POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
Silahlı saldırı iddianamesinde detaylar ortaya çıktı!
5 Temmuz 2021 Pazartesi - 13:05

Soyer'den Burdur mesajları: Gücümüzü birleştirirsek...

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Burdur ziyaretinin sonunda yaptığı basın açıklamasında “Küçük üreticinin toprağında kalması ve su kaynaklarının korunması için her zaman işbirliğine hazırız. Burdur’a da bu konuda destek vereceğiz. Gücümüzü birleştirirsek bu gidişi tersine çevirebilir, düzeltebiliriz” dedi.

Soyer den Burdur mesajları: Gücümüzü birleştirirsek...

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Burdur ziyaretinin sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile ortak basın açıklaması yaptı. İzmir’de hayata geçirilen “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu çerçevesinde iki kent arasında yapılacak işbirliğine dikkat çekilen toplantıda su kaynaklarının korunmasıyla ilgili ortak bakış açısı da dile getirildi. Başkan Tunç Soyer daha iyi bir gelecek için kentler arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek “Dayanışma bir tarafın bir tarafa lütuf yapması değildir. Dayanışma her iki tarafın da birbirine ilham vermesi, katkı vermesi anlamına gelir. Burdur ve İzmir belediye başkanları olarak dayanışmaya bu noktadan bakıyoruz” dedi. Burdur Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde gördüğünü ve gurur duyduğunu belirten Başkan Soyer, “Burdur’da olmamızın bir diğer sebebi de kuraklık ve tarım meselesiydi. Bu cennet parçasında bir yandan içimiz açılıyor bir yandan da içimiz parçalanıyor. Burdur göllerindeki su çekilmeleri üzüntü verici. Bu göllerin kurumasının nedeni yanlış tarım politikaları ve bilimsellikten uzak çözümler. Siz kullanılabilir suyun fazlasını yeraltından çeker, gölleri besleyen nehirlerin üzerine gölet yaparsanız sonuç bu olur. O göletler de elbette bir süre sonra su tutamaz hale gelir” dedi.

Atalık tohum vurgusu
İzmir’de “Başkan Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdikleri İzmir Tarımı modeliyle ilgili Burdur’a da destek vereceklerini söyleyen Soyer, “İzmir Tarımı kuraklık ve yoksullukla mücadeleyi esas alıyor. En önemlisi de su kaynaklarının korunmasını merkezine alıyor. Doğayla uyumlu ürün deseni planlaması, kooperatiflerin desteklenmesi başta olmak üzere yeni bir tarım anlayışını esas alıyor. Örneğin bir ay önce atalık tohum olan yem bitkisi saz çavdarının hasadını yaptık. 1,5-2 metreye kadar başaklar olmuş. Tam bir saman fabrikası. Hiç su vermeden yetiştirildi. Böyle atalık tohumlarımız varken biz saman ithal ediyoruz. Yeter ki biz atalık tohumlarımıza dönelim, doğayla uyumlu ürün deseni planlaması yapalım. Çünkü küçük üreticinin üretmeye devam etmesi gerek. Aynı şekilde su kaynaklarımızı korumak zorundayız. Gücümüzü birleştirirsek bunların hepsini yapabilir, bu gidişi tersine çevirebilir, düzeltebiliriz” dedi.

Tarımı tarladan sofraya tüm aşamalarıyla ele aldıklarını belirten Soyer, “İzmir Sasalı’da İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’ni kurduk. Burada küçük üreticinin ihracat yapar konuma gelmesi için çalışmalar yürütülüyor. Ambalaj tasarlamaktan ürünün nereye ihraç edileceğine kadar üreticimize destek veriyoruz. Küçük üreticimizi piyasada rekabet eder hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Farklı bir belediyecilik anlayışı
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Başkan Soyer’e Burdur’a geldiği için bir kez daha teşekkür ederek “Başkan Soyer’in tecrübe ve öngörülerinden yararlanmak istedik. Dün beraber iyi bir çalışma yaparak, Burdur’da ne yapılabilir üzerine kafa yorduk. Eskiden bizim ölçeğimizdeki kentler büyükşehirlerden iş makinesi talep ederdi. Artık farklı bir belediyecilik anlayışıyla deneyim paylaşımını esas alıyoruz. Büyükşehirlerin bilgi birikimini kendi ölçeğimizde nasıl uygulayabiliriz üzerine çalışıyoruz” dedi.

”CHP Burdur İl Başkanı “Belediye başkanlarımızın birlikte çalışma anlayışı bize, gerçekten partimize güç veriyor. İzmir Büyükşehir Bakanı Tunç Soyer kentimizi onurlandırdı, bize güç verdi.”

 
İzmir'de yasa dışı silah ticareti operasyonu!
 
Avusturya'da Sezgin Baran Korkmaz kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'in planlarına hak sahiplerinden tepki: Kamu-halk ayrımı mı var?
Büyükşehir Belediyesi'nin İncirlatı'nda belediye hizmet alanı olarak belirlediği ...
Buca Belediyesi artık KOZA üyesi
Buca Belediyesi, çevre alanında önemli çalışmalar yürüten Yuva Derneği ...
Bayraklı'da kurban satış yerleri hazır!
Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğançay'daki ...
 
Cumhuriyet Semt Evleri’nde yaz kursları başlıyor
Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ...
Öğretmenlere sanat eğitimi
Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 7 anaokulundaki 25 öğretmen iki kurumun ...
Menderes'te masa tenisi şöleni
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye ...
 
Bornova'da Kent Konseyi ile işbirliği imzası!
Bornova Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
'Başkan bir tarım mümkün' o kente model oluyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunu ...
Gaziemir’in sağlık hizmetleri tekrar başladı
Koronavirüs salgını nedeniyle kısa bir süre ara verilen Gaziemir Belediyesinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri