini, demokrasiyi dijital hale getirerek iletişimi güçlendireceklerini söyledi: “Cep telefonuna indirilen bir aplikasyon ile daha hızlı iletişim içinde olacağız. Ayakkabıcılar Sitesi’nin esnafı derdini, fikrini oradan iletebilecek. Biz de projemizi, projenin bütçesini sizin değerlendirmenize sunacağız, nasıl katkı sağlayabileceğinizi soracağız. Sonuç olarak siz projenin hedeflerini, takvimini, katılımınızı, her şeyi bileceksiniz. Benim ağzımdan şöyle bir cümle duyamazsınız: Sizin için en iyisini yapacağım. Onun yerine şöyle derim: Ben sizin için sizinle birlikte en iyisini yapacağım.”

İZMİR’İN ÜRETTİĞİ REFAHI BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Bedri Serter’in de eşlik ettiği buluşmanın ardından Soyer, İzmir Demir Çelik Fabrikası’nın (İDÇ) emekçileriyle beraber yemek yedi, sohbet etti. ‘Belediyecilik, sadece yol, kaldırım ve çöp meselesi değildir. Elbette bunları yapacağız fakat Belediyecilik İzmir gibi bir şehirde asla yalnızca bunlardan ibaret olamaz. İzmir gibi bir şehirde refahı büyütemiyorsan belediye başkanı olmamalısın’ diyen Soyer, İzmir’in ürettiği refahı birlikte büyüteceklerini ve belediye başkanı olarak bu refahın eşit olarak paylaştırılmasını sağlayacağını belirtti: “Demokrasi bu yüzden önemli. Demokrasi en çok alın teri dökenlerin, emekçinin, işçinin ekmeğini büyütür.”

Üretim alanını ve çelikhaneyi dolaşan Tunç Soyer, İDÇ Enerji A.Ş. ve Nemrut Körfezi’ndeki İDÇ Liman İşletmeleri tesisini de gezdi.

 
Dink davasında flaş gelişme: İki tahliye
 
İASOB'de Uğurtaş güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: İzmir’in talihini değiştireceğiz
Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
Cumhur İttifakı'ndan Eskiizmir'de miting
Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde Cumhur İttifakı tarafından bir miting düzenlendi.
CHP'li Engin: Mahalle Koordinasyon Birimleri kuracağız
CHP Narlıdere Adayı Engin “Yeni dönemde Muhtarlar en büyük destekçimiz ...
 
AK Partili Dağ'dan Özkan'a Buca, Soyer'e HDP çıkışı ve CHP'ye soru yağmuru!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, basın ...
Kılıçdaroğlu: Üretirseniz beka sorunu olmaz
Malatya'da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Fabrikada, tarımda, kültürde, ...
Başkan Batur’un Tıp Bayramı mesajı
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
CHP'li Polat'tan Bayraklı'da STK zirvesi
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bayraklı’da sivil toplum kuruluşu ...
Zeybekci: 2.5 yıl içinde 20 bin kadın istihdam edeceğiz
Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı AK Partili Zeybekci, 1 Nisan’dan sonra ...
Cumhur İttifakı Gaziemir Adayı Yılmaz'dan esnafa güvence
Küçük esnafın toplumun nüvesi olduğunu vurgulayan Cumhur İttifakı Gaziemir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri